skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece η ByRaki Flavor: Η Κρητική τσικουδιά με γεύση σοκολάτας, καραμέλας, τριαντάφυλλου, καρπούζι ή μύρτιλλο…

Ένα γραφείο παροχής οικονομικών υπηρεσιών ή το μεράκι για το Κρητικό απόσταγμα; Νικητής σε αυτή την «μάχη» για τον Γιώργο Νικηφόρο ήταν η αγάπη του για την Κρητική ρακή, που τον οδήγησε στο να παρατήσει το γραφείο που λειτουργούσε επί μία δεκαετία και να ιδρύσει το 2015 την ByRaki Flavor.

Μερικοί πετυχημένοι πειραματισμοί σε συνταγές, πολλή όρεξη και το όνειρο δεν άργησε να γίνει πραγματικότητα και να φέρει μαζί του μάλιστα και πολλές επιτυχίες.

Το Βyraki Flavor σήμερα μας παρουσιάζει 26 διαφορετικά προϊόντα με βάση την Κρητική Ρακή – Τσικουδιά. Ξεχωρίζει όμως στις ιδιαίτερες συνταγές και τις τελικές, άκρως πρωτότυπες γεύσεις, όπως τσικουδιά με σοκολάτα, με καραμέλα, καρπούζι, μύρτιλλο κι άλλες.

Ένα δραστήριος χαρακτήρας κι ένα αστείρευτο μυαλό που κατεβάζει διαρκώς ξεχωριστές ιδέες που αναδεικνύουν τα προϊόντα του τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Θα έλεγε κανείς λοιπόν ότι δεν είναι τυχαίο που τα προϊόντα του Γιώργου Νικηφόρου έχουν ταξιδέψει ήδη σε Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία.

Ο Γιώργος Νικηφόρος μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για τους στόχους, τις δυσκολίες, το όραμα και φυσικά τις μοναδικές γεύσεις της τσικουδιάς ByRaki.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • ξεκίνησα το 2009 να πειραματίζομαι με συνταγές κι αλχημείες με βάση την Κρητική Ρακή – Τσικουδιά
  • τον Μάρτιο 2015 ιδρύω την επιχείρηση Βyraki Flavor
  • Έχουμε 23 διαφορετικές γεύσεις ηδύποτων τα οποία έχουν ως βάση την Κρητική Ρακή – Τσικουδιά, σε συνδυασμό με διαφορετικές γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο, όπως φράουλα, μέντα, μαστίχα, μύρτιλο κ.α.
  • Προσπαθούμε να ανανεώνουμε διαρκώς την γκάμα των γεύσεων μας με νέες, όπως, με καφέ και τριαντάφυλλο
  • Το ByRaki flavor προσπαθεί να καλύψει τις γευστικές προτιμήσεις κάθε καταναλωτή, σε επίπεδο έντασης αλκοόλ και γεύσης
  • η εταιρεία μας έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες της Ευρώπης, όπως, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία με την προοπτική εξαγωγής και σε άλλες
  •  η σκληρή δουλειά και η προσκόλληση στον στόχο μου με δικαίωσαν και με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δυσκολίες που συνάντησα
  • Σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα έχουμε δημιουργήσει μία γκάμα προϊόντων τα οποία έχουν στόχο τους να προβάλλουν την ποιότητα και την μοναδικότητα τους εντός κι εκτός των συνόρων μας
  • έχουμε έτοιμες συνταγές για προϊόντα με νέες γεύσεις, αλλά και για νέες συσκευασίες της σειράς limited edition

Ποιο είναι το story γύρω από τη δημιουργία της ByRaki Flavor; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής της;

Ήμουν ιδιοκτήτης, επί μία δεκαετία, ενός γραφείου παροχής οικονομικών υπηρεσιών, αλλά πάντοτε με ενδιέφερε το Κρητικό απόσταγμα. Έτσι, ξεκίνησα το 2009 να πειραματίζομαι με συνταγές κι αλχημείες με βάση την Κρητική Ρακή – Τσικουδιά. Μετά από πολλούς πειραματισμούς και δοκιμές κατέληξα σε κάποιες επιτυχημένες συνταγές ηδύποτων κι έτσι αποφάσισα να κάνω το μεράκι μου επαγγελματική μου ενασχόληση. Οπότε τον Μάρτιο 2015 ιδρύω την επιχείρηση Βyraki Flavor. H αρχική ιδέα ξεκίνησε από την αγάπη για την Τσικουδιά και για το πώς θα μπορούσα να την αναβαθμίσω, έτσι ώστε ολοένα και περισσότεροι να μπορούν να την απολαύσουν, έχοντας πάντα ως στόχο να προβάλλω την Ελλάδα και τα προϊόντα της στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό.

Τι προϊόντα διαθέτετε στην αγορά και ποιες οι ποιοτικές και γευστικές ιδιαιτερότητές τους;

Το Βyraki Flavor πλέον αποτελείται από 26 διαφορετικά προϊόντα.
Έχουμε 23 διαφορετικές γεύσεις ηδύποτων τα οποία έχουν ως βάση την Κρητική Ρακή – Τσικουδιά, σε συνδυασμό με διαφορετικές γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο, όπως φράουλα, μέντα, μαστίχα, μύρτιλο κ.α.
Τα ηδύποτα αυτά χωρίζονται σε δύο κατηγορίες βάσει της ποσόστωσης τους σε αλκοόλ, 16% και 25%.
Το παραδοσιακό Ρακόμελο με θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και γαρύφαλλο.
Την Κλασική Τσικουδιά και το συλλεκτικό μπουκάλι που είναι χειροποίητο και φέρει την πιστοποίηση Cretan Hands. Τα προϊόντα μας επιπλέον έχουν και την πιστοποίηση Greek Mark.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα στην αγορά του ποτού;

Οι συνταγές-γεύσεις μας είναι και το στοιχείο που μας κάνει μοναδικούς και διαφορετικούς. Γεύσεις όπως τσικουδιά με σοκολάτα, με καραμέλα, καρπούζι, μύρτιλλο κι άλλες. Προσπαθούμε ταυτόχρονα να ανανεώνουμε διαρκώς την γκάμα των γεύσεων μας με νέες, όπως, με καφέ και τριαντάφυλλο που ενσωματώσαμε πρόσφατα στις ήδη υπάρχουσες επιλογές. Προκειμένου να διατηρήσουμε την μοναδικότητα των προϊόντων μας, έχουμε κατοχυρώσει τις συνταγές μας στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όσον αφορά στην ποσόστωση αλκοόλ 21-25%. Η πιστοποίηση προστατεύει τα προϊόντα και δίνει το μονοπωλιακό πλεονέκτημα.

Ποια από τα προϊόντα σας είναι τα πιο δημοφιλή στο κοινό;

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και εκτιμά διαφορετικά κάθε γεύση. Σημαντικό είναι να ξέρουμε εμείς ως καταναλωτές τι θέλουμε σε ένα προϊόν και μετά να το αναζητάμε και να το απολαμβάνουμε. Το ByRaki flavor προσπαθεί να καλύψει τις γευστικές προτιμήσεις κάθε καταναλωτή, σε επίπεδο έντασης αλκοόλ και γεύσης.

Διαθέτετε εξαγωγική δραστηριότητα; Αν ναι, σε ποιες χώρες έχετε κάνει άνοιγμα;

Η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων θεωρώ ότι είναι αναγκαία, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία. Επίσης, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ολοένα αυξανόμενη ζήτηση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Έτσι και η εταιρεία μας έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες της Ευρώπης, όπως, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία με την προοπτική εξαγωγής και σε άλλες.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Το επιχειρείν στην Ελλάδα της κρίσης είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Τα εμπόδια είναι κυρίως δημοσιονομικής φύσεως, καθώς η γραφειοκρατία, η έλλειψη κινήτρων για τις νέες επιχειρήσεις και η απουσία οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, δυσκολεύουν αρκετά τους νέους επιχειρηματίες, όπως κι εμένα. Όμως, η σκληρή δουλειά και η προσκόλληση στον στόχο μου με δικαίωσαν και με βοήθησαν να ξεπεράσω τις δυσκολίες που συνάντησα. Σήμερα, έχω στα χέρια μου μία εταιρεία με ανοδική πορεία, με μια γκάμα προϊόντων που διαρκώς αυξάνεται, διατηρώντας σταθερή την ποιότητα και τις αρχές με τις οποίες ξεκίνησα. Αυτά για μένα είναι επιτυχία, στοχεύοντας πάντα στο καλύτερο και στην προσωπική αλλά και εταιρική εξέλιξη.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Το Ελληνικό στοιχείο αποτελεί ένα από τα ζωτικά σημεία της φιλοσοφίας μας. Τα προϊόντα μας είναι αμιγώς ελληνικά, ξεκινώντας από την “Τσικουδιά Κρήτης” που αποτελεί την βάση των ηδύποτων μας. Οι διαφορετικές γεύσεις μας προέρχονται όλες από την ελληνική ύπαιθρο, μαστίχα από την Χίο, μύρτιλλα από την Βόρεια Ελλάδα, φράουλες από την Κρήτης κ.α. Σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα έχουμε δημιουργήσει μία γκάμα προϊόντων τα οποία έχουν στόχο τους να προβάλλουν την ποιότητα και την μοναδικότητα τους εντός κι εκτός των συνόρων μας. Όλα αυτά αποδεικνύονται με τις πιστοποιήσεις που έχουμε Greek Mark, Cretan Hand και Πιστοποίηση Υποδείγματος Χρησιμότητας από τους Κρατικούς φορείς.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Προσπαθώ πάντα να είμαι ένα βήμα μπροστά από το σήμερα. Ήδη έχουμε έτοιμες συνταγές για προϊόντα με νέες γεύσεις, αλλά και για νέες συσκευασίες της σειράς limited edition. Ακόμη, θα συμμετάσχουμε σε εμπορικές εκθέσεις του εξωτερικού. Παράλληλα στόχος είναι να καθιερώσουμε μια σειρά σεμιναρίων – masterclasses για επαγγελματίες και όχι μόνο, για την γνώση του Ελληνικού Αποστάγματος, των ηδύποτων, της νομοθεσίας, υπεύθυνη κατανάλωση και τους τρόπους που μπορούμε να τα απολαύσουμε. Στόχος μας ήταν και θα είναι η παραγωγή ελληνικών, ποιοτικών, φυσικών προϊόντων, τα οποία θα ταξιδεύουν εντός κι εκτός Ελλάδος, προβάλλοντας πάντα θετικά την χώρα μας. Έχοντας γνώση ότι το μέλλον του τόπου μας είναι οι νέοι, έχουμε ξεκινήσει συνεργασίες με το “The Tipping Point”, “Startup Europe Week”, το Youth Entrepreneurship Club και σχολεία για την ανάδειξη του επιχειρείν και της καινοτομίας.

Που μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σας και να τα δοκιμάσουμε;

Τα προϊόντα μας μπορείτε να τα βρείτε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε καταστήματα εστίασης, delicatessen, beach bar και σε ξενοδοχεία. Διαθέτουμε site με τα σημεία πώλησης www.byraki.gr, καθώς και e-shop μέσω του οποίου στέλνουμε τα προϊόντα μας παντού στην Ελλάδα χωρίς έξοδα αποστολής. Σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης, υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε και να απολαύσετε οποιαδήποτε από τις 25 διαφορετικές γεύσεις μας θα επιλέξετε.

WHO IS WHO

Ο Γιώργος Νικηφόρος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, σπούδασε στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας στο τμήμα Λογιστικής. Για εννιά χρόνια διατηρούσε γραφείο οικονομικών υπηρεσιών.

Η αγάπη για τα προϊόντα του τόπου του, τον τόπο του και την παράδοση, τον ώθησαν να πραγματοποιήσει στροφή στην καριέρα του και απο την Παροχή Υπηρεσιών να μεταβεί στον Παραγωγικό Τομέα.

Το 2009 ξεκίνησε την έρευνα και την δημιουργία συνταγών, για ποτά και ηδύποτα, με γεύσεις από την Ελληνική ύπαιθρο.

Τον Μάρτιο του 2015, θέλοντας να σηκώσει το δικό του… μπαϊράκι στον τομέα του επιχειρείν, δημιούργησε την Επιχείρηση ByRaki flavor.

Το 2016 πιστοποίησε μια σειρά προϊόντων στον Οργανισμό Βιομηχανικής ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα την μονοπωλιακή εκμετάλλευσή τους στην Ελλάδα.

Το 2017 πιστοποίησε ByRaki flavor για την αυθεντικότητα του ως Ελληνικό προϊόν από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

ByRaki FlavorInstagram

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 2810 314 505
Το τηλεφωνικό κέντρο λειτουργεί από
Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 14:30 και 17:30 – 21:00
Σάββατο 9:00 – 14:30

Στείλτε email :
Για το Blog : blog@byraki.gr
Για πληροφορίες : info@byraki.gr
Για το τμήμα Πωλήσεων : sales@byraki.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top