skip to Main Content

Αποκλειστικό – Made in Greece το «Λεμονοδάσος»: Η παραδεισένια γη του Γαλατά γέννησε έναν έρωτα & μία υπέροχη λεμονάδα

Ένα ζευγάρι στη ζωή αποφάσισε να ενώσει τους δρόμους και στον επαγγελματικό στίβο και μέσα από το μεράκι της ζαχαροπλαστικής να εξελιχθούν δημιουργώντας τις αγαπημένες μας λενονάδες «Λεμονοδάσος».

Σε μία έκταση 500 στρεμμάτων στον Γαλατά Τροιζηνίας, όπου μεγάλωσαν, ερωτεύτηκαν κι ένωσαν τις ζωές τους, ο Δημήτρης και η Μαρία καλλιεργούν εσπεριδοειδή, έλαια και λουλούδια. Κυρίαρχος καρπός φυσικά είναι το λεμόνι, που έδωσε και την έμπνευση για την πολύ ξεχωριστή, σχεδόν παραμυθένια, ονομασία της επιχείρησης, «Λεμονοδάσος».

Αγνές, φρέσκιες λεμονάδες με υπογραφή ελληνική, γεμάτες αναμνήσεις παιδικών χρόνων σκοπεύουν να κατακτήσουν την αγορά. Βέβαια, ο Δημήτρης και η Μαρία δεν έχουν μείνει εκεί, αφού ως επαγγελματίες ζαχαροπλάστες δεν θα μπορούσαν να μην αξιοποιήσουν τα αγαθά που παράγει η γη τους για να φτιάξουν και μία σειρά από μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, σκέτη απόλαυση.

Το πιο γλυκό success story που έχουμε παρουσιάσει στο MadeinGreece.news κρύβεται πίσω από το «Λεμονοδάσος», εκεί που γεννήθηκε ένας έρωτας και χτίστηκε μία εταιρεία με γερά θεμέλια και μεράκι ελληνικό.

Ο Δημήτρης Βλάχος μοιράζεται με το MadeinGreece.news την ξεχωριστή ιστορία τους.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον Γαλατά Τροιζηνίας, και από πολύ νέοι (25 και 19 χρονών αντίστοιχα) το 1995 ερωτευτήκαμε
  • Έχοντας λοιπόν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια στο ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ, μια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων και γευόμενοι κάθε καλοκαίρι σπιτική λεμονάδα που είχε κάθε σπίτι, είπαμε ΝΑΙ θα το τολμήσουμε και εμείς
  • Οραματιστήκαμε να αξιοποιήσουμε τους καρπούς του τόπου μας, να τους κλείσουμε σε ένα μπουκάλι και να ταξιδέψουν… ίσως και στα πέρατα της γης
  • Οι δυσκολίες πολλές γιατί έπρεπε συγχρόνως να είμαστε ζαχαροπλάστες, πωλητές, λογιστές, τεχνολόγοι και ό,τι άλλο πρόεκυπτε και οι  αγωνίες ακόμα περισσότερες
  • Αυτά που φυσικά δε θα έλειπαν από την γκάμα μας, λόγω επαγγέλματος είναι τα γλυκά του κουταλιού (λεμόνι, πορτοκάλι, βύσσινο και κυδώνι) και οι μαρμελάδες (λεμόνι και πορτοκάλι)
  • Το δυνατό μας προϊόν φυσικά και είναι η λεμονάδα

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της «Λεμονοδάσος»; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Είμαστε ένα ζευγάρι ο Δημήτρης και η Μαρία, γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον Γαλατά Τροιζηνίας, και από πολύ νέοι (25 και 19 χρονών αντίστοιχα) το 1995 ερωτευτήκαμε και είμαστε μαζί.

Αποκτήσαμε 2 παιδιά και ασχοληθήκαμε με τη δουλειά των γονιών μου, τη ζαχαροπλαστική. Την δουλειά μας την αγαπήσαμε και σταδιακά την εξελίξαμε. Φτάνοντας στο 2015, διανύοντας τα δύσκολα χρόνια της κρίσης και έχοντας επενδύσει πολλά (κόπο και χρήμα) σε αυτή, ανησυχώντας για την κατάληξη των δυσκολιών που αντιμετωπίζαμε, γεννήθηκε η ιδέα για ένα νέο προϊόν.

Σκεφτήκαμε ότι ζούμε σε μια πολύ εύφορη περιοχή, με καλλιέργειες λουλουδιών, ελαίων και πολλών εσπεριδοειδών. Έχοντας λοιπόν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια στο ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ, μια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων και γευόμενοι κάθε καλοκαίρι σπιτική λεμονάδα που είχε κάθε σπίτι, είπαμε «ναι» θα το τολμήσουμε και εμείς. Σεβόμενοι την φύση, τον συνάνθρωπο μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, φτιάξαμε μια απλή και αγνή συμπυκνωμένη λεμονάδα για να προσφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας στα παιδιά μας και να νιώσουμε άξιοι και  ικανοί στο να συνεχίσουμε αυτή τη μικρή συνήθεια των μεγαλυτέρων μας.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Οι δυσκολίες πολλές γιατί έπρεπε συγχρόνως να είμαστε ζαχαροπλάστες, πωλητές, λογιστές, τεχνολόγοι και ό,τι άλλο πρόεκυπτε και οι  αγωνίες ακόμα περισσότερες … Το πρώτο χρόνο το προϊόν το διαθέσαμε μόνο στο ζαχαροπλαστείο μας, τον επόμενο  στα περισσότερα καφέ της περιοχής μας  σε Γαλατά και Πόρο. Την επόμενη χρονιά φτιάξαμε ένα 2ο προϊόν, μια βυσσινάδα περιέχοντας όμως και χυμό λεμόνι και τολμήσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα και να στείλουμε τα προϊόντα μας λίγο πιο πέρα….

 

Τι προϊόντα προσφέρετε σήμερα στην αγορά και πoια από αυτά είναι τα δημοφιλέστερα στο καταναλωτικό κοινό;

Έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε ένα μικρό δίκτυο πωλήσεων σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, και φτιάχνοντας ακόμη 3 νέα προϊόντα, χυμό ρόδι με λεμόνι, λεμονάδα συνδυασμένη με χυμό αγγουριού και λεμονάδα με στέβια και τζίντζερ. Αυτά που φυσικά δε θα έλειπαν από την γκάμα μας, λόγω επαγγέλματος είναι φυσικά τα γλυκά του κουταλιού ( λεμόνι, πορτοκάλι, βύσσινο και κυδώνι) και οι μαρμελάδες (λεμόνι και πορτοκάλι).

Πλέον έχουμε δημιουργήσει μια νέα μονάδα χυμοποιΐας και παραγωγής παραδοσιακών γλυκών με την επωνυμία ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ ΙΚΕ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Το δυνατό μας προϊόν φυσικά και είναι η λεμονάδα.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας;

Οραματιστήκαμε να αξιοποιήσουμε τους καρπούς του τόπου μας, να τους κλείσουμε σε ένα μπουκάλι και να ταξιδέψουν… ίσως και στα πέρατα της γης… Και το όνομα αυτής  ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΣ…

 

 

Lemonodasos ΙΚΕ
18020 Γαλατάς Τροιζηνίας
E: info@lemonodasos.com
Tel.: +30 22980 42772
Mob.: +30 6936 798 600 / 601

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top