skip to Main Content

Αποκλ. – COLORS Urban Hotel: Η επιτομή της προσιτής πολυτέλειας στην Θεσσαλονίκη για εκείνους που αισθάνονται «νέοι, περίεργοι και σύγχρονοι πολίτες του κόσμου»

Σύγχρονες προδιαγραφές, value for money λογική, χαράλωση και συνάμα επαγγελματικές υποχρεώσεις είναι τα χαρακτηριστικά πάνω στα οποία επενδύει η αλυσίδα ξενοδοχειακών μονάδων COLORS Urban Hotel στην Θεσσαλονική με απώτερο όλων την άριστη ποιότητα υπηρεσιών και τη μέγιστη ικανοποίηση των πελατών της. 

Πίσω από την αλυσίδα κρύβονται τρεις νέοι επιχειρηματίες ο Φώτης Δρακόπουλοςη Χριστίνα Δρακοπούλου και η Μυρτώ Γλεούδη. Κάτοικοι της συμπρωτεύουσας, γνωρίζουν πολύ καλά τις ανάγκες των ανθρώπων που την κατοικούν, αλλά και όσων την επιλέγουν ως τουριστικό προορισμό ή για επαγγελματικές συνδιαλέξεις. Το ξενοδοχείο COLORS Urban είναι μοναδικό από όλες τις απόψεις.

Με δωμάτια ευρύχωρα και σχεδιασμένα με γνώμονα το design, την πολυτέλεια και υπηρεσίες 4 αστέρων, δίνει την υπόσχεση για μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων στο  COLORS σας περιμένει αναζωογονητικό μασάζ στο Massage.Me και δροσερά cocktails με τις πιο φρέσκες γεύσεις που έχετε δοκιμάσει ποτέ στο Garden Bar.

 

Με στόχο την αύξηση του αριθμού των δωματίων στην Θεσσαλονίκη και την επέκταση στην ΑΘήνα μέχρι το τέλος του 2019, το COLORS επιδιώκει να αποτελέσει ένα  αναγνωρίσιμο brand ξενοδοχείων πόλεως στην Ελλάδα την επόμενη τριετία. Προς αυτήν την κατεύθυνση έρχεται να βοηθήσει και η διάκρισή τους στο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Η COLORS είναι μία από τις 21 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα λάβουν:

  • ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς
  • Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία
  • Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα
  • Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές
  • Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες.

Διαβάστε τα βασικότερα σημεία της αποκλειστικής συνέντευξης του κ. Δρακόπουλου στο MadeinGreece.news:

  • Είδα ότι έχοντας αρχίσει να ζούμε στην σκιά της κρίσης, αυτό που έλειπε ήταν ένα ξενοδοχείο το οποίο θα έδινε Value For Money Διαμονή στο εύρος τιμών 60-140€ την βραδιά.
  • Έτσι γεννήθηκαν τρία ξενοδοχεία το 2011 το 2013 και το 2016, ενώ σύντομα ανοίγει και το τέταρτο ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη. Ο επόμενός μας στόχος είναι η αγορά της Αθήνας με άνοιγμα 90 δωματίων μέχρι το τέλος του 2019.
  • Η λογική είναι πάντα η ίδια «Great rooms, great locations, great prices», ενώ για τους πελάτες μας η λογική είναι «Home Away From Home».
  • To COLORS είναι ένα ξενοδοχειακό brand το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους. Σε όσους ταξιδεύουν και θέλουν να ζουν σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ψάχνοντας για το μέγιστο value για τα χρήματά τους. Έλληνες ή ξένοι, όλων των ηλικιών που αισθάνονται «νέοι, περίεργοι και σύγχρονοι πολίτες του κόσμου».
  • …απαιτείται τρομερή επιμονή, υπομόνη και αφοσίωση για να φτάσει κάποιος σε ένα σημείο προχωρημένης λειτουργίας και επιβίωσης. Η καλύτερη στιγμή εταιρικά είναι η βράβευσή μας στο πρόγραμμα «Opap Forward» για το 2018 και η συμμετοχή μας στην λίστα Fortune 40 under 40 για το 2018.
  • το COLORS ειναι εντελώς ελληνικό, φτιαγμένο από Έλληνες, που αισθάνονται «παγκόσμιοι πελάτες» αλλά αγαπούν με πάθος την Ελλάδα.
  • Θέλουμε να είμαστε ένα αναγνωρίσιμο brand ξενοδοχείων πόλεως στην Ελλάδα την επόμενη τριετία […] Οι άμεσα μετρήσιμοι στόχοι μας περιλαμβάνουν 100 δωματια στην Θεσσαλονίκη και 100 δωμάτια στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2019.
  • Σε όλους αυτούς που σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, θα πρότεινα να το κάνουν άμεσα. Θέλουμε να αναπτυχθεί η επιχειρηματική κουλτούρα στην Ελλάδα.

Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία του Colors Urban Hotel; Μιλήστε μας για την ιστορία της εταιρείας…

Έχω μεγαλώσει στην Θεσσαλονίκη και ξέρω την πόλη πολύ καλά, για την ακρίβεια την θυμάμαι από τότε που δεν υπήρχε καν στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη. Επειδή μου άρεσε πολύ ο τουρισμός συγκέντρωσα σπουδές και εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα, Ελβετία και Αμερική, για συνολικά 10 χρόνια μέχρι τα 27 μου. Στην συνέχεια, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ξεκινήσω κάτι δικό μου.

Είδα ότι έχοντας αρχίσει να ζούμε στην σκιά της κρίσης, αυτό που έλειπε ήταν ένα ξενοδοχείο το οποίο θα έδινε Value For Money Διαμονή στο εύρος τιμών 60-140€ την βραδιά. Με τα νέα δεδομένα, αυτό είναι το budget των σύγχρονων ταξιδιωτών που βρίσκονται στο κοινό μας.

Έτσι γεννήθηκαν τρία ξενοδοχεία το 2011 το 2013 και το 2016, ενώ σύντομα ανοίγει και το τέταρτο ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη. Ο επόμενός μας στόχος είναι η αγορά της Αθήνας με άνοιγμα 90 δωματίων μέχρι το τέλος του 2019.

Οι ιδιοκτήτες είμαστε 3 νέοι Έλληνες, κάτοικοι της πόλης, εγώ (Φώτης Δρακόπουλος), η Χριστίνα Δρακοπούλου και η Μυρτώ Γλεούδη.

Ποια είναι η φιλοσοφία του Colors Urban Hotel και ποια είναι τα χαρακτηριστικά εκείνα που τις ξενοδοχειακές σας μονάδες να ξεχωρίζουν στην προτίμηση των πελατών σας;

Η λογική είναι πάντα η ίδια «Great rooms, great locations, great prices», ενώ για τους πελάτες μας η λογική είναι «Home Away From Home». Τα δυνατά σημεία μας είναι

  • Σχέση τιμής- αξίας
  • Διακόσμηση
  • Τοποθεσία
  • 5* casual εξυπηρέτηση
  • Lifestyle αλυσίδα ξενοδοχείου
  • Add-On pricing Philosophy

Ποιο είναι το προφίλ των πελατών στο οποίο επικεντρώνεστε και επιθυμείτε να προσελκύσετε;

To COLORS είναι ένα ξενοδοχειακό brand το οποίο είναι ανοιχτό σε όλους. Σε όσους ταξιδεύουν και θέλουν να ζουν σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ψάχνοντας για το μέγιστο value για τα χρήματά τους. Έλληνες ή ξένοι, όλων των ηλικιών που αισθάνονται «νέοι, περίεργοι και σύγχρονοι πολίτες του κόσμου».

Ο κλάδος του τουρισμού και της φιλοξενίας γνωρίζει μεγάλο ανταγωνισμό, αλλά και μεγάλη άνθηση δεδομένου ότι ο τουρισμός για τη χώρα μας αποτελεί μία από τις «ατμομηχανές» που προσπαθούν να την τραβήξουν από την κρίση. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει μία επιχείρηση σήμερα για να είναι βιώσιμη; Ποια ήταν η καλύτερη και ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της επιχειρηματικής σας δράσης;

Κάθε μέρα είναι μία μάχη, άλλοτε κερδίζουμε και άλλοτε χάνουμε. Ποτέ τίποτα δεν είναι εύκολο, καθώς αυτή η χώρα είναι τρομερά αργή και δρα ως εμπόδιο στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Συνολικά, απαιτείται τρομερή επιμονή, υπομόνη και αφοσίωση για να φτάσει κάποιος σε ένα σημείο προχωρημένης λειτουργίας και επιβίωσης. Η καλύτερη στιγμή εταιρικά είναι η βράβευσή μας στο πρόγραμμα «Opap Forward» για το 2018 και η συμμετοχή μας στην λίστα Fortune 40 under 40 για το 2018.

Το Colors Urban Hotel είναι ανάμεσα στις 21 επιχειρήσεις που θα λάβουν την υποστήριξη από το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward». Πως αισθάνεστε γι’ αυτό, ποια η σημασία της βράβευσης; Πως θα σας βοηθήσει;

Είναι μία πολύ σημαντική διάκριση για εμάς. Τα οφέλη είναι σίγουρα η αναγνωρισιμότητα του brand μας, οι συνέργειες που θα προκύψουν, η βελτίωση που θα μας δώσει και η σημαντική στήριξη για εμάς κατεβαίνοντας από την Θεσσαλονίκη στην αγορά της Αθήνας. Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για αυτή τη βράβευση, για εμάς σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη και προσπάθεια, καθώς πρέπει να διατηρήσουμε τον τίτλο μας και να ωριμάσουμε ακόμα περισσότερο. Ο μόνος δρόμος είναι να πάμε ακάμα ψηλότερα και αυτό απαιτεί επαγγελματισμό και διάρκεια.

Καινοτομία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια είναι οι τρεις λέξεις – κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία. Πως καταφέρατε στον τομέα σας να εντάξετε τα τρία αυτά στοιχεία που σας έχουν τοποθετήσει στις κορυφαίες θέσεις στον χώρο;

Στην αρχή ήταν δύσκολο για εμάς να διαφοροποιηθούμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο «υβρίδιο» ξενοδοχείου, καθώς όλα γίνονταν με τους συνηθισμένους τρόπους. Η καινοτομία αφορά για εμάς τους νέους τύπους δωματίων, την τεχνολογία στα δωμάτια και το συνολικό μας marketing. Ανταγωνιστικότητα σήμαινε για εμάς απο την πρώτη μέρα το να παρέχουμε περισσότερα με λιγότερα και είδαμε την ανταπόκριση που είχε. Εξωστρέφεια υπάρχει σε όλα τα κομμάτια σχεδιασμού του ξενοδοχείου, καθώς είμαστε σύγχρονοι και «φρέσκοι».

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Συγχαρητήρια για την σελίδα σας, αποτελεί μια εξαιρετική προσπάθεια, χαίρομαι που αναδεικνύει ό,τι καλυτερο συμβαίνει στην Ελλάδα. Όλοι μας έχουμε ανάγκη από καλές «ελληνικές» ειδήσεις.

Και για εμάς ισχύει το ίδιο, καθώς το COLORS ειναι εντελώς ελληνικό, φτιαγμένο από Έλληνες, που αισθάνονται «παγκόσμιοι πελάτες» αλλά αγαπούν με πάθος την Ελλάδα. Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού μας είναι Έλληνες νέοι σε ηλικία 20-35 ετών.

Πού ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η Colors Urban Hotel; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Θέλουμε να είμαστε ένα αναγνωρίσιμο brand ξενοδοχείων πόλεως στην Ελλάδα την επόμενη τριετία. Όταν κάποιος σκέφτεται που να μείνει, η πρώτη του σκέψη θέλουμε να είναι «προφανώς στο COLORS». Οι άμεσα μετρήσιμοι στόχοι μας περιλαμβάνουν 100 δωματια στην Θεσσαλονίκη και 100 δωμάτια στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2019.

Τι λέτε σε όλους αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν την δική τους δουλειά; 

Καλή οργάνωση και προετοιμασία. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα ταξίδι, άλλοτε εύκολο και άλλοτε δύσκολο. Σε όλους αυτούς που σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι δικό τους, θα πρότεινα να το κάνουν άμεσα. Θέλουμε να αναπτυχθεί η επιχειρηματική κουλτούρα στην Ελλάδα.

WHO IS WHO

Φώτης Δρακόπουλος
Δηµιουργός και Ιδιοκτήτης δύο ξενοδοχείων και δύο ξενοδοχειακών brands, σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας, στην ηλικία των 28 ετών.  Κάτοχος Μεταπτυχιακού MBA in Hotel and Tourism Management, από το Cesar Ritz University Center στην Ελβετία. Εργασιακή εµπειρία άνω των 10 ετών, στο Park Hyatt Chicago, στο Hyatt Thessaloniki, στο C O L O R S Hotel Thessaloniki και στο Magic Balcony Suite Apartments.
Ηγέτης, φιλόδοξος, παρακινητής. Creator.

