skip to Main Content

Αποκλ. – Made in Greece τα Νst Nastasia & η Αναστασία Χαλιώτη: Καινοτόμησε με το πρώτο e-shop βαπτιστικών ρούχων στην Ελλάδα – Με παραμυθένια σχέδια για τις μικρές κυρίες & τους μικρούς κυρίους

Το μικρόβιο για τη μόδα και το σχέδιο ήταν μέσα της από μικρή ηλικία κι έτσι για την Αναστασία Χαλιώτη, η ενασχόλησή της με τον χώρο αυτό ήταν απλά θέμα χρόνου. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γαλλική Φιλολογία για να έχει ένα «μαξιλαράκι» επαγγελματικά, βούτηξε τελικώς στα βαθιά και ακολούθησε το όνειρό της. Σήμερα, λίγα μόλις χρόνια μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, η Αναστασία έχει δημιουργήσει το δικό της brand που ακούει στο όνομα Nst Nastasia.

Αλλά το Nst Nastasia δεν είναι ένα οποιόδηποτε brand ρούχων, όπως θα περίμενε κανείς, είναι ένα brand αφιερωμένο στο βαπτιστικό ρούχο και στο παιδικό ρούχο για ιδιαίτερες περιστάσεις.

Ως γλυκύτατη φυσιογνωμία που είναι η ίδια η Αναστασία πιστεύουμε ότι δεν θα της ταίριαζε τίποτε άλλο περισσότερο όσο το να σχεδιάζει ρούχα για τους μικρούς μας μπόμπιρες και τις μικρές μας πριγκίπισσες… Και τα σχέδιά της είναι πραγματικά βγαλμένα από παραμύθι!

Κάπου εδώ όλοι εσείς εκεί οι νονές και οι νονοί που μας διαβάζετε θα αναρωτιέστε που θα βρείτε τις δημιουργίες της…; Το κατάστημά της, αλλά και ο χώρος παραγωγής βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο, όμως τα Nst Nastasia διαθέτουν και e-shop για να διευκολύνει και εσάς, αλλά και όλο τον κόσμο, αφού μέσω αυτού οι δημιουργίες της ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη της γης…

Η Αναστασία Χαλιώτη μας έδωσε τη χαρά να μιλήσει στο MadeinGreece.news για τα σχέδιά της, τον τρόπο που δουλεύει, τις τάσεις της μόδας για το βαπτιστικό ρούχο φέτος το καλοκαίρι για να προετοιμάζονται όσοι πρόκειται να γίνουν νονοί και νονές… αλλά και για τα όνειρά της για το μέλλον.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Άφησα την γυναικεία μόδα που μου φαινόταν σκληρή και περιορισμένη για να πιάσω τα παιδικά/βαπτιστικά. Εκεί που όλα είναι μαγικά αθώα.
  • Είμαστε πολύ περήφανοί γιατί όλα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας στο χώρο που διαθέτουμε στο Π.Φάληρο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα να γίνονται όλα τα αξεσουάρ εντελώς προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας και πάνω απ΄ όλα στο γούστο σας!
  • Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει το ρούχο που θα ‘θελε να φορέσει το παιδί του σε μία τόσο σημαντική στιγμή.
  • Μέσα από τις δημιουργίες, μπορείς να περάσεις ρομαντισμό, χαρά ακόμα και σεβασμό.
  • έχουμε και την ειδική υπηρεσία όπου παίρνουμε τα μέτρα από τα μωρά για να ραφτούν τα ρούχα metre à mesure!
  • Ήδη έχουμε δημιουργήσει μία καινοτομία που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό! Είναι η σειρά Μαμα-Κόρη!
  • Στα κορίτσια επικρατεί το vintage στυλ με χρώματα όπως το σάπιο μήλο και αυτό γιατί οι μικρές κυρίες προτιμούν να ντύνονται ρομαντικά! Στα αγόρια από την άλλη έχουμε χρώματα της μέντας ή της μόκας σε πιο ανάλαφρες επιλογές!
  • Η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα επιχειρηματική δράση με ριζοσπαστικές ιδέες. Αυτό είναι η μόδα άλλωστε, να προσαρμόζεσαι στις νέες τάσεις με τα νέα σου υλικά!

Ποιο είναι η ιστορία γύρω από τη δημιουργία των Nst Nastasia; Αφορμή, έμπνευση, στάδια.. Πότε και πως ξεκίνησαν αυτό το ταξίδι στη μόδα για εσάς;

Το «μικρόβιο» με είχε βρει από μικρή, αλλά όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με τον τομέα της μόδας, ήθελα να το φέρω περισσότερο στα μέτρα μου. Έπρεπε να εφαρμόσω την υψηλή ραπτική στη ζωή μου, ένα «φόρεμα» που για να αισθανθώ απόλυτα άνετα, να έχει φτιαχτεί μόνο για εμένα. Άφησα τη γυναικεία μόδα που μου φαινόταν σκληρή και περιορισμένη για να πιάσω τα παιδικά/βαπτιστικά. Εκεί που όλα είναι μαγικά αθώα.

