skip to Main Content

Άκης Πετρετζίκης: Vegan μπάρες λεμονιού – δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση από τις υπόλοιπες! (βίντεο)

Άκης Πετρετζίκης: Vegan μπάρες λεμονιού
Άκης Πετρετζίκης: Vegan μπάρες λεμονιού
Άκης Πετρετζίκης: Vegan μπάρες λεμονιού

Μπάρες χωρίς αβγά και χωρίς γαλακτοκομικά, από τον Άκη Πετρετζίκη, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε γεύση από τις υπόλοιπες!

Συστατικά

Για τη βάση

  • 220 γρ. μαργαρίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για την κρέμα

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαργαρίνη, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ένα ταψάκι 25×32 εκ. απλώνουμε μια λαδόκολλα και απλώνουμε όλο το μείγμα της βάσης.

Ψήνουμε για 25 λεπτά.

Για την κρέμα

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, την κρέμα καρύδας, το κορν φλάουρ και μεταφέρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δέσει και πάρει μια βράση.

Αφαιρούμε τη βάση από τον φούρνο, απλώνουμε τη ζεστή κρέμα και ψήνουμε ξανά για επιπλέον 15 λεπτά. Όταν βγάλουμε από τον φούρνο θα είναι ακόμα ρευστό το μείγμα.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να δέσει η κρέμα.

Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με ινδοκάρυδο.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης Πετρετζικης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top