skip to Main Content

Gourmet & λαχταριστό ριζότο με κίτρινη κολοκύθα και κρόκο Κοζάνης από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Ακόμη μια απολαυστική γαστρονομική πρόταση από τον αγαπημένο μας σεφ…

ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες

400 γρ. ρύζι αρμπόριο

300 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας

8 φέτες προσούτο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

½ γραμμάριο ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου

50 γρ. βούτυρο

60 ml λευκό κρασί

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

αλουμινόχαρτο

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το gefsisfysi.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε την ψίχα της κολοκύθας σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα σε ένα ταψί επάνω σε αλουμινόχαρτο, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στον αέρα στους 200ο C για 15 λεπτά. Βάλτε τις φέτες του προσούτο σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200ο C για 8 λεπτά. Μουσκέψτε τον κρόκο στο κρασί για 10 λεπτά.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και τον κρόκο και ρίξτε  ένα φλιτζάνι ζωμό. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί από το ρύζι και ρίξτε σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό.

Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το ριζότο περίπου 12 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίξτε στο ριζότο τα κομμάτια της κολοκύθας, την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε με τις φέτες του προσούτο.

WHO IS WHO

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010 ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top