skip to Main Content

Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι από τον Γιάννη Λουκάκο – Είναι light, vegetarian και πολύ νόστιμη

Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι από τον Γιάννη Λουκάκο
Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι από τον Γιάννη Λουκάκο
Σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι από τον Γιάννη Λουκάκο

Μια νόστιμη και light σαλάτα με πλιγούρι, πορτοκάλι & κράνμπερι από τον Γιάννη Λουκάκο που είναι ότι πρέπει για ημέρες του καύσωνα.

ΥΛΙΚΑ

25 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. πλιγούρι
50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
250 γρ. ζωμός κοτόπουλου
25 γρ. σταφίδες, μαύρες
60 γρ. κράνμπερι, αποξηραμένα
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού
20 γρ. χυμός λεμονιού
20 γρ. μέλι
20 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
100 γρ. πορτοκάλι, φιλέτο
60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο
αλάτι
μάραθος, ψιλοκομμένος

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πλιγούρι

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο ιδρώνουμε το κρεμμύδι και αλατίζουμε. Προσθέτουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθεί από το λάδι μέσα στην κατσαρόλα και να αποκτήσει άρωμα καβουρδίσματος. Προσθέτουμε τον ζωμό και αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Μόλις έρθει σε βρασμό τοποθετούμε το σκεύος στον φούρνο στους 150 βαθμούς μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός από το πλιγούρι.

Για τα ξερά φρούτα

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις σταφίδες, τα κράνμπερις και τον χυμό πορτοκάλι. Φέρνουμε σε βρασμό και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε τα στερεά υλικά να μουλιάσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με μια σήτα σουρώνουμε τα φρούτα και κρατάμε τον χυμό για να τον χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι, ελαιόλαδο, τα ξερά φρούτα, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια Αιγίνης, φιλέτα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού από τα ξερά φρούτα, μέλι, χυμό λεμονιού, φρέσκο μάραθο και αλάτι.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top