skip to Main Content

Ένα υπέροχο πιάτο αποτοξίνωσης, γεμάτο Ελλάδα από τον Βαγγέλη Δρίσκα – Σαλάτα οσπρίων με ψητό μανούρι και δυόσμο

ΥΛΙΚΑ

Βρασμένα όσπρια (ανάμεικτα ή ένα από τα παρακάτω: φασόλια, φακές, ρεβίθια) – 4 φλιτζάνια
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο – 1 μεγάλο
Καρότα ψιλοκομμένα – 2
Γκρέιπφρουτ – 2 κόκκινα
Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Για τη βινεγκρέτ:

Ελαιόλαδο – 6 κουτ. σούπας
Κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι – 4 κουτ. σούπας
Τριμμένο φρέσκο τζίντζερ – 1 κουτ. γλυκού
Ψιλοκομμένος δυόσμος – 2 κουτ. σούπας
Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ – 2 κουτ. γλυκού

Για το ψητό μανούρι:

Μανούρι – 300 γρ.
Κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι – 2 κουτ. σούπας
Ψιλοκομμένος δυόσμος – 2 κουτ. σούπας
Ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ σε ένα μπολ. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τα όσπρια, το κρεμμύδι, τα καρότα, την ψίχα των γκρέιπφρουτ, προσθέστε την βινεγκρέτ, και πασπαλίστε με τον ανθό αλατιού. Ανακατέψτε και αφήστε για λίγα λεπτά στην άκρη μέχρι να ψήσετε το μανούρι.

Κόψτε το μανούρι σε 4 φέτες. Αλείψτε τες με ελαιόλαδο και ψήστε τες σε αντικολλητική σχάρα για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Ραντίστε τες με την κρέμα βαλσαμικού και πασπαλίστε με τον δυόσμο.

Αλατίστε τες ελαφρά με ανθό αλατιού. Σερβίρετε την σαλάτα οσπρίων με το ψητό μανούρι.

WHO IS WHO:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top