skip to Main Content

Scala Vinoteca: Πλούσια λίστα κρασιών & εκλεπτυσμένες γεύσεις δένουν αρμονικά υπό την υπογραφή του Δημήτρη Κοντόπουλου

Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού και του καλού φαγητού τότε το Scala Vinoteca είναι το wine restaurant που πρέπει να επισκεφθείς σήμερα κιόλας. Είναι ο τέλειος συνδυασμός αυτών των δύο γαστριμαργικών απολαύσεων, που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν ψαγμένο ουρανίσκο.

Γιατί στο Scala Vinoteca θα βρεις και θα δοκιμάσεις κρασί σε πάνω από 100 φιάλες, που καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο σε ύφος και γευστικούς τόνους, ενώ προέρχονται από σχεδόν κάθε μεριά της Ελλάδας.

Τοποθετημένο ακριβώς στην καρδιά της Αθήνας, στο δρομάκι της οδού Σίνα, στο Κολωνάκι, μέσα σε μία αστική τοποθεσία μαζί με πολλά πολιτιστικά ινστιτούτα τριγύρω, προτείνει τα καλύτερα τόσο σε φαγητό όσο και σε ποτό.  συνέβαλαν ιδιαίτερα στη γαστρονομική της φιλοσοφία.

Προκλητικές αλλά ταυτόχρονα και πολύ οικείες γεύσεις, είναι αυτές που θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και φυσικά θα συνδυάσετε το εμπνευσμένο μενού με εξαιρετικά κρασιά από την εκτεταμένη λίστα κρασιών.

Ο χώρος είναι ατμοσφαιρικός, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα φιλόξενο χώρο, στον οποίο επικρατεί το ξύλο σε μοντέρνες γραμμές με ξανθά και μαύρα χρώματα.

Σεφ και συνιδιοκτήτης είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ο οποίος επηρεασμένος από τα πολυάριθμα ταξίδια του, αναμειγνύει αυτές τις μοναδικές εμπειρίες με το μαγείρεμα ήδη από νεαρή ηλικία και πλέον επικεντρώνεται σε μια πολυεπίπεδη κουζίνα βασισμένη σε αισθήσεις, μνήμες και σύγχρονες τάσεις.

Μαγειρικές δεξιότητες υψηλού επιπέδου, πιάτα που πρωτοτυπούν μέσα στην οικειότητά τους και γεύσεις φιλικές στο κρασί που δένουν αρμονικά σε μία σχέση απόλυτης συνύπαρξης. 

 

 

«Scala Vinoteca»
Σίνα 50 & Αναγνωστοπούλου, Κολωνάκι
Tηλ. 210 3610041 / 6974092392 / scala.vinoteca@gmail.com
Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top