COLORS CENTRAL, Οπλοποιού 1 & Κατούνη, Λαδάδικα,Θεσσαλονίκη
Ιδιοκτήτης & Hotel Manager
Το COLORS Central άνοιξε τον Ιούλιο του 2013, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα. Η ιδέα ήταν να δηµιουργήσουµε ένα valuefor-money κατάλυµα για ζευγάρια και νέες οικογένειες. Για την υλοποίση του COLORS Central χρησιµοποιήθηκαν νέες τεχνικές σε όλα τα στάδια της κατασκευής και προώθησης του καταλύµατος. Στα καθήκοντα του ανήκουν το Management του ξενοδοχείου, το τµήµα κρατήσεων, το λογιστήριο και το τµήµα ανθρωπίνων πόρων.

COLORS THESSALONIKI, Bαλαωρίτου 21, Θεσσαλονίκη
Ιδιοκτήτης & Hotel Manager
Το COLORS Thessaloniki ξεκίνησε τον Δεκέµβριο του 2011 και αποτελεί το µοναδικό Αpartotel της πόλης. Διαθέτει 15 δωµάτια και απασχολεί 7 άτοµα. Από την στιγµή που ξεκίνησε και µέχρι σήµερα, λειτουργεί σε πληρότητα άνω του 85%. Η νεανική διάθεση, τα έξυπνα add-one και οι χαµηλές τιµές το καθιέρωσαν, και πλέον είναι πρώτο στο Tripadvisor στην κατηγορία «Ειδικά Καταλύµατα». Στα καθήκοντα του ανήκουν το Management του ξενοδοχείου, το τµήµα κρατήσεων, το λογιστήριο και το τµήµα ανθρωπίνων πόρων.

MAGIC BALCONY SUITES RESORT, Άγιος Ιωάννης, Πήλιο  
Ιδιοκτήτης & Hotel Manager
Το Magic Balcony Suite Apartments άνοιξε το 2010 µε πολυτελή δωµάτια και διαµερίσµατα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου. Είναι ανοιχτό στο διάστηµα Απρίλιο µε Οκτώβριο, ενώ το 75% των πελατών του προέρχεται από χώρες του εξωτερικού. Η πληρότητα ήταν µονίµως στο 90% και αυτή τη στιγµή κατατάσσεται στο top 3 για τους ξενώνες του Ανατολικού Πηλίου. Είναι υπεύθυνος για το τµήµα κρατήσεων, την διαφήµιση, τις πληρωµές, τις αφίξεις, τις αναχωρήσεις και το Online Presence.

Χριστίνα – Έλενα Δρακοπούλου
Απόφοιτη του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας (Nutrition & Dietetics) του Πανεπιστημίου The Robert Gordon University στο Aberdeen της Σκωτίας με τον τίτλο της Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου (B.Sc. (Hons) Nutrition & Dietetics with State Registration in Dietetics), τον Ιούνιο του 2003
Μεταπτυχιακές Σπουδές  στο τμήμα Άθλησης και Διατροφής (Exercise & Health Sciences) του πανεπιστημίου του Bristol της Αγγλίας με κατεύθυνση Childhood Obesity. Πτυχιούχος M.Sc. in Nutrition, Physical Activity and Public Health.

COLORS CENTRAL, Θεσσαλονίκη 2013
Iδιοκτήτρια & Reservations Manager

COLORS THESSALONIKI, Θεσσαλονίκη 2011
Iδιοκτήτρια & Reservations Manager

MAGIC BALCONY SUITES RESORT, Άγιος Ιωάννης, Πήλιο 2010
Iδιοκτήτρια & Reservations Manager

Mυρτώ Γλεούδη
Σπουδάζει Business Psychology στο Εθνικό και Καποδιστρικό πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαθέτει MBA στο International Business Management από το Royal Holloway University of London, καθώς και Ανώτατο πτυχίο Αραβικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από το Τμήμα Αραβικής Γλώσσας, Ανώτατο Ινστιτούτο Γλωσσών, Πανεπιστήμιο Δαμασκού. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών.
Είναι συνιδιοκτήτρια στα ξενοδοχεία COLORS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top