skip to Main Content

Αποκλ. – Όλα τα αγόρια γνωρίστε το Mezoura.com: Κάντε live 3