skip to Main Content

Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος: Το αστέρι της μουσικής, τρομπονίστας των Pink Martini, μέλος των Canadian Brass & λάτρης της Celia Cruz

Πολυβραβευμένος, ταλαντούχος, έξυπνος μα πάνω απ’ όλα συγκροτημένος είναι ο Έλληνας σολίστ, μόνιμο μέλος των θρυλικών Canadian Brass και τρομπονίστας των διάσημων Pink Martini, Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος.

Είναι μόλις 33 ετών κι έχει διαγράψει μία αξιοθαύμαστη πορεία στο χώρο της μουσικής. Και μόνο ότι είναι μέλος του περίφημου κουιντέτου των Canadian Brass, λέει πολλά. Γιατί; Επειδή οι Canadian Brassοι μετρούν σχεδόν μισό αιώνα επιτυχίας με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, πωλήσεις που αγγίζουν τα 2.000.000 δίσκους, ενώ κομμάτια τους έχουν βρεθεί για περισσότερες από οκτώ εβδομάδες στο τοπ 25 του Billboard Classical Music, σκαρφαλώνοντας ακόμα και στη 2η θέση.

Ακόμα να σας πείσουμε; Τότε θα πρέπει σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις περισσότερες από 100 εμφανίσεις που μετρά ως τρομπονίστας των διάσημων και αγαπημένων στο ελληνικό κοινό Pink Martini. Η συνεργασία με το λάτιν/τζαζ γκρουπ προέκυψε από μια αρκετά χαριτωμένη συγκυρία, αφού ο τρομπονίστας τους το 2013 που ξεκίνησε να παίζει μαζί τους ο Αχιλλέας, είχε μόλις αποκτήσει μωρό και δεν ήταν σε θέση να ταξιδεύει συχνά. Έτσι έμελλε για τον ίδιο τον Αχιλλέα να τους συνοδεύσει σε περισσότερες από 100 συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική, συμπληρώνοντας τους ήχους της μπάντας τους.

Η ενασχόληση του Αχιλλέα Λιαρμακόπουλου με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, καθώς από νωρίς είχε καταλάβει ότι αυτό ήταν το όνειρό του. Στα 7 του άρχισε να παίζει πιάνο, στα 10 του πήγε με τη μητέρα σε μία συναυλία της βασίλισσας της salsa, Celia Cruz. Ο τρομπονίστας της μπάντας της ήταν φοβερός κι έσπειρε το «μικρόβιο» της μουσικής μέσα του. Αφορμή όμως για να οριστικοποιηθεί η απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική ήταν η πρώτη του συναυλία στην Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, εκεί συνηδειτοποίησε ότι η μουσικής ήταν αυτό που τον εξέφραζε και τον γέμιζε πραγματικά.

Ο Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος έχει σπουδάσει στο Yale, στο Curtis, στο San Francisco Conservatory αλλά και στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top