skip to Main Content

Αποκλειστικό: Μια καλλονή Ελληνίδα φωτογράφος μόλις 24 ετών & τα συγκλονιστικά της τοπία από τις Κυκλάδες – Γνωρίστε την Αμαρυλλίδα Κολυδά

Η ωραιοτάτη Αμαρυλλίς Κολυδά, με σπουδές στο management και καταγωγή από την “παραδεισένια” Άνδρο, μόλις 24 ετών, είναι μία ιδιαιτέρως ταλαντούχα φωτογράφος.

 

 

 

Η δουλειά της ξεχωρίζει στο instagram και o λογαριασμός της Amarsgallery, με τους 12.500 followers “πλημμυρίζει” υπέροχες εικόνες Ελλάδας, με την ομορφιά να ξεπροβάλει σε κάθε κλικ της.

 

 

 

 

 

 

Όπως η ίδια η Αμαρυλλίς λέει στο eirinika.gr «Η ενασχόληση και – κυρίως- το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φωτογραφική που είχαν οι γονείς μου για να μας τραβάνε φωτογραφίες, μια Nikon με φιλμ… Ήταν ο πρώτος μου έρωτας, από την όψη της, τον ήχο που έκανε όταν τραβούσε φωτογραφία, μέχρι και την τσάντα αποθήκευσης της, όλα με γοήτευαν».

 

 

 

 

«Θυμάμαι λοιπόν να τρυπώνω στο δωμάτιο τον γονιών μου, να την παίρνω κρυφά και να βγάζω φωτογραφίες όλο το σπίτι. Τα μαξιλάρια, τα διακοσμητικά, τα τραπέζια, ωστόσο ποτέ όμως δεν με ενθουσίαζε το ανθρώπινο στοιχείο. Το ωραίο της όλης υπόθεσης ήταν όταν τελικά οι γονείς μου εμφάνιζαν το φιλμ και ανακάλυπταν τα – όχι και τόσο – αριστουργήματα μου. Οι φωτογραφίες με φιλμ ήταν πάντα μια έκπληξη» αναφέρει με ενθουσιασμό.

 

 

 

 

Η 24χρονη σήμερα κοπέλα ξεκίνησε τις πρώτες της “απόπειρες” ως φωτογράφος σε ηλικία μόλις 14 ετών.

 

 

 

 

«Λίγα χρόνια μετά, σε ηλικία δεκατεσσάρων, έκανα την πρώτη μου εξόρμηση, μόνη μου και μόνο για να τραβήξω τοπία. Ακόμα θυμάμαι το ποσό χαρούμενη αισθάνθηκα. Ήμουν εγώ, η τότε πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μου και η φύση. Μέχρι και σήμερα, το ίδιο ακριβώς μοτίβο, μου προκαλεί ακριβώς τον ίδιο ενθουσιασμό, ευτυχία και ψυχική ικανοποίηση» περιγράφει στο eirinika.gr.

 

 

 

 

 

Όταν, δε, την ρωτάμε τι σημαίνει για εκείνη η φωτογραφία, απαντά «Η φωτογραφία για εμένα είναι -πράγματι- ένας εσωτερικός εξαναγκασμός να δημιουργώ εικόνες από τα τοπία που εκτίθεμαι καθημερινά. Έπειτα, η διαδικασία της επεξεργασίας κάθε φωτογραφίας φέρει και την ανάγκη αποτύπωσης της ψυχικής μου διάθεσης την εκάστοτε στιγμή. Κάτι σαν εξομολόγηση…».

 

 

 

 

 

Στην ουσία, η Αμαρυλλίς Κολυδά θέλει να δημιουργήσει, όπως εκείνη μπορεί έναν «καλύτερο και ομορφότερο -με πολλές έννοιες- κόσμο», τονίζει, δε, πως «δεν μπορώ παρά να διορθώνω τις όποιες ατέλειες και να φτιάχνω κάθε εικόνα όπως θα έπρεπε να είναι στα μάτια μου».

 

 

 

 

 

Δεν μπορεί να ξεχωρίσει το ομορφότερο μέρος που έχει φωτογραφίσει ποτέ, όμως δηλώνει ερωτευμένη με τις Κυκλάδες. 

 

 

 

 

 

«Το κυκλαδικό στοιχείο, ο συνδυασμός άσπρου – μπλε, η αρχιτεκτονική των σπιτιών, τα αντικείμενα – παραδοσιακά και μη – από ένα καλάθι με λεμόνια μέχρι ένα πιθάρι με μια βουκαμβίλια, οι κατσίκες στα βράχια, οι γάτες στα σοκάκια είναι όλα λεπτομέρειες που βρίσκω εξαιρετικά γοητευτικές» μας λέει.

