skip to Main Content

Σκορπίνα: Το νέο ψαρο- εστιατόριο με την ψαριέρα- star λουσμένη στο φως αφού σερβίρει φρέσκα θαλασσινά με Θ κεφαλαίο (ΦΩΤΟ)

Άλλοι δυσκολεύονται στην εκκίνηση και άλλοι το καταφέρνουν με την πρώτη!

Πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις εστιατόριο και να πετύχει από την αρχή για τον απλό λόγο ότι είναι εξαιρετικό από την πρεμιέρα του, λίγοι το γνωρίζουν ή μάλλον το αναγνωρίζουν.

H «Σκορπίνα», το νέο εστιατόριο της πόλης στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, φαίνεται πως ενθουσίασε, όχι μόνο εμένα όταν πρωτοπήγα, δύο βδομάδες μετά το άνοιγμά του, αλλά και πάρα πολύ κόσμο αφού πια τα τραπέζια, όταν το επισκέφτηκα και δεύτερη φορά, ήταν γεμάτα.

Η συνταγή της επιτυχίας οι καλές συνταγές και η εκτέλεσή τους στο μαγείρεμα των ψαριών

Η «Σκορπίνα» δεν έχει τίποτα δήθεν, αλλά και τίποτε πρόχειρο, είναι ένας συνδυασμός καλοφωτισμένου. μοντέρνου. πεντακάθαρου εστιατορίου για ολοφρεσκα ψάρια σε γκουρμέ «όσο πρέπει» εκδοχή.

Ο σεφ του, ο Γιάννης Λιάκος, είναι ολοφάνερα ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και το αφεντικό, με την έννοια ότι τα μάτια του διακτινίζονται ανά πάσα στιγμή σε κάθε γωνιά του νεογέννητου δημιουργήματός του.

Νιώθεις ότι ο άνθρωπος το «πονάει», αισθάνεσαι ότι βάζει τα δυνατά του κάθε στιγμή για να μείνουν οι πελάτες του ευχαριστημένοι και να επιστρέψουν…

Η ψαριέρα λουσμένη στο φως, σε περίοπτη θέση, όχι όπως παλιά που έπρεπε να πας μέσα στο μαγαζί, κάπου να χωθείς στην κουζίνα, να σου ανοίξουν το ψυγείο με τα παγάκια για να δεις τα ψάρια στα συρτάρια…

Τώρα όλα στο φως, το ψάρι είναι η ντίβα σ’ αυτό το μαγαζί, οπότε της αξίζει η καλύτερη θέση σε απευθείας «σύνδεση» με Κάλυμνο, Καβάλα, Κυκλάδες και Σποράδες για την προμήθεια των top της χώρας.

Ερχόμαστε τώρα στο πιάτο, εγώ δεν είμαι κριτικός γεύσης, ξέρω όμως ότι είμαι πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική, γιατί ως σχετικά καλή μαγείρισσα, όταν βγαίνω έξω και πληρώνω θέλω να φάω πολύ καλά και πολύ σωστά.

Αρχίζω από την ταραμοσαλάτα, μία εξαίσια μους που θα την έβαζα στις τρεις πρώτες πια της Αθήνας. Το χταπόδι, με όσους τρόπους και αν το έφεραν στο τραπέζι, μου άρεσε πάρα πολύ. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το ψητό ψάρι είναι πάντα αυτό που λέμε πρώτης ποιότητας, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς αστερίσκους, είναι Α!

Όσο για την σκορπίνα, όνομα και πράμα, η αλήθεια είναι ότι για μένα που έχω μεγαλώσει, περνώντας τα καλοκαίρια μου, σε έναν φημισμένο ψαρότοπο σαν την Ερμιόνη, ξέρω πολύ καλά ότι η καλή σκορπίνα παρά την φαινομενική αγριάδα της, είναι ιδανική ακόμη και για τα μωρά!

Εδώ, λοιπόν, μη διστάσετε να επιλέξετε καλές σκορπίνες, πριγκίπισσες συναγρίδες, μαγικά φαγκριά και όλα όσα ο βυθός της Ελλάδας, που καλοταΐζει τα ψάρια της, μπορεί να προσφέρει…

* Ασφαλώς και δεν είμαι τζαμπατζού και πληρώνω πάντα όταν πηγαίνω να φάω, αν μ´αρέσει γράφω κιόλας.

Scorpina, Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό

Τηλ.: 21 0672 2223

Το άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο eirinika.gr στις 16 Απριλίου 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top