skip to Main Content

Φολέγανδρος: Λουσμένη από το φως του Αιγαίου – Οι αναγνώστες του Condé Nast Traveller την ψήφισαν ως το καλύτερο νησί στην Ευρώπη (Φωτό)

Η Φολέγανδρος αναδείχθηκε ως το καλύτερο νησί της Ευρώπης, στη λίστα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, Condé Nast Traveller.

Οι διακοπές στη Φολέγανδρο αναμφισβήτητα αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους ψάχνουν ηρεμία, ξέγνοιαστες βουτιές και γραφικά καλντερίμια.

Η Χώρα της Φολεγάνδρου αποτελεί την πιο όμορφη Χώρα των Κυκλάδων. Ξένα μέσα εκθειάζουν την γραφικότητα και την ομορφιά της Χώρας.

Η καστροπολιτεία της θυμίζει κινηματογραφικό σκηνικό, ενώ η θέα από την Παναγιά στην κορυφή του λόφου κόβει την ανάσα.

Εκτός από τη Χώρα, το νησί έχει άλλους 2 βασικούς οικισμούς, τον Καραβοστάση, που είναι το λιμάνι της Φολεγάνδρου, και την Άνω Μεριά. Αξίζει να τους ανακαλύψεις και να κάνεις βόλτα στα γραφικά σοκάκια τους.

Tο άγριο και βραχώδες τοπίο της Φολεγάνδρου σε συνδυασμό με τα καταγάλανα νερά της θάλασσας συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που θα σε μαγέψει.

Οι απαιτητικοί αναγνώστες του Condé Nast Traveller ψήφισαν τους καλύτερους προορισμούς, τα καλύτερα ξενοδοχεία, αεροδρόμια, τρένα και κρουαζιερόπλοια, τις αγαπημένες τους αεροπορικές εταιρείες και τους καλύτερους ταξιδιωτικούς πράκτορες, για τα βραβεία Readers’ Choice Awards του Condé Nast Traveller, για το 2020.

Η ψηφοφορία για τα ετήσια βραβεία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του lockdown, όταν η σκέψη του να πάμε οπουδήποτε εκτός από τα τοπικά, κοντινά μας καταστήματα, φαινόταν σαν όνειρο.

«Ενώ αυτά τα βραβεία είναι συχνά αιτία γιορτής, φέτος χρησιμεύουν ως υπενθύμιση για το τι συμβαίνει εκεί έξω. Τα βραβεία Readers’ Choice, γιορτάζουν και υποστηρίζουν τον ταξιδιωτικό κλάδο, φωτίζουν και φέρνουν στο προσκήνιο νέα μέρη και επανεξετάζουν τα ήδη γνωστά με φρέσκο μάτι. Όλα κάτω από έναν ουρανό», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Δείτε εδώ, ολόκληρη τη λίστα του Condé Nast Traveller, με τους νικητές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top