skip to Main Content

Ιωάννης Μαυράκης: Ο software engineer που έχει πάθος με την φωτογραφία – Τα μαγικά τοπία της Κρήτης, η Ρώμη & η Ν. Υόρκη

Αν και εργάζεται ως software engineer σε μεγάλες εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια, το πάθος του είναι η φωτογραφία.

 

 

 

 

Ο ταλαντούχος Ιωάννης Μαυράκης μιλά αποκλειστικά στο eirinika.gr για την μεγάλη του αγάπη, που ξεκίνησε πως ο ίδιος αναφέρει «όταν πήρα το πρώτο κινητό, που για την εποχή του είχε μία σχετικά καλή κάμερα».

 

 

 

 

 

 

«H συγκεκριμένη συσκευή είχε τη πρωτοποριακή τότε λειτουργία cyber shot (μπορούσε να βγάλει δηλαδή πολύ καλές φωτογραφίες σε εν κινήσει αντικείμενα). Το κύριο hobby μου, που είναι το ψάρεμα, με έφερνε πολύ συχνά σε επαφή με τη φύση με αποτέλεσμα να πειραματίζομαι- μαθαίνω γύρω από τη φωτογραφία» συνεχίζει.

 

 

 

 

«Θυμάμαι σε ένα ψαρευτικό μου ταξίδι πριν 10 χρόνια τράβηξα και την πρώτη μου φωτογραφία και όταν την ανέβασα στο facebook πήρε αρκετά καλά σχόλια. Ήταν ένα ηλιοβασίλεμα καθώς περνούσαμε με το καραβάκι από την Αγ. Μαρίνα προς Ν. Στύρα» αναφέρει ο κ. Μαυράκης.

Πρόκειται για αυτή την φωτογραφία!

Ο ίδιος μας λέει πως για εκείνον η φωτογραφία αποτελεί συνώνυμο του ταξιδιού.

 

 

 

 

 

 

«Φωτογραφία για μένα σημαίνει ταξίδι, θέλω αυτό που βλέπω να με ταξιδεύει. Θέλω να ταξιδεύω για να “αιχμαλωτίζω” εικόνες- στιγμές για πάντα από τα μέρη που επισκέπτομαι. Άρα τελικά η φωτογραφία λειτουργεί και ως μία κινητήριος δύναμη, μία ακόμη αφορμή για να ταξιδεύουμε…» τονίζει χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

 

Όσο για τα ωραιότερα μέρη που έχει φωτογραφίσει ποτέ;

 

 

 

 

 

 

«Θα έλεγα πως τα ωραιότερα μέρη που έχω φωτογραφίσει ποτέ είναι στο εξωτερικό: Ν. Υόρκη, Βαρκελώνη, Ρώμη. Όπως καταλαβαίνετε ο διαφορετικός πολιτισμός και κάτι που βλέπεις πρώτη φορά στη ζωή σου σε συναρπάζει…» εξηγεί.

 

 

«Αλλά αν κάτσω και σκεφτώ ποιο πραγματικά είναι το ωραιότερο μέρος που έχω επισκεφτεί και φωτογραφίσει, είναι ένα από αυτά όπου η φύση έχει δημιουργήσει από μόνη της χωρίς την παραμικρή συνεργασία και παρέμβαση από τον άνθρωπο. Αυτό το μέρος λοιπόν είναι η Κρήτη!» μας λέει ο κ. Μαυράκης.

 

 

 

 

 

Τα υπέροχα κλικς του μας ταξιδεύουν σε μέρη υπέροχα, γαλήνια και ζωντανά, στην Ελλάδα και το εξωτερικό…

 

 

Όταν του ζητάμε να ξεχωρίσει την πιο αγαπημένη του από όλες τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει, εκείνος απαντά χωρίς δισταγμό «Η αγαπημένη μου φωτογραφία είναι αυτή…».

 

 

«Είναι μία βάρκα με 2 ψαράδες μπροστά σε ένα ολόχρυσο ηλιοβασίλεμα. Είναι η αγαπημένη μου όχι τόσο για την ομορφιά της – που αντικειμενικά είναι μία πολύ όμορφη στιγμή – αλλά για τις σκέψεις που κάνω όταν κοιτάζω αυτή την εικόνα» μας εξηγεί.

 

 

Αυτές τις σκέψεις αποτύπωσα και γραπτώς στο post μου στο Instagram: «Οκ… ωραίο το ολόχρυσο ηλιοβασίλεμα αλλά η φωτό βγήκε για να μιλήσουμε λίγο για τους δύο ψαράδες που είναι στη βάρκα και ψαρεύουν με αυτή την απίστευτη θέα. Στην αρχή είπα από μέσα μου “κοίτα τους τυχερούς ρε φίλε τι ζούνε αυτή τη στιγμή…”.

Ο ουρανός ολόχρυσος μπροστά τους, η θάλασσα γαλήνια γύρω τους, έχουν ο ένας τον άλλο για παρέα (πιθανόν να πίνουν και τις μπύρες τους), μακριά από άγχη-πίεση και στο τέλος θα πάνε και στην οικογένεια τους ολόφρεσκο ψάρι να φάνε! Αλλά μετά σκέφτηκα… είναι σωστή η λέξη ‘’τυχερούς’’.

 

 

Δεν χρειάστηκε να κερδίσουν ούτε το τζόκερ για να είναι εκεί ούτε να είναι οι γονείς τους ζάμπλουτοι ούτε τίποτα σχετικό με τύχη τέλος πάντων…

Είναι εκεί απλά από μία επιλογή τους.

Είναι ευτυχισμένοι από επιλογή τους.

Έχουν αγάπη, παρέα από επιλογή τους.

Είναι ήρεμοι από επιλογή τους.

Είναι ζάμπλουτοι από επιλογή τους.

 

 

Είναι πολύ απλό αυτό που θέλω να πω.. και μπορεί να καταλάβει και ένα 5χρονο παιδί που τη πάω τη κουβέντα…

Σκεπτόμενοι πάντα την τύχη και την ατυχία δεν οδηγεί πουθενά!

Είμαστε – Αισθανόμαστε ότι επιλέγουμε!

Όλα είναι στο χέρι μας!».

 

 

 

 

Who is who

Ο Ιωάννης Μαυράκης σπούδασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Έχει εργαστεί ως μηχανικός λογισμικού (software engineer) στις εταιρείες Binary Tree και Persado.

Τα τελευταία 6 χρόνια είναι Senior Software Engineer στη Give IT (giveit.gr), ενώ είναι και ο ιδρυτής του link-tube.com από τον Οκτώβριο του 2017.

 

 

Από την Ελένη Καστρινάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *