skip to Main Content

Εκρηκτικός συνδυασμός πιπεριάς Φλωρίνης με καρπούζι σε μία σούπα άκρως δροσερή & καλοκαιρινή από την Ντίνα Νικολάου

Υλικά

  • 8 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 12 – 14 φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού κυβάκια από ψίχα ώριμου καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κυβάκια φέτας
  • μερικές σταγόνες ταμπάσκο (προαιρετικά)

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το γκριλ.

Πλένω τις πιπεριές, τις σκουπίζω καλά και τις ψήνω για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να ζαρώσει η φλούδα τους. Τις βάζω αμέσως σε ένα μεγάλο μπολ, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνω έτσι για 15 λεπτά.

Στο μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρω από τη φωτιά.

Βγάζω τις πιπεριές από το μπολ, τις ξεφλουδίζω (μετά την παραμονή τους στο μπολ ξεφλουδίζονται πανεύκολα), τις καθαρίζω από σπόρους και κοτσάνια και τις κόβω σε μέτρια κομμάτια.

Ρίχνω τις πιπεριές στο μπλέντερ, προσθέτω τις ντομάτες και τη ζάχαρη και πολτοποιώ τα υλικά. Ρίχνω τον πολτό στην κατσαρόλα με το σοταρισμένο κρεμμύδι, τη βάζω σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύω για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Νοστιμίζω με αλάτι και πιπέρι.

Αποσύρω από τη φωτιά, αδειάζω τη σούπα σε ένα μεγάλο μπολ, το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει.

Σερβίρω τη σούπα κρύα, μοιρασμένη σε μπολάκια, μαζί με κυβάκια καρπουζιού και φέτας. Πασπαλίζω με το βασιλικό και, αν θέλω, ρίχνω ελάχιστες σταγόνες ταμπάσκο.

WHO IS WHO

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top