skip to Main Content

Αποκλ.: Made In Greece ο Γιώργος Νατσιούλης: Ο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” της φωτογραφίας κατακτά τον πλανήτη – Ο οδοντοτεχνίτης με την κορυφαία ματιά

To instagram δημιουργεί φιλίες, αλλά δίνει και ερεθίσματα για γνωριμίες με ταλαντούχους ανθρώπους σε όλους τους τομείς.

Όταν, λοιπόν, ακολουθώντας το αγαπημένο μου διεθνές account στο instagram, που ανεβάζει για μένα τις ωραιότερες και πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, το μάτι μου έπεσε σε φωτογραφίες Έλληνα, αμέσως τον αναζήτησα.

Ο Γιώργος Νατσιούλης, με ιδιαίτερη ευαισθησία στον φακό του, ένας πραγματικός καλλιτέχνης της κάμερας και του φακού, κατάγεται από την Λάρισα.

 

 

Και δεν είναι φωτογράφος. Είναι οδοντοτεχνίτης.

Του εξέφρασα την επιθυμία να τον φιλοξενήσουμε και να τον γνωρίσετε κι εσείς καλύτερα μέσα από τις ιστοσελίδες μου, eirinika.gr και madeingreece.news.

Αυτός, λοιπόν, ο οδοντοτεχνίτης – φωτογράφος, ξεκίνησε τον έρωτά του με τον φακό στα 15 όταν απέκτησε την πρώτη του μηχανή με φιλμ.

Η πρώτη μου αντίδραση όταν είδα αρκετές από τις φωτογραφίες του ήταν ότι εδώ έχω να κάνω με τον “Θεόδωρο Αγγελόπουλο” της φωτογραφίας.

Ομίχλες που μαγεύουν, χειμώνας που εμπνέει και art minimalism.

 

 

Με εξώφυλλο στο περιοδικό “Φωτογράφος”, φιλοξενούν τις φωτογραφίες του περιοδικά και sites του εξωτερικού και κατακτά κάθε μέρα μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση.

Ο Γιώργος Νατσιούλης είναι ο γνήσιος Έλληνας που με ενέπνευσε να δημιουργήσω το Made In Greece.

Όλη η επικοινωνία μας έγινε μέσω instagram, ουτέ καν e-mail στην αρχή.

Νέα εποχή, ανοίγουμε δρόμους σε δημιουργούς που έχουν φτάσει ήδη πολύ ψηλά, αλλά απαντούν με μέτρο και σεμνότητα.

Καλώς ήρθες κοντά μας, Γιώργο!

Όλη η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Νατσιούλης στο eirinika.gr και το madeingreece.news είναι εδώ.

 

Ο «ρόλος» του φωτογράφου είναι ο δεύτερος στη ζωή σας όμως όταν δει τη δουλειά σας κάποιος, καταλαβαίνει ότι είναι πρωταγωνιστικός! Πότε, λοιπόν, η φωτογραφία έγινε πάθος σας;

Τα πρώτα μου δειλά βήματα ξεκίνησαν περίπου στην ηλικία των 15 ετών, αποκτώντας την πρώτη μου μηχανή με φιλμ.

Από το 2006 άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και να πειραματίζομαι καθώς τότε δεν είχα ιδιαίτερες φωτογραφικές γνώσεις.

Ξεκίνησα να μελετώ έργα από διάφορους φωτογράφους, διάσημους και μη, και έτσι ξαφνικά το χόμπι έγινε πάθος!!

Η παρακολούθηση σεμιναρίων ήταν αναπόφευκτη. Διάφορα διαδικτυακά σεμινάρια φωτογραφίας και επεξεργασία ψηφιακής εικόνας μπήκαν στη ζωή μου, με κύριο σκοπό να εξελίξω την αγάπη μου για την φωτογραφία.

Έχετε σίγουρα ένα συγκεκριμένο στίγμα, έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα, θα έλεγε κανείς ότι τα τοπία που αποτυπώνετε με το φακό σας είναι «Αγγελοπουλικά». Πως συμβαίνει και σας εμπνέουν η  ομίχλη, η ερημιά, η μοναχικότητα, η κινηματογραφική λήψη; Αναφέρετε πιθανές επιρροές σας.

Τα έργα μου και η «ματιά» μου έχουν επιρροές Art minimal. 

Από την αρχή της φωτογραφικής μου πορείας έως και σήμερα, ο μινιμαλισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις φωτογραφίες μου.

Στη φωτογραφία δρόμου, που ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια, προσπαθώ τα κάδρα μου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο αρμονικό minimal χαρακτήρα με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο.

Ο χειμώνας με εμπνέει. Λατρεύω να φωτογραφίζω τις μουντές μέρες του και ειδικά αυτές με ομίχλη. Το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και τόσο εντυπωσιακό που παραπέμπει σε κινηματογραφική λήψη.

Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσεις το τεράστιο έργου του σπουδαίου Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Για μένα ήταν ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες δρόμου και τοπιόγραφους.

Το έργο του αποτελεί σημαντική πηγή έμπνευσης πολλών καλλιτεχνών, έτσι επηρέασε και εμένα γι’ αυτό αρκετές φωτογραφίες μου θυμίζουν πλάνα από τα έργα του.

Επίσης σπουδαίοι φωτογράφοι όπως ο William Eggleston και ο Joel Meyerowitz αποτελούν σημαντικές επιρροές στα έργα μου.

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή αναγνώρισης μέχρι τώρα της δουλειάς σας και ποιος είναι ο στόχος σας με τα επόμενα βήματα σε αυτό το χόμπι που φαίνεται οτι κάνετε τόσο επαγγελματικά;

Η καλύτερη στιγμή αναγνώρισης ήταν τον Σεπτέμβριο του ’19, όταν το ελληνικό περιοδικό “ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ” επέλεξε στο επετειακό τεύχος των 30 χρόνων του, να βάλει ως εξώφυλλο ένα έργο μου και να κάνει εκτενές αφιέρωμα με έργα μου στις εσωτερικές σελίδες του.

Γενικά το 2019 ήταν μια “δυνατή” χρονιά, με πολλά έργα μου να φιλοξενούνται σε περιοδικά και sites του εξωτερικού, να γίνονται εξώφυλλα σε CD άλμπουμ, να σχολιάζονται σε συνέδριο φωτογραφίας στο Ντουμπάι και να διακοσμούν τοίχους σπιτιών!

Αξίζει να αναφέρω ότι η τελευταία αποστολή έργων μου ήταν στη Νέα Ζηλανδία.

Η πιο σημαντική αναγνώριση όμως είναι οι followers που έχω στα social media.

Πραγματικά συμπεριφέρονται ως πιστοί ακόλουθοι και αναμένουν τη φωτογραφίας της ημέρας για να την σχολιάσουν και να την μοιραστούν με τους διαδικτυακούς φίλους τους. Επικοινωνούν μαζί μου καθημερινά ζητώντας τεχνικές συμβουλές ή απλά για μια καλημέρα!

Στόχος μου είναι μια έκθεση φωτογραφίας. Δεν ξέρω πότε… αλλά θέλω πολύ να συμβεί!

 

 

Είστε ένας Μade Ιn Greece αυτοδημιούργητος οδοντοτεχνίτης αλλά τελικά καλλιτέχνης – φωτογράφος – ήδη διεθνείς κορυφαίες ιστοσελίδες υψηλής αισθητικής φιλοξενούν τις φωτογραφίες σας. Ποια είναι εκείνα τα υλικά που διαθέτετε σαν άνθρωπος, σαν προσωπικότητα και ξεχωρίσατε;

Αν και Made in Greece η αναγνώριση πρωτοήλθε από το εξωτερικό και μετέπειτα ήρθε και από την Ελλάδα.

Πιστεύω ότι πρώτα ξεχωρίζουν τα έργα μου και ύστερα εγώ. Έχω επιμονή και ζήλο γι’ αυτό που κάνω. Αφιερώνω αρκετές ώρες. Είναι κάτι που με ηρεμεί και με συγκεντρώνει. 

Παρόλο αυτά είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος, ζω στη Λάρισα, εργάζομαι καθημερινά και περνώ υπέροχες στιγμές με τις 2 κορούλες μου και την σύζυγό μου.

Σχετικά με την άλλη μεγάλη σας αγάπη σας και κλίση στα γεωμετρικά.

Όπως προανέφερα είμαι λάτρης της τέχνης του μινιμαλισμού και κατ’ επέκταση των γεωμετρικών στοιχείων.

Σε μεγάλο μέρος της φωτογραφικής μου δουλειάς προσπαθώ να αναδείξω την γεωμετρία, τους χρωματικούς τόνους και την αντίθεση μεταξύ των φωτεινών και σκοτεινών σημείων.

Γενικά δίνω πολύ μεγάλη έμφαση στη συμμετρία, όπως στα γεωμετρικά σχήματα και τις λιτές γραμμές, είτε όταν πρόκειται για φωτογραφία δρόμου, είτε για αρχιτεκτονική φωτογραφία ή ακόμη και για φωτογραφία τοπίου.

Who is who

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Λάρισα και σπούδασα στην Αθηνά.

Τα πρώτα μου δειλά βήματα ξεκίνησαν περίπου στην ηλικία των 15 ετών.

Από το 2006 άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία καθώς είχα έρθει σε επαφή με την πρώτη μου dslr μηχανή.

Το 2010 ξεκίνησα να παρακολουθώ διαδικτυακά σεμινάρια φωτογραφίας καθώς και στην εκμάθηση ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας.

 

 

Το 2014 έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία και τις απαραίτητες γνώσεις ήρθα σε επαφή με τις πρώτες μου επαγγελματικές συνεργασίες στον χώρο του still life photography και γενικότερα στην διαφημιστική φωτογραφία.

 

 

Με την φωτογραφία δρόμου ασχολούμαι τα τελευταία 3 χρόνια, όταν και άρχισαν οι πρώτες μου διακρίσεις παίρνοντας μέρος σε εκθέσεις και διαγωνισμούς του διαδίκτυού, ενώ από το 2018 ξεκίνησε να παρουσιάζεται η φωτογραφική δουλειά μου σε περιοδικά του εξωτερικού, σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ιταλία και η Αμερική.

Ζω και εργάζομαι στην Λάρισα.

Instagram: @george_natsioulis

Facebook: George Natsioulis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top