skip to Main Content

Ψητά σπαράγγια με σκόρδο και φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
80 γρ. ελαιόλαδο
3-4 σκ. σκόρδου
1 λεμόνι ξύσμα+χυμός
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
¼ κ.γ. μπούκοβο
¼ κ.γ. αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φέτα
4-5 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα

 

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας το σκληρό μέρος στη βάση τους που δεν τρώγεται (είναι σαν ξύλο) περίπου 2-3 εκ. και ξεφλουδίζουμε από τη μέση και κάτω με ένα πίλερ.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το ξύσμα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει το σκόρδο. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα σπαράγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και το μείγμα από το τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε τα σπαράγγια μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος 20×30 εκ. σπάμε τη φέτα με τα χέρια την ρίχνουμε πάνω από τα σπαράγγια και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
Βάζουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, ρίχνουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και σερβίρουμε.

 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική…

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top