skip to Main Content

Made in Greece η Akira Mushi: Η Όλγα & η Άννα σχεδιάζουν ρούχα με παιχνιδιάρικη διάθεση, σε λίγα κομμάτια για καθημερινές εμφανίσεις

Brands υπάρχουν πολλά, brands με χαρακτήρα κι ελληνική ταυτότητα όμως λίγα. Ψάξαμε και βρήκαμε ένα από αυτά τα brands που οι δημιουργίες τους έχουν κάτι να δηλώσουν, είναι εναλλακτικά και κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στα άλλα του είδους τους. Ο λόγος για τα Akira Mushi, της Όλγας και της Άννας ή αλλιώς όπως είναι  γνωστές ‘Blanket Lo’ και ‘Lost Toys’.  

Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 χρόνια, όταν τα δύο κορίτσια ένωσαν τις δυνάμεις τους, τις διαφορετικές τους καταβολές και τη μοναδικότητα των χαρακτήρων τους για να δημιουργήσουν ένα brand που διακρίνεται για την απλότητα και χρηστικότητά του.

Το όνομα Akira Mushi προέρχεται από τα ονόματα των δύο σκύλων τους και το μότο τους είναι: «Fun Wear, Easy Wear and Play».

Τα ρούχα Akira Mushi είναι πολυμορφικά και έχουν μία χαρακτηριστική παιχνιδιάρικη διάθεση, εμπνευσμένη από τη γιαπωνέζικη αισθητική. Είναι γνωστά για τη μίνιμαλ αισθητική που τα χαρακτηρίζει και αντλούν έμπνευση από τις λιτές και καθαρές γραμμές του γιαπωνέζικου design, από τον Yohji Yamamoto και Comme de Garcons μέχρι την τέχνη του origami.

Το κατάστημα του Akira Mushi βρίσκεται σε ένα στενό στο Σύνταγμα, στην οδό Φωκίωνος 2 και είναι ένας μικρός κρυμμένος θησαυρός. Λέμε μικρός γιατί εκεί δεν θα βρείτε τεράστια ποικιλία σχεδίων για να χαθείτε και στο τέλος να μπερδευτείτε. Εκεί θα βρείτε λίγα και μοναδικά κομμάτια, που δημιουργούνται ανάλογα με τη ζήτηση στο εργαστήρι τους κάθε εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης έχει πάντα κάτι νέο να βρει.

Πως έδεσε όμως το γλυκό και πως οι δύο σχεδιάστριες ένωσαν τις δυνάμεις τους υπό ένα κοινό σκοπό; Οι δύο σχεδιάστριες συναντήθηκαν τυχαία. Η Άννα έχει σπουδάσει μόδα και επιχειρήσεις στο Λονδίνο, ενώ η Όλγα σχεδίαζε και πουλούσε αξεσουάρ και ρούχα για να βγάλει το χαρτζιλίκι της όσο ήταν φοιτήτρια.

Η νέα συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας ’18-’19 διαθέτει κομμάτια που διακρίνονται για την άνεση και την απλότητα και αποτελούν ιδανικές επιλογές για τα πιο όμορφα καθημερινά look.

Τα προϊόντα της Akira Mushi μπορείτε να τα βρείτε στο κατάστημα στο Σύνταγμα, Φωκίωνος 2, αλλά και στο akiramushi.com, στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top