skip to Main Content

Ελληνικότατο & καλοκαιρινό : Σουπιές γιαχνί από τον μεγάλο μας σεφ Βασίλη Καλλίδη

Ο Βασίλης Καλλίδης μας φτιάχνει σουπιές γιαχνί, ένα απίστευτα νόστιμο νηστίσιμο Ελληνικό φαγητό.
Συστατικά:
4 φρέσκιες σουπιές
3 ντομάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλ.κάππαρη
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλ. παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ευχαριστούμε θερμά το gourmed.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις σουπιές, αφαιρούμε το κεφάλι τους, τις πλένουμε και κόβουμε το σώμα τους στα τέσσερα και τα κεφάλια τους στη μέση.
Βάζουμε την κάππαρη σε ένα μπολ με ζεστό νερό, περίπου 1 ώρα και αλλάζουμε το νερό ακόμα δύο φορές, μέχρι να ξαρμυρίσει.
Αχνίζουμε στο ελαιόλαδο την πιπεριά κομμένη σε κυβάκια και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε το σκόρδο σε φετάκια και τις σουπιές. Ανακατεύουμε και αχνίζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5΄-6΄ σε δυνατή φωτιά.
Σβήνουμε το φαγητό με το ούζο, περιμένουμε 1΄-2΄ να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κάππαρη, τις ντομάτες περασμένες από το χοντρό τρίφτη, το μαϊντανό χοντροκομμένο και το αλάτι.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30΄ μέχρι να σωθούν τα υγρά, να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.
Who is who

Ο Βασίλης Καλλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε πολύ το μαγείρεμα! Μετά από τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, δοκιμάζοντας γεύσεις και μυρωδιές. Αγαπημένες πόλεις όπου έζησε ή πέρασε καλά, το Παρίσι, το Κάιρο, το Μαρακές και η Νέα Υόρκη. Μεγάλο του πάθος, η ιαπωνική κουζίνα και το sushi! Παρόλα αυτά, τα τελευταία 5 χρόνια ασχολείται με την ελληνική δημιουργική κουζίνα. Μετά από μερικές “στάσεις” σε εστιατόρια της Αθήνας, το 2005, άνοιξε μαζί με τον καλύτερό του φίλο, τον Δημήτρη Φωτόπουλο, το “Άνετον”, στο Μαρούσι. Επιπλέον, κάνουν consulting σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα, ενώ παραδίδει και μαθήματα μαγειρικής. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά “Γαστρονόμος” της “Καθημερινής”, “Βήμα Gourmet” της εφημερίδας “Το Βήμα”, ενώ κάνει και τη συνταγογράφηση στο μηνιαίο ένθετο “Cook Book” της εφημερίδας “Έθνος”. Από το 2009 παρουσιάζει τη στήλη μαγειρικής στο πρωινό ψυχαγωγικό μαγκαζίνο του Mega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top