skip to Main Content

Γιάννης Τσουμέτης: O δάσκαλος της Νότιας Κρήτης & η… «λόξα» του με την φωτογραφία- Εκατοντάδες μαγικά τοπία & λήψεις από ψηλά κόβουν την ανάσα

Ο Γιάννης Τσουμέτης είναι ένας νεαρός και πολύ ταλαντούχος ερασιτέχνης φωτογράφος, που έχει εντυπωσιάσει το instagram με τις υπέροχες αεροφωτογραφίες του και τις μαγικές του λήψεις…

 

 

 

 

 

 

Ο ίδιος εργάζεται ως δάσκαλος στη Νότια Κρήτη και η φωτογραφία είναι το “πάθος” του.

 

 

 

 

 

 

«Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια λόγω παρόμοιας “λόξας” του πατέρα μου και ύπαρξης μιας dslr στο σπίτι» λέει στο eirinika.gr και συνεχίζει «Ξεκίνησα με πολύ πειραματισμό και αμέτρητες βόλτες στο χωριό παίζοντας με τις ρυθμίσεις της φωτογραφικής…».

 

 

 

 

 

 

Βλέποντας τις πανέμορφες εικόνες που απαθανατίζει είναι αδύνατο να πιστέψεις ότι δεν είναι επαγγελματίας… 

 

 

 

 

 

 

Όσο για το τι σημαίνει η φωτογραφία για εκείνον, μας λέει «Η φωτογραφία σημαίνει για μένα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Ανέκαθεν σήμαινε και σημαίνει ψυχική ηρεμία, κάθε βόλτα με τη φωτογραφική στο χέρι ή πετώντας το drone με βοηθάει να ξεφύγω από το καθημερινό άγχος και από διάφορους προβληματισμούς…».

 

 

 

 

 

 

«Σημαίνει μια βόλτα, μια ορειβασία σε βουνό, μια διαδρομή σε παραθαλάσσιο μονοπάτι ή ακόμα και κατασκήνωση είτε σε βουνό είτε θάλασσα. Τώρα πια σημαίνει και κυνήγι μιας διαφορετικής οπτικής από ήδη πολυφωτογραφημένα μέρη της πατρίδας μας…» συμπληρώνει.

 

 

 

 

 

 

Όταν του ζητάμε να επιλέξει την πιο αγαπημένη του από όλες τις φωτογραφίες του, διστάζει.

 

 

 

 

 

 

«Δε νομίζω ότι μπορώ να ξεχωρίσω εύκολα κάποια» απαντά και συνεχίζει «Κάθε φωτογραφία κρύβει πολλές αναμνήσεις και εμπειρίες. Αν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα δύο από τη Γαύδο. Μια με τον έναστρο ουρανό και τη σκηνή μου στην παραλία του Άη Γιάννη και η άλλη από το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης και την παραλία της Τρυπητής…».

Τα ομορφότερα μέρη που έχει φωτογραφίσει είναι οι Αλπικές Δρακόλιμνες της Πίνδου, όπως μας λέει.

 

 

 

 

«Φανταστικά μέρη που δεν πιστεύεις ότι βρίσκονται στην Ελλάδα» τονίζει.

 

 

 

 

 

Ωστόσο, όνειρό του από παιδί είναι «κάποια στιγμή να καταφέρω να πάω στη Χαβάη, και εννοείται να τη φωτογραφίσω κιόλας», αναφέρει με ενθουσιασμό.

 

 

 

 

 

Ένας δάσκαλος που αγαπά τη φωτογραφία και μας “διδάσκει” την ζωή και τις ομορφιές της Ελλάδας μέσα από υπέροχες εικόνες…

 

 

 

 

 

 

Who is who

Γιάννης Τσουμέτης είναι 29 ετών και έχει καταγωγή από την Κρυσταλλοπηγή Θεσπρωτίας.

 

 

Αφού αποφοίτησε από το Λύκειο Παραμυθιάς, σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και αφού εργάστηκε σε διάφορες δουλειές στον ιδιωτικό τομέα, τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται σαν αναπληρωτής δάσκαλος στο νότιο Ηράκλειο και παράλληλα σπουδάζει στο ΕΑΠ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

 

 

 

Instagram: @giannis_tsoumetis

Από την Ελένη Καστρινάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top