skip to Main Content

Γιάννης Λουκάκος: Σκορδόψωμα με φέτα – δείτε στο βίντεο την συνταγή & φύγαμε για την κουζίνα!

Γιάννης Λουκάκος: Σκορδόψωμα με φέτα
Γιάννης Λουκάκος: Σκορδόψωμα με φέτα
Γιάννης Λουκάκος: Σκορδόψωμα με φέτα

Το σκορδόψωμο είναι από μόνο του λαχταριστό και μυρωδάτο, πόσο μάλλον αν έχει και φέτα, όπως στη συνταγή που προτείνει ο Γιάννης Λουκάκος!

ΥΛΙΚΑ

600 γρ. ζύμη για αφράτα ψωμάκια βουτύρου, ξεκουρασμένη 90 λεπτά
10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
40 γρ. βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ
2 γρ. αλάτι
200 γρ. φέτα ΟΛΥΜΠΟΣ, τριμμένη
50 γρ. Φρέσκο Γάλα Επιλεγμένο ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7%
50 γρ. αυγό
Βούτυρο αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ, λιωμένο, για επάλειψη

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και την τοποθετούμε επάνω στον αλευρωμένο πάγκο. Ανοίγουμε το ζυμάρι πιέζοντας με τα δάχτυλά μας και προσπαθώντας να δώσουμε ένα παραλληλόγραμμο σχήμα. Με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε διαστάσεις 32*28εκ.

Σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να μαλακώσει ελαφρώς το σκόρδο. Διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Με ένα κουτάλι μοιράζουμε το σκορδοβούτυρο σε όλη την επιφάνεια από το ζυμάρι και αφήνουμε μία μικρή ποσότητα για το ταψί.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε 8 λωρίδες των 4εκ.

Τυλίγουμε σηκώνοντας την πλευρά που βρίσκεται μπροστά μας και προς τα έξω δίνοντας ένα σχήμα ρολού, φροντίζοντας να κρατάμε τη μία πλευρά ίσια έτσι ώστε από την άλλη πλευρά να σχηματίζεται ένα σπιράλ που θα προεξέχει.

Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο ένα ταψί διαστάσεων 20*30*7 εκ. και τοποθετούμε τα ρολά με την ίσια πλευρά προς τα κάτω, αφήνοντας 1 εκ. απόσταση μεταξύ τους.

Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολά να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους, για 45 λεπτά περίπου. Για να φουσκώσουν πιο γρήγορα μπορούμε να τα βάλουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 45°C χωρίς αέρα.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γάλα, το αυγό και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά μεταξύ τους.

Με ένα πινέλο και με απαλές κινήσεις αλείφουμε τα ρολά με το μείγμα του αυγού, προσέχοντας να μην τα πιέσουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C, στον αέρα, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν εσωτερική θερμοκρασία 90-95°C για περίπου 20 με 25 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο, αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top