skip to Main Content

Αποκλ. Made in Greece τα Learning Tube: Επιτέλους καινοτόμα ελληνικά επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια σε κύλινδρο & με tablets!

Είναι κοινα αποδεκτό ότι το παιχνίδι είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταδίδεις γνώσεις στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν στην αγορά βλέπεις συνεχώς να ανακυκλώνονται παιχνίδια παρόμοιας εκπαιδευτικής λογικής; Παίρνεις τα ηνία στα χέρια σου και δημιουργείς μία νέα σειρά επιτραπέζιων παιχνιδιών που συνδυάζουν τη φιλοσοφία του παραδοσιακού παιχνιδιού με τις κάρτες με τις σύγχρονες τάσεις των tablets και των κινητών συσκευών.

Πάνω σε αυτή τη λογική επένδυσαν η Κατερίνα Κυριακούδη και ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Τζαγκαράκης, σχεδιάζοντας και λανσάροντας στην αγορά τα Learning Tube. Καινοτόμα στη φιλοσοφία τους καινοτόμα και στην συσκευασία τους αφού είναι τα πρώτα παιχνίδια γνώσης τοποθετημένα σε κυλίνδρους για την εύκολη μεταφορά τους.

Έχοντας να αντιμετωπίσουν κολοσσούς που έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στον χώρο, η Κατερίνα κι ο Κωνσταντίνος επένδυσαν στο όραμά τους, καταφέρνοντας μέσα σε ένα χρόνο η σειρά τους να διανέμεται σε περισσότερα από 150 σημεία πανελλαδικά, γεγονός που αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση και μεράκι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης.

Διαβάστε την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσαν στο MadeinGreece.news.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • παρατηρήσαμε την ελληνική αγορά παιχνιδιού και διαπιστώσαμε πως το ελληνικό ράφι ανακυκλώνεται σε παιχνίδια παρόμοιας εκπαιδευτικής λογικής
  • δημιουργήσαμε τους πρώτους κυλίνδρους γνώσης που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του παιχνιδιού παντού
  • Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που θα προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις σε εμάς και τα παιδιά μας, θα είναι καινοτόμο και θα συνδυάζει τις αξίες του παραδοσιακού παιχνιδιού με κάρτες με τις νέες τεχνολογίες
  • Είναι ένα εγχείρημα αυτοχρηματοδοτούμενο που τρέχουμε αποκλειστικά δύο άνθρωποι παράλληλα με τις καθημερινές μας δουλειές.
  • Σήμερα η σειρά διανέμεται σε περισσότερα από 150 σημεία πανελλαδικά, σε επιλεγμένα καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλεία και eshops
  • Τα Learning Tube είναι αμιγώς εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια που ενισχύουν την πολυπολιτισμικότητα
  • Tα Learning Tube προσφέρουν την ευελιξία να παίζονται με δεκάδες άλλες παραλλαγές αναλόγως το γνωστικό επίπεδο ή την ηλικία των παικτών
  • τα προϊόντα μας όχι μόνο δικαιούνται μια θέση στα ράφια αλλά αποτελούν και την πλέον αξιόπιστη επιλογή ποιοτικού παιχνιδιού
  • Τα Learning Tube μπορούν και περηφανεύονται για την ελληνική καταγωγή τους σε όλα τα επίπεδα
  • Όνειρο μας να φτάσουν τα Learning Tube σε κάθε οικογένεια όπου θα κοσμούν για χρόνια τις βιβλιοθήκες των σπιτιών

Ποιο είναι το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της Learning Tube; Πότε και πως ξεκίνησε η λειτουργία της; Ποια η ιδέα, η στόχευση και τα στάδια ανάπτυξής του;

Τα Learning Tube ήταν μια ιδέα που καλλιεργήθηκε διαχρονικά συλλέγοντας εμπειρίες και γνώσεις. Αρχικά παρατηρήσαμε την ελληνική αγορά παιχνιδιού και διαπιστώσαμε πως το ελληνικό ράφι ανακυκλώνεται σε παιχνίδια παρόμοιας εκπαιδευτικής λογικής, με ελάχιστες σχεδιαστικές και ουσιαστικές καινοτομίες σε δομή και περιεχόμενο και φυσικά κοινές θεματολογίες.

Όταν αργότερα γίναμε γονείς, ευαισθητοποιηθήκαμε ακόμη περισσότερο, καθώς μας καλλιεργήθηκε η ευθύνη να επιλέγουμε σωστές διαδράσεις και παιχνίδια για το παιδί μας. Γνωρίζουμε όλοι πως το παιχνίδι είναι ο ευκολότερος τρόπος να περνάς γνώσεις στα παιδιά. Τι γίνεται όμως όταν ως γονιός έχεις ο ίδιος ουσιαστικά κενά γνώσης; Πως θα απαιτήσεις από το παιδί σου να γνωρίζει κάτι χρήσιμο όταν εσύ ο ίδιος δεν γνωρίζεις;

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω άρχισαν να μας απασχολούν και κάπου εκεί γεννήθηκε η ιδέα των Learning Tube, να δημιουργήσουμε δηλαδή ένα παιχνίδι που θα προσφέρει ουσιαστικές γνώσεις σε εμάς και τα παιδιά μας, θα είναι εύκολο στη χρήση χωρίς περιττούς εξοπλισμούς, θα είναι δίκαιο ως προϊόν, θα είναι καινοτόμο και θα συνδυάζει τις αξίες του παραδοσιακού παιχνιδιού με κάρτες με τις νέες τεχνολογίες.