 

 

 

 

 

«Απο τα νησιά των Κυκλάδων έχω μια προτίμηση στην Άνδρο και στην Σαντορίνη. Η Ανδρός είναι ένα νησί πολύ διαφορετικό από τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων με απίστευτα μέρη και αξιοθέατα να φωτογραφίσεις. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών διαφέρει αρκετά καθώς έχει πολλά αρχοντικά σπίτια που στολίζουν την Χώρα – κάτι που παράλληλα προδίδει την ναυτική της ιστορία και ευημερία του νησιου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Συνεχίζει, δε, να μιλά για την Άνδρο τονίζοντας πως «κάτι που δεν είναι τόσο εμφανές είναι ο φυσικός της πλούτος. Πέρα από τις μαγευτικές της παραλίες, που λατρεύει κάθε φωτογραφικός φακός, έχει απίστευτα ποτάμια που περιτριγυρίζονται από έντονη, καταπράσινη βλάστηση τα οποία μπορεί κάποιος να δει μόνο από τα πεζοπορικα της μονοπάτια. Είναι ένα μεγάλο νησί που συνδυάζει υπέροχα την αρχοντιά, την θάλασσα και την φύση με τοπία που δεν έχουν φωτογραφηθεί ποτέ και δημιουργούν ένα υπερβολικά εύπορο περιβάλλον για ξεχωριστές φωτογραφίσεις».

 

 

 

 

 

 

«Από την άλλη μεριά η Σαντορίνη είναι ένα εξαιρετικά προσεγμένο νησί, που φτάνει σχεδόν την τελειότητα. Κάθε γωνία της, σοκάκι ή θέα αξίζουν να φωτογραφηθούν» λέει.

 

 

 

 

Όσο για το ποια είναι η αγαπημένη της από όλες τις φωτογραφίες της;

 

 

«Έχω αρκετές αγαπημένες φωτογραφίες. Αλλες τις αγαπώ λόγω του τοπίου που φωτογραφίζω -όπως είναι η Ανδρός- άλλες λόγω των χρωμάτων και των διακριτικών αλλά τελειων λεπτομερειών τους – όπως είναι της Σαντορίνης- και άλλες όπως είναι της Αφρικής που είναι η απόλυτη εξύψωση του φυσικού τοπίου και της άγριας φύσης» αναφέρει, ενώ στη συνέχεια αποκαλύπτει ποια είναι η φωτογραφία της που αγαπά περισσότερο.

«Αυτή που ακόμα και σήμερα με γοητεύει το ίδιο κάθε φορά που την βλέπω και νομίζω πως μπορεί να θεωρηθεί ως αγαπημένη μου έχει τραβηχτεί στην Μύκονο τον Μάιο του 2018 και είναι μια ροζ βουκαμβίλια σε ένα άσπρο πιθάρι…» μας λέει.

 

 

 

 

Για την Αμαρυλλίδα η φωτογραφία είναι «μέχρι στιγμής ένα ταξίδι με “αυτόματο πιλότο”, δεν το κατευθύνω κάπου συγκεκριμένα αλλά με πάει από μόνο του».

 

 

 

 

«Μου έχουν προταθεί αρκετές συνεργασίες -με εταιρίες, ξενοδοχεία, ιδιωτικές φωτογράφισεις και πορτρέτα. Ωστόσο μου αρέσει που καταφέρνω και κρατάω την τέχνη μου και το χόμπι μου σε ένα ξεχωριστό σημείο στο μυαλό μου που δεν επηρεάζεται από το κέρδος» λέει η ίδια και συνεχίζει «Άλλωστε επαγγελματικά ανήκω σε έναν πολύ διαφορετικό και συναρπαστικό κόσμο καθοδηγούμενο από την τεχνολογία και την καινοτομία. Σε βάθος χρόνου και καθώς ωριμάζω -εγώ και η τέχνη μου μαζί- θα ήθελα να συνδυάσω την τέχνη, με την τεχνολογία και την καινοτομία, να δημιουργηθεί κάτι ως επι το πλείστον άγνωστο και ξεχωριστό…».

 

 

 

Who is who

Η Αμαρυλλίς Κολυδά είναι 24 χρόνων και έχει σπουδάσει Management information systems.

Έχει εργαστεί ως brand development manager και digital marketing specialist σε start ups.

Ζει στην Κηφισιά, όπου και μεγάλωσε, αλλά κατάγεται από την αγαπημένη της και “παραδεισένια”, όπως την χαρακτηρίζει η ίδια, Άνδρο.

 

 

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με το AmarsGallery, κάνει εξορμήσεις, φωτογραφισεις και αγαπά την πεζοπορία.

Από την Ελένη Καστρινάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Σχόλια μέσω Facebook