skip to Main Content

Νυμφαίο: Απολαύστε τη μαγεία του βουνού στον απόλυτο χειμερινό προορισμό – Πλακόστρωτα στενά, παραδοσιακοί ξενώνες, αμέτρητες δραστηριότητες…

Ναι, σίγουρα τώρα θα προτιμούσατε να βρίσκεστε σε έναν ορεινό προορισμό να απολαμβάνετε το χιόνι δίπλα στο τζάκι με καλό φαγητό και καλή παρέα. Αν είστε και λάτρης της φύσης τότε το Νυμφαίο ίσως είναι ο προορισμός που αναζητάτε.

Συνδυάζει φυσική ομορφιά, πολιτιστικό πλούτο και αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις. Ο τέλειος συνδυασμός για λίγες ημέρες ξεκούρασης μακριά από τις εντάσεις και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Πολύ κοντά στη Φλώρινα, το Νυμφαίο αποτελεί έναν αριστοκρατικό οικισμό, που μπαίνει δυναμικά στην travel list όλο και περισσότερων γιατί δεν του λείπει τίποτα.

Μπορείτε πολύ απλά να περπατήσετε στα στενά πλακόστρωτα του οικισμού, παρατηρώντας τα παλιά καλοδιατηρημένα αρχοντικά. Μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε στα δάση του Βίτσι ή και να επισκεφθείτε κάποιους από τους πιο γνωστούς αμπελώνες που βγάζουν εκλεκτό κρασί.

Η διαμονή είναι ένα κομμάτι που δεν χρειάζεται να σας απασχολεί, καθώς το Νυμφαίο διαθέτει πολλούς μεγαλοπρεπείς παραδοσιακούς ξενώνες, έτσι όπως τους αποζητούμε με ζεστό περιβάλλον, τζάκι, καλή κουζίνα. Άνετα δωμάτια σε παραδοσιακό ύφος ή ακόμη και με πιο μοντέρνες πινελιές θα σας προσφέρουν απίθανες στιγμές χαλάρωσης, ακριβώς σαν να βρισκόσασταν στο σπίτι σας.

Εάν είστε λίγο πιο δραστήριος κι ασχολείστε με τα σπορ, το Νυμφαίο έχει φροντίσει και για εσάς, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να κάνετε διάφορα σπορ, από ιππασία μέχρι και canoe-kayak στη λίμνη Ζάζαρη, εμπειρίες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Η εμπειρία από αυτό το ταξίδι δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη αν σε όλα αυτά δεν προσθέσουμε και τις αυθεντικές γαστρονομικές απολαύσεις της περιοχής. Εκλεκτές συνταγές από τους παππούδες και γευστικά πιάτα με έμπνευση την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας, κάνοντάς σας να ζητάτε κι άλλο καλό φαγητό.

Το Νυμφαίο μετά από όλα αυτά ίσως και να είναι η απόλυτη εξόρμηση για όσους αγαπούν τον χειμώνα και τις ομορφιές του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top