skip to Main Content

Επόμενος προορισμός Πάπιγκο: Απέραντη φύση, γραφικά σοκάκια, παραδοσιακές γεύσεις συνθέτουν ανεπανάληπτες εμπειρίες

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 82

Αναζητάτε τον επόμενο προορισμό για την χειμερινή σας απόδραση; Αν έχετε ανοίξει ταξιδιωτικούς οδηγούς ή έχετε αρχίσει να ψάχνετε πληροφορίες στη Google, τότε ίσως θα πρέπει να βάλετε στο στόχαστρο και το μαγευτικό Πάπιγκο.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ξεχωριστούς οικισμούς, το Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο που συνθέτουν ένα πανέμορφο χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς και όχι άδικα, αφού διαθέτει όλα όσα ζητάει κανείς στις διακοπές του. Πλούσιο φυσικό τοπίο και εκλεκτές επιλογές σε διαμονή και φαγητό.

Αν είστε λάτρης της φύσης αυτός ο προορισμός θα είναι για εσάς ιδανικός, αφού προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες ήπιες και πιο extreme αναλόγως τις προτιμήσεις σας. Ένας χαλαρός περίπατος στα πέτρινα σοκάκια, ανάμεσα στα παλιά πετρόκτιστα σπίτια και αρχοντικά είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε σαν βρεθείτε στο Πάπιγκο.  Μετέπειτα θα πρέπει να επισκεφθείτε και τις γνωστές «Κολυμπήθρες» ανάμεσα στο Μικρό και το Μεγάλο Πάπιγκο, δηλαδή τις φυσικές πισίνες που έχουν σχηματιστεί και διαθέτουν κρυστάλλινα νερά. Εξαιρετική επιλογή είναι και μία περιήγηση στο φαράγγι του Βίκου, το οποίο έχει μπει στο βιβλίο Guinness ως το φαράγγι με το πιο στενό άνοιγμα, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα από τα βαθύτερα του κόσμου!

Αν αγαπάτε το καλό φαγητό, στο Πάπιγκο να ξέρετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε. Ελληνικές, αυθεντικές γεύσεις που μυρίζουν παράδοση, πιάτα με κλασικές κι αγαπημένες συνταγές με τοπικά προϊόντα και όχι μόνο. Χειροποίητες πίτες, υπέροχα μαγειρευτά, ποιοτικά κρεατικά κυριαρχούν στη γαστρονομική λίστα των κατοίκων της Ηπείρου και σε όλα αυτά πρωταγωνιστούν τα αγνά μυρωδικά και βότανα από την προικισμένη ελληνική γη. Οι τοπικές γεύσεις είναι σίγουρο ότι θα καταφέρουν να ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Ακόμη να ετοιμάσετε βαλίτσες;

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top