skip to Main Content

Ο αρτίστας της κουζίνας, Έκτορας Μποτρίνι μας εντυπωσιάζει με λαχταριστά bucatini με μπαρμπούνι

Μια ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ μας βάζει στην κουζίνα ολοταχώς!

ΥΛΙΚΑ

360 γρ. Barilla Bucatini No9

600 γρ. φιλέτο μπαρμπούνι κομμένο κομματάκια

100 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 εσαλότ ψιλοκομμένα

1 ποτήρι λευκό κρασί

1 κ.γ. θυμάρι

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Ευχαριστούμε τον Έκτορα Μποτρίνι και το botrini.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα εσαλότ. Προσθέτουμε τις ελιές και τα κομματάκια μπαρμπούνι, σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί καλά, ελέγχουμε τη γεύση από αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μέσα το θυμάρι.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε al dente και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε.

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι, γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.

Γνωρίζει 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά). Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στον σεφ και πατέρα του EtruscoBotrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας.

Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια βραβευμένα με 3 αστέρια της Michelin στο Μονακό και στη Γαλλία, για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco».

Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση.Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009, έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του Martin Berasategui.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top