skip to Main Content

Υπέροχη & πρωτότυπη συνταγή από την Ντίνα Νικολάου: Σπαγγέτι με κεφτεδάκια κοτόπουλου, πέστο μαϊντανού & σπαράγγια

Πλούσιο αλλά υγιεινό και ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε χωρίς ενοχές. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη τριμμένη, παλαιωμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ΒΙΟ Σπαγγετίνι Νο 10 ΗΛΙΟΣ

300 γρ. σπαράγγια φρέσκα

30 ml ελαιόλαδο

Για τα κεφτεδάκια

500 γρ. κιμά κοτόπουλου

60 γρ. νιφάδες βρώμης

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

1 κουτ. σούπας ξύδι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό

1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό

1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το πέστο μαϊντανού

φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό

φύλλα από 6-7 κλαδάκια ρίγανη

50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

50 ml ελαιόλαδο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΒΗΜΑ 1 Για τα κεφτεδάκια: Βάζω τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι και τις θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτω τη βρώμη και βρέχοντας τακτικά τα χέρια μου, ζυμώνω καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλω και τα αφήνω στην άκρη.

ΒΗΜΑ 2 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνω τα κεφτεδάκια και τα βράζω για 15 λεπτά. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω στην άκρη.

ΒΗΜΑ 3 Για τα σπαράγγια και τα ζυμαρικά: Κόβω από τα σπαράγγια τις κορυφούλες και τις κρατάω στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαράγγια (όχι τις κορυφές) και τα βράζω για 10 λεπτά. Τα βγάζω με μια λαβίδα και τα αφήνω στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνω το σπαγγετίνι και το βράζω al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω 1 φλιτζάνι νερό από την κατσαρόλα, σουρώνω τα σπαγγέτι και τα διατηρώ ζεστά.

ΒΗΜΑ 4 Για το πέστο: Βάζω στο μούλτι τα μπλανσαρισμένα σπαράγγια (όχι τις κορυφούλες), τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και το κεφαλοτύρι. Δουλεύω τα υλικά προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος πολτός.

ΒΗΜΑ 5 Για το σπαγγέτι: Βάζω ένα μεγάλο τηγάνι ή ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω τα 30 ml ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω τις κορυφούλες από τα σπαράγγια. Τις αφήνω να ροδίσουν ελαφρά και τις βγάζω με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνω τα κεφτεδάκια, το πέστο, τα σπαγγέτι και ανακινώ το τηγάνι προσθέτοντας λίγο από το νερό που έβρασα τα ζυμαρικά.

ΒΗΜΑ 6 Σερβίρω στα πιάτα στολίζοντας με τις κορυφούλες των σπαραγγιών. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον μπούκοβο και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ’ όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top