Γνωρίζαμε ότι τα παιχνίδια παραδοσιακά τοποθετούνται σε τετράγωνα κουτιά. Εμείς ακόμη και στη συσκευασία πρωτοτυπήσαμε πηγαίνοντας ενάντια σε αυτό το ρεύμα και δημιουργήσαμε τους πρώτους κυλίνδρους γνώσης που επιτρέπουν την εύκολη μεταφορά του παιχνιδιού παντού. Επιλέξαμε θεματολογίες που καλύπτουν γνωστικά κενά μικρών και μεγάλων, σχεδιάσαμε τα περιεχόμενα, δημιουργήσαμε το online application και αποφασίσαμε να επενδύσουμε στην παραγωγή τους.

Εμπορικά το εγχείρημα μετρά 1 χρόνο ζωής, μιας και τα Learning Tube κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελληνική αγορά στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. Είναι ένα εγχείρημα αυτοχρηματοδοτούμενο που τρέχουμε αποκλειστικά δύο άνθρωποι παράλληλα με τις καθημερινές μας δουλειές.

Σήμερα η σειρά διανέμεται σε περισσότερα από 150 σημεία πανελλαδικά, σε επιλεγμένα καταστήματα παιχνιδιών, βιβλιοπωλεία και eshops και αποτελεί περίτρανη απόδειξη πως όταν υπάρχει θέληση και μεράκι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης.

Τι παιχνίδια δημιουργείτε και ποια η φιλοσοφία τους;

Τα Learning Tube είναι αμιγώς εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια που ενισχύουν την πολυπολιτισμικότητα. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής, για τους ανθρώπους που θέλουν να εξελίσσονται, να μαθαίνουν, να αλληλεπιδρούν, να αποκτούν νέες εμπειρίες και να αποτελούν ενεργά μέλη μιας σύγχρονης κοινωνίας. Δημιουργήθηκαν για να προσφέρουν γνώσεις μέσα από δημιουργικό παιχνίδι. Οι θεματολογίες, το περιεχόμενο και ολόκληρη η φιλοσοφία της σειράς, στηρίζεται στην αρχή πως το παιχνίδι πρέπει να αφορά όλη την παρέα, να μην είναι βαρετό και να προσφέρει εκτός απο διασκέδαση και ουσιαστική γνώση.

Σε ποιους απευθύνονται;

Απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Είναι από τα ελάχιστα παιχνίδια που δεν έχουν ηλικία, μπορούν και παίζονται από όλους και αποτελούν ιδανική πρόταση δώρου για όλους, καθώς προσφέρουν γνώσεις χρήσιμες για μια ζωή. Tα Learning Tube προτείνουν 3 εκδοχές παιχνιδιού αλλά το σημαντικότερο χαρακτηριστικό τους είναι πως προσφέρουν την ευελιξία να παίζονται με δεκάδες άλλες παραλλαγές αναλόγως το γνωστικό επίπεδο ή την ηλικία των παικτών. Έτσι για παράδειγμα αν κάποιος δεν γνωρίζει την πρωτεύουσα ή το μνημείο μιας χώρας, τότε μπορεί να το ανακαλύψει με άλλα στοιχεία όπως είναι ο πληθυσμός, η γεωγραφία ή η ιστορία της χώρας και άλλα χαρακτηριστικά που δίδονται στις κάρτες.

Ποια είναι η σημασία του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία; Είναι ικανό ένα παιχνίδι να αποτελέσει εργαλείο εκμάθησης κι αν ναι τι προδιαγραφές πρέπει να πληρεί;

Το παιχνίδι είναι ίσως ο βασικότερος μοχλός γνώσης και ο μοναδικός τρόπος να ενισχύσεις το γνωστικό πεδίο των παιδιών μέσα από ευχάριστες, δημιουργικές και προσιτές διαδικασίες. Δεν είναι τυχαίο πως στα πρώτα χρόνια της εκπαιδευτικής ζωής, οι μαθησιακές δράσεις περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο παιχνίδι.

Είναι γεγονός πως τα παιδιά απορροφούν γνώσεις, αποτυπώνουν εικόνες, έχουν δυνατή μνήμη και γενικότερα αξιοποιούν εύκολα το περιεχόμενο του παιχνιδιού. Βασικό μέλημα μας είναι αυτό το περιεχόμενο να είναι ποιοτικό και να προσφέρει ουσιαστική γνώση.

Για εμάς ένα καλό παιχνίδι είναι πρώτιστα ένα ποιοτικό και ασφαλές παιχνίδι. Τα Learning Tube καλύπτουν και τις δύο αυτές παραμέτρους, ενώ είναι από τα ελάχιστα πλέον 100% ελληνικά παιχνίδια που σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα διαθέτοντας ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις για την καταλληλότητα των υλικών τους. Η υποδομή που έχουμε δημιουργήσει γύρω από τα παιχνίδια μας ακολουθεί τα στάνταρτ μεγάλων πολυεθνικών παρόλο που αυτά σχεδιάζονται και δημιουργούνται σε ένα μικρό εργαστήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Πρώτον, η απουσία οποιαδήποτε κρατικής υποδομής να υποστηρίξει ένα επιχειρηματικό εγχείρημα όπως το δικό μας και δεύτερον η μεγάλη ανασφάλεια των αγοραστών, μεγάλων κυρίως αλυσίδων να εμπιστευτούν δύο νέους και να επιλέξουν τα προϊόντα τους για το δίκτυο τους. Βήμα-βήμα, με επιμονή και ορθά δομημένες ενέργειες καταφέραμε μέχρι σήμερα να ξεπεράσουμε τα δύο αυτά εμπόδια, το μεν πρώτο απλά συνειδητοποιώντας ότι ο μοναδικός τρόπος να συνεχίσεις είναι να βασιστείς στις δικές σου δυνάμεις και το μεν δεύτερο αποδεικνύοντας πως τα προϊόντα μας όχι μόνο δικαιούνται μια θέση στα ράφια αλλά αποτελούν και την πλέον αξιόπιστη επιλογή ποιοτικού παιχνιδιού.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το 99% των παιχνιδιών που διατίθενται στην αγορά είναι εισαγόμενα, από ελληνικές και ξένες εταιρίες. Τα Learning Tube μπορούν και περηφανεύονται για την ελληνική καταγωγή τους σε όλα τα επίπεδα. Σχεδιάζονται από Έλληνες, εκτυπώνονται στην Ελλάδα, μοντάρονται στο χέρι χωρίς χρήση βιομηχανικών μεθόδων, συσκευάζονται και διανέμονται σε καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο και διαθέτουν online εφαρμογή που δημιουργήθηκε και αυτή από εμάς τους ίδιους.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας; Ετοιμάζετε κάτι καινούριο;

Η σειρά ξεκίνησε πέρυσι με 4 προϊόντα και πολύ γρήγορα προχωρήσαμε με τη δημιουργία 2 νέων προϊόντων. Στόχος μας πολύ σύντομα να συμπεριλάβουμε και άλλα προϊόντα στη σειρά ενισχύοντας τις γνωστικές θεματολογίες. Σήμερα τα Learning Tube καλύπτουν τις ενότητες:

– Οι Σημαίες του Κόσμου που μας μαθαίνει τα επίσημα εμβλήματα των χωρών

– Οι Πρωτεύουσες του Κόσμου για την γνώση των πρωτευουσών

– Τα Μνημεία του Κόσμου για τη γνώση των σημαντικότερων μνημείων παγκόσμιας και όχι μόνο κληρονιμιάς

– Οι Εφευρέτες του Κόσμου που μας μαθαίνει τις σημαντικότερες εφευρέσεις τους σύγχρονου κόσμου

– Οι Κουζίνες του Κόσμου που μας μαθαίνει τα εθνικά φαγητά των κρατών.

– ΚΟΚ για τους οδηγούς του Κόσμου που μας διδάσκει κυκλοφοριακή παιδεία και μας εξοικειώνει με τα σήματα του κώδικα οδικής κυκλοφορίας

Ταυτόχρονα, προετοιμάζουμε την συμμετοχή μας στη μεγάλη έκθεση παιχνιδιών της Νυρεμβέργης τον ερχόμενο Ιανουάριο, καθώς θεωρούμε πως το εγχείρημα μας διαθέτει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά για να αναχθεί σε ένα πετυχημένο εμπορικά concept και στο εξωτερικό.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη της σειράς στην Ελλάδα αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Διαθέτουμε όμως την όρεξη, τα εφόδια και την τεχνογνωσία ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσουμε, να την εδραιώσουμε και την καθιερώσουμε στις αγορές του κόσμου.

Όνειρο μας να φτάσουν τα Learning Tube σε κάθε οικογένεια όπου θα κοσμούν για χρόνια τις βιβλιοθήκες των σπιτιών, αποτελώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή επιλογή που θα χαρίζει γνώσεις, γέλιο και μοναδικές αναμνήσεις.

Που μπορούμε να βρούμε τα παιχνίδια σας και σε τι τιμές κυμαίνονται;

Κάθε κύλινδρος γνώσης κοστίζει 19,99€ και πωλούνται σε επιλεγμένα καταστήματα, βιβλιοπωλεία και αλυσίδες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Στη σελίδα www.learningtube.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες αλλά και όλα τα σημεία πώλησης.

Website / Facebook 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top