skip to Main Content

Υπέροχη μαμαδίστικη συνταγή από την Ντίνα Νικολάου – Μοσχάρι με αγκινάρες & κολοκυθάκια

ΥΛΙΚΑ

1.500 γρ. μοσχάρι (ελιά ή χτένι), κομμένο σε μερίδες

1 κιλό μικρά κολοκυθάκια, πλυμένα και στραγγισμένα

8 αγκινάρες, καθαρισμένες

2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μέτριους κύβους

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια

800 γρ. ντομάτες φρέσκες, τριμμένες στον τρίφτη

¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

5-6 κόκκοι μπαχάρι

1 ξύλο κανέλα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα στη φωτιά να ζεσταθεί χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Ρίχνω το μοσχάρι και το αφήνω να βγάλει τα υγρά του και να εξατμιστούν (περίπου 20 λεπτά). Ρίχνω το μισό ελαιόλαδο και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σοτάρω, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το κρέας. Αλατοπιπερώνω και ρίχνω όσο νερό χρειαστεί για να καλύψει το κρέας. Βράζω για 1-1½ ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος).

ΒΗΜΑ 2 Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω λίγα λίγα τα κολοκυθάκια (ολόκληρα) και τα σοτάρω μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

ΒΗΜΑ 3 Ανοίγω την κατσαρόλα και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα. Το σκεπάζω και το αφήνω στην άκρη.

ΒΗΜΑ 4 Στο ζουμάκι που έχει μείνει στην κατσαρόλα (αν δεν έχει αρκετό συμπληρώνω λίγο), ρίχνω τις ντομάτες, το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα, τα κολοκυθάκια και τις αγκινάρες. Αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά.

ΒΗΜΑ 5 Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα και ανακατεύω απαλά ή κουνάω την κατσαρόλα για να ανακατευούν όλα τα υλικά και συνεχίζω το βράσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.

ΒΗΜΑ 6 Σερβίρω αμέσως!

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top