Τι θα βρούμε στο Nst Nastasia; Μιλήστε μας για τις δημιουργίες σας…

Στα Νst Nastasia θα βρείτε βαπτιστικά ρούχα ή ρούχα για επίσημες περιστάσεις. Διαθέτουμε επίσης ολοκληρωμένα πακέτα βάπτισης (όλα όσα χρειάζεται ο/η νονός/-ά για να βαπτίσει) τα οποία γίνονται εντελώς ασορτί με το ρούχο της επιλογής σας!

Είμαστε πολύ περήφανοί γιατί όλα φτιάχνονται κατόπιν παραγγελίας στο χώρο που διαθέτουμε στο Π. Φάληρο. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε την δυνατότητα να γίνονται όλα τα αξεσουάρ εντελώς προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας και πάνω απ΄ όλα στο γούστο σας!

Στο e-shop www.nstnastasia.com μπορείτε να δείτε όλες τις προτάσεις μας, να προμηθευτείτε τα δώρα σας ακόμα και φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας πακέτο!

Με τι υλικά και υφάσματα σας αρέσει να δουλεύετε;

Εδώ στα NstNastasia αγαπάμε αυτό που κάνουμε και δημιουργούμε πάντα εξαιρετικά ρούχα από τα καλύτερα υφάσματα. Χρησιμοποιούμε συχνά ημιπολύτιμους λίθους, χειροποίητους στολισμούς, καθώς και πλεκτά αξεσουάρ που δίνουν μία vintage νότα στο look.

Από που αντλείτε έμπνευση για τις δημιουργίες σας;

Από την ανάγκη που έχω για πραγματική επικοινωνία με τον κόσμο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από τη στιγμή που κάποιος επιλέγει το ρούχο που θα ‘θελε να φορέσει το παιδί του σε μία τόσο σημαντική στιγμή. Μέσα από τις δημιουργίες, μπορείς να περάσεις ρομαντισμό, χαρά ακόμα και σεβασμόΕίναι ένας διάλογος που με τιμά…

Το να δημιουργείς ρούχα για παιδιά είναι πιο απαιτητικό απ’ ότι το να δημιουργείς ρούχα για μεγάλους; Υπάρχουν δυσκολίες;

Θεωρώ πως ναι. Η δυσκολία είναι στα μεγέθη των ρούχων γιατί κάθε παιδάκι έχει διαφορετική ανάπτυξη. Ένα παιδί 12 μηνών μπορεί να είναι λεπτό και να φοράει μικρότερο νούμερο από αυτό που του αντιστοιχεί ή το αντίθετο. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε και την ειδική υπηρεσία όπου παίρνουμε τα μέτρα από τα μωρά για να ραφτούν τα ρούχα metre à mesure!

Κατά πόσο ακολουθείτε τη μόδα και προσαρμόζετε αυτό που έχετε στο μυαλό σας με τις υπάρχουσες τάσεις κάθε φορά;

Είναι μεγάλο μου πάθος να ακολουθώ τη μόδα!

Μ’ αρέσει το καινούριο και μ’ αρέσει να δέχομαι νέες προκλήσειςΉδη έχουμε δημιουργήσει μία καινοτομία που ο κόσμος έχει αγκαλιάσει με ενθουσιασμό! Είναι η σειρά Μαμα-ΚόρηΣ’ αυτή τη collection βρίσκετε τα βαπτιστικά ρουχαλάκια ραμμένα σε μεγάλα μεγέθη για μαμάδες ή νονές που έχουν ερωτευτεί τα ρούχα μας! 

Μπορείτε λοιπόν να κάνετε μία εντυπωσιακή εμφάνιση και να κερδίσετε τις αξέχαστες εντυπώσεις!

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή του βαπτιστικού ρούχου; Τι πρέπει να προσέχει ένας νονός/μία νονά;

Δε πρέπει να προσέχει τίποτα! Ο καθένας επιλέγει αυτό που τον/την ενθουσιάζει. Καλό θα ήταν όμως να στηρίζουμε μικρές ελληνικές επιχειρήσεις, εκεί που οι άνθρωποι καταθέτουν ψυχή για καλό σκοπό

Πρέπει το βαπτιστικό ρούχο να είναι επίσημο ή όχι και τόσο; Πως θα πρέπει οι νονοί να επιλέγουν τα βαπτιστικά ρούχα;

Όταν έχουμε να κάνουμε στυλιστικές επιλογές, το «πρέπει» δε χωράειΥπάρχουν οι άνθρωποι που προτιμούν το ρούχο να μην είναι επίσημο για να φορεθεί και σε άλλες περιστάσεις και οι υπόλοιποι που το θέλουν πιο grande.

Ποιο στυλ και ποια χρώματα επικρατούν στο βαπτιστικό ρούχο αυτό το καλοκαίρι;

Στα κορίτσια επικρατεί το vintage στυλ με χρώματα όπως το σάπιο μήλο και αυτό γιατί οι μικρές κυρίες προτιμούν να ντύνονται ρομαντικά!

Στα αγόρια από την άλλη έχουμε χρώματα της μέντας ή της μόκας σε πιο ανάλαφρες επιλογές!

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις επιλογές των πελατών σας ώστε να αναζητούν τις πιο οικονομικές λύσεις;

Εννοείται πως έχει επηρεάσει τον κόσμο! Υπάρχουν δυσκολίες στη χώρα μας. Γι’ αυτό και στα Nst Nastasia προσπαθούμε να έχουμε χαμηλές τιμές χωρίς να ρίχνουμε την ποιότητά μας. Όπως αναφέρω και πιο πάνω, είναι ακόμα μία πρόκληση για εμένα. Μία αφορμή για να προσαρμοστούμε σε νέες συνθήκες και βάζουμε τα δυνατά μας για να το καταφέρουμε.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της επιχειρηματικής σας δράσης;

Η χειρότερη ήταν και η καλύτερη παράλληλα. Ήταν η στιγμή που μαζί με τον αδερφό και συνεργάτη μου αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πρώτο e-shop βαπτιστικών στην Ελλάδα! Μία τέτοια ενέργεια γέννησε πολλές νέες ανάγκες γιατί έπρεπε να χτιστεί από το μηδέν. Όταν όλα πήραν τη μορφή τους, το νέο εγχείρημα μας επιβράβευσε και συνεχίζει να μεγαλώνει μαζί με εμάς!

Θα συμβουλεύατε κάποιον νέο σχεδιαστή να ασχοληθεί με το χώρο της μόδας σήμερα στην Ελλάδα;

Εννοείται πως ναι! Εάν κάποιος επιλέξει ν’ ασχοληθεί μα αυτό που αγαπάει, δε θα χρειαστεί να δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή του. Όσο για τον τοπικό σας προσδιορισμό, θεωρώ πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από νέα επιχειρηματική δράση με ριζοσπαστικές ιδέες. Αυτό είναι η μόδα άλλωστε, να προσαρμόζεσαι στις νέες τάσεις με τα νέα σου υλικά!

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Παρακολουθώ τη σελίδα σας πάντα με πολύ ενδιαφέρον. Όπως για εσάς έτσι και για εμάς είναι σημαντικό να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία, γι’ αυτό και όλα μας τα είδη είναι ελληνικής ραφής και προέλευσης. Έχοντας χτίσει τις καλύτερες σχέσεις με τους συνεργάτες μας και χρησιμοποιώντας μόνο τοπικές πηγές, συνδυάζουμε το πλεονέκτημα του ελέγχου του χρόνου παράδοσης και την ευελιξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον η Nst Nastasia; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Τα Nst Nastasia ήδη έχουν φτάσει στην άλλη άκρη της Γης! Το e-shop μας στέλνει με περηφάνια τα ελληνικά του προϊόντα παγκοσμίως! Ελπίζουμε σιγά-σιγά ν’ ανοίξουν περισσότερο οι ελληνικές εξαγωγές για να επωφεληθεί η χώρα μας και γιατί όχι τα Nst Nastasia να κατακτήσουν κι άλλες αγορές!

WHO IS WHO

Η Αναστασία Χαλιώτη είναι 29 χρονών είναι ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια μόδας στα Nst Nastasia.
Ξεκίνησε να σπουδάζει γαλλική φιλολογία και παράλληλα άρχισε μία ιδιωτική σχολή για να εκπαιδευτει στο σχέδιο μόδας. Ασχολήθηκε επίσης με το fashion PR και fashion styling στη Νέα Υόρκη. Το να δημιουργεί ρούχα είναι το πάθος της ζωής της. Πηγή έμπνευσή της αποτελεί η ίδια η ζωή και η πολυπλοκότητα που μας χαρακτηρίζει ως άτομα. Μότο της και στάση ζωής: «Κάθε ταξίδι είναι μια νέα αρχή, κάθε έξοδος είναι μια είσοδος κάπου αλλού».

 

Website: www.nstnastasia.com
Facebook: @nstnastasia
Instagram: @nstnastasia

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top