skip to Main Content

Υπέροχες χοιρινές μπριζόλες με πικάντικη σάλτσα μουστάρδας από τον σεφ Βαγγέλη Δρίσκα

Μια ακόμα ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ. Στην κουζίνα ολοταχώς λοιπόν…

ΥΛΙΚΑ

Χοιρινές μπριζόλες – 4
Πικάντικη Σάλτσα Βαγγέλης Δρίσκας – 1 βάζο
Πατάτες – 4
Καρότα – 4
Κολοκυθάκια – 4
Σέλερι – 4 κλωναράκια
Παντζάρια – 4
Κρεμμύδια – 4
Ανθός αλατιού Βαγγέλης Δρίσκας
Αλουμινόχαρτο

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείψτε κάθε μπριζόλα και από τις δύο πλευρές με μία κουταλιά πικάντικη σάλτσα.

Βάλτε τες σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα τουλάχιστον ή λίγο περισσότερο (ανάλογα με το πόσο χοντρές είναι κομμένες οι μπριζόλες). Αφού ψηθούν, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε τες για 7-8 λεπτά στο γκριλ για να πάρουν χρώμα.

Αλατίστε τις μπριζόλες με ανθό αλατιού όταν τις βγάλετε από τον φούρνο. Ετοιμάστε τα λαχανικά για ψήσιμο ξεχωριστά σε άλλο ταψί. καθαρίστε τα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.

Διαλύστε 4-5 κουταλιές πικάντικη σάλτσα σε μισό λίτρο νερό και περιχύστε τα λαχανικά. Αλατίστε τα λαχανικά και ψήστε τα για 45 – 50 λεπτά στους 180ο C.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού και εκδόσεις. Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top