skip to Main Content

Lucia: Τα ελληνικά ντοματίνια με το εξωτικό όνομα είναι πραγματικά τα καλύτερα της αγοράς – χωρίς διαφήμιση! (φωτό-βίντεο)

Όταν  πρωτοαγόρασα τα Lucia δεν το πίστευα γιατί είχα συνηθίσει ειδικά στα σουπερμάρκετ να βρίσκω ντοματίνια χωρίς πραγματική γεύση

Έχουν γίνει τόσο της μόδας πια τα ντοματίνια και έχουν εκτοπίσει την μεγάλη ντομάτα που φαίνεται ότι η μεγάλη ζήτηση έχει αφανίσει  την πραγματική γεύση .

Μάλιστα για κάποια εποχή στο σουπερμάρκετ της γειτονιάς μου όταν σταμάτησαν  να τα φέρνουν ,  τους έκανα παράπονα σαν να είχαν σταματήσει να μου φέρνει το γάλα που πίνω.

Τα Lucia έχουν γεύση χρώμα άρωμα σχήμα συσκευασία στα οποία βάζω άριστα !

Ειλικρινά δεν μου έχουν στείλει μια κούτα με δωρεάν ντοματίνια τα λέω αυθόρμητα ως νοικοκυρά και καταναλώτρια βέβαια.

Μόλις τώρα ανακάλυψα μάλιστα ότι πρέσβης τους είναι ο πολύ γνωστός από την τηλεόραση και αγαπητός σεφ  Σωτήρης Κοντιζάς.

 

Σωτήρης Κοντιζάς – Θ. Ευθυμιάδης

Οπότε παραθέτω και το δελτίο τύπου από την παρουσίαση των Lucia  σε περισσότερο κόσμο και αξίζει πραγματικά να τα γνωρίζει πολύς κόσμος

Τα ντοματίνια με το όνομα Lucia’s Farm τα συναντάμε στις καθημερινές μας αγορές και τη νοστιμιά τους –αναλλοίωτη όλο τον χρόνο- την έχουμε διαπιστώσει. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν ότι πρόκειται για προϊόν υδροπονικής καλλιέργειας, μιας σύγχρονης μεθόδου φιλικής προς το περιβάλλον, που ελαχιστοποιεί τη χρήση χημικών και εξασφαλίζει μια σωστή, ελεγχόμενη και ισορροπημένη θρέψη των φυτών, ενώ είναι φιλική στο περιβάλλον. Στην υδροπονία, όλα τα απαραίτητα συστατικά το φυτό τα παίρνει μέσω του νερού.

Ο Θ. Ευθυμιάδης, Δ.Σ. της Hellenic Farming, που διακινεί το brand Lucia’s Farm, υπενθύμισε τον πολύ ενδιαφέροντα, φυσικό τρόπο γονιμοποίησης των φυτών της καλλιέργειας με τους βομβίνους (αγριομέλισσες), που είναι φυσικοί επικονιαστές, αλλά και τη φυσική καταπολέμηση των “κακών” εντόμων με τη χρήση “καλών” εντόμων!

Η φυσική γονιμοποίηση, άλλωστε, δίνει πιο σφιχτούς και νόστιμουςκαρπούς.

Όσον αφορά στο άλλο προϊόν της φίρμας, την πατάτα, ισχύει η ίδια ευαισθησία για τη γεύση και την ποιότητα του προϊόντος: πρόκειται για πατάτες μονοποικιλιακές, που επιλέγονται μετά από πολλές δοκιμές. Το νέο προϊόν τους είναι η baby πατάτα, πρακτική επιλογή για τον φούρνο.

Λαμπερή παρουσία στη βραδιά, ο brand ambassador της φίρμας, σεφ Σωτήρης Κοντιζάς, που με τη σειρά του μετέφερε τη βιωματική του εμπειρία από την επίσκεψη στους χώρους των θερμοκηπίων, έκτασης εκατό στρεμμάτων, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς προτείνει:

Σαλάτα Ημαθιώτισσα 

1 συσκευασία τοματίνια Lucia’s Farm Baby, κομμένα στα δύο 200 γρ.
τυρί μπάτζος σε φλοίδες (ή άλλο παρόμοιο τυρί)
1 χοντροκομμένη πιπεριά τσούσκα (ή άλλη πιπεριά)
1 ατζούρι σε κύβους (ή αγγούρι)
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
8 παξιμάδια χαρουπιού σπασμένα στη μέση
χυμός από 1/2 ακέρωτο λεμόνι και το ξύσμα του
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
ανθός αλατιού

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με δυο-τρεις απαλές κινήσεις. Γαρνίρουμε με τις φλοίδες του τυριού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top