skip to Main Content

Ντίνα Νικολάου: Μπάρες ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits – Τέλειες για πρωινό ή ενδιάμεσο γεύμα

ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένες Ρυζογκοφρέτες, Fytro
1½ φλιτζ. τσαγιού Νιφάδες Βρώμης Ολικής Άλεσης με Super Fruits, Fytro
½ φλιτζ. τσαγιού Καστανή Ζάχαρη, Fytro
½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
½ φλιτζ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ φλιτζ. τσαγιού φλέικς αποξηραμένης καρύδας
¼ φλιτζ. τσαγιού κράνμπερις, αποξηραμένα
Λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Βουτυρώνω ελαφρά μια τετράγωνη φόρμα 20×20 εκ., και στρώνω στη βάση ένα τετράγωνο αντικολλητικό χαρτί.

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τις θρυμματισμένες ρυζογκοφρέτες και τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης με super fruits.

ΒΗΜΑ 3 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το μέλι και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει ο βρασμός. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά και ρίχνω το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύω καλά και αδειάζω το μείγμα στο μπολ με τα δημητριακά. Ανακατεύω με ξύλινο κουτάλι μέχρι να «βραχούν» τα δημητριακά και προσθέτω την καρύδα και τα κράνμπερις. Ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα και το αδειάζω στο βουτυρωμένο ταψάκι.

ΒΗΜΑ 4 Απλώνω το μείγμα για να γίνει ισόπαχο παντού, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να σκληρύνει. Αναποδογυρίζω σε ένα ξύλο κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβω σε 9 μακρόστενες μπάρες.

Who is Whο

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top