skip to Main Content

Made in Greece η Dimas Furniture: Ελληνικά, χειροποίητα έπιπλα με παράδοση 80 χρόνων από το Αγρίνιο

Τη σήμερον ημέρα η καθημερινότητα είναι απαιτητική, είναι γεμάτη εντάσεις, άγχη, υποχρεώσεις, γι’ αυτό και όλοι αποζητούμε να φτιάξουμε μία μικρή ζεστή «φωλίτσα» που να μπορούμε όταν επιστρέφουμε σπίτι να χαλαρώνουμε και να αποφορτωνόμαστε. Σε αυτό παίζει τεράστιο ρόλο τόσο η διακόσμηση και η λειτουργικότητα του σπιτιού όσο και τα έπιπλα που επιλέγουμε.

Η Dimas Furniture είναι μία ελληνική επιχείρηση με αυτήν ακριβώς την στόχευση. Να φτιάχνει ποιοτικά έπιπλα από εξαιρετικά υλικά που θα ομορφαίνουν τους χώρους μας, αλλά και να δίνει ζωή σε παλιά, φθαρμένα έπιπλα που έχουν χάσει την αίγλη τους.

Με ιστορία από το 1945 ο Τάκης Δήμας ξεκίνησε την πορεία του στο Αγρίνιο, βάζοντας την σφραγίδα του στο χειροποίητο έπιπλο. Έπιπλα λαϊκά, παραδοσιακά, ειδικές κατασκευές κοσμούσαν τα σπίτια της πόλης. Με μεράκι και τεχνογνωσία όλων των παραδοσιακών μεθόδων κατασκευής, φινιρίσματος, επισκευής και αναπαλαίωσης  που έφτασαν ως τις μέρες μας, συνεχίζοντας μία παράδοση 80 ετών.

Σήμερα η προίκα και η τέχνη της επιπλοποιίας έχει περάσει στην επόμενη γενιά, στον Δημήτρη Δήμα, ο οποίος συνεχίζει το οικογενειακό έργο με μεράκι και μεγάλη επιτυχία.

Η Dimas Furniture αναλαμβάνει την κατασκευή, την επισκευή, την συντήρηση και αναπαλαίωση επίπλων για το σπίτι ή για οποιονδήποτε άλλον χώρο. Ξυλόγλυπτες κατασκευές με ιδιαίτερες σκαλιστές δημιουργίες τραβούν το ενδιαφέρον και δίνουν ένα αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει.

Τα έπιπλα έχουν μία σύγχρονη αισθητική, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία της παράδοσης. Εκτός από έπιπλα όμως θα βρούμε και σπάνια παλαιωμένα κομμάτια μαγειρικών σκευών, όπως επιφάνειες κοπής, συλλεκτικά μπώλ, γαβάθες και “γουδοχέρια” ενός αιώνα. Όλα χειροποίητα στον ξυλότορνο.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες και δημιουργίες της Dimas Furniture στο επίσημο site της εταιρείας, καθώς και στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top