skip to Main Content

Η Ντίνα Νικολάου μαγειρεύει υπέροχο Λαβράκι με φινόκιο – Από τα πιο ελαφρά & μυρωδάτα πιάτα που έχετε δοκιμάσει

ΥΛΙΚΑ

3 λαβράκια μεγάλα καθαρισμένα και πλυμένα
3 φινόκιο κομμένα σε λεπτές ροδέλες
500 γρ. ντομάτες
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
3 κλωνάρια δεντρολίβανο
400 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • ΒΗΜΑ 1: Σοτάρω τα φινόκιο σε λίγο από το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω με θυμάρι.
  • ΒΗΜΑ 2: Ανοίγω τα λαβράκια στην κοιλιά, τα αλατοπιπερώνω και τα γεμίζω με τα σοταρισμένα φινόκιο. Προσθέτω στη γέμιση και από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Αποφλοιώνω τις ντομάτες (με το γνωστό τρόπο: βυθίζοντάς τες για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό) και τις κόβω σε λεπτές ροδέλες.
  • ΒΗΜΑ 3: Στρώνω τις ντομάτες με το υπόλοιπο του φινόκιο σε ένα ταψί φούρνου και πάνω βάζω τα ψάρια. Προσθέτω το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το δαφνόφυλλο. Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και αφήνω για 10 ακόμη λεπτά να ροδίσουν τα ψάρια.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σχόλια μέσω Facebook