skip to Main Content

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό – μια καλοκαιρινή συνταγή σκέτη απόλαυση

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό
Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γαριδομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό

Δείτε πώς θα φτιάξετε την νόστιμη αυτή συνταγή για γαριδονομακαρονάδα λεμονάτη με βασιλικό από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο.

ΥΛΙΚΑ

2,8 λίτρα νερό

230 γρ. ζυμαρικά spaghetti

450 γρ. μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες

1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος

3 κ.σ. κάπαρη, στραγγισμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1/2 κ.γ. αλάτι

2 φλ. baby σπανάκι

Ευχαριστούμε το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Βράζουμε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente. Σουρώνουμε.

2 Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 3 λεπτά.

3 Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά και τις γαρίδες και προσθέτουμε το βασιλικό, την κάπαρη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

4 Μοιράζουμε σε 4 πιάτα το σπανάκι και τα ζυμαρικά με τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. To 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα την Γαλλική και την Γιαπωνέζικη κουζίνα. Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το Sheraton Hotel ως executive chef, καθώς και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.

Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου έμαθε τα μυστικά της κρητικής κουζίνας και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Το 2005 μετακομίζει στην Αθήνα για να εργαστεί ως Chef του εστιατορίου «Αλάτσι», κερδίζοντας Χρυσό Σκούφο και βραβεία Gourmet. To 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπή στο reality μαγειρικής του Mega Channel «Master Chef» και «Junior Master Chef». Από το 2011 μέχρι το 2015 είναι ο executive chef των εστιατορίων ΕΡΓΟΝ σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Για τα έτη 2013-2014 συνεχίζει τη συνεργασία του με το MEGA, με την επιτυχημένη εκπομπή «Χωρίς Συνταγή» και ένα χρόνο μετά συμμετέχει στην εκπομπή «Joy» παρουσιάζοντας το καλό φαγητό της Αθήνας. To 2015 αποφασίζει να δημιουργήσει την επίσημη ιστοσελίδα του dimitrisskarmoutsos.gr για να μπορεί να μοιράζεται τις συνταγές και τις γνώσεις του για την μαγειρική και το καλό φαγητό. Το 2016 είναι πλέον στο Museum Restaurant Στην Κηφισιά. Η φετινή τηλεοπτική σεζόν τον βρίσκει στα πλατό του Star Channel, ως παρουσιαστή της μαγειρικής εκπομπής «Blind Taste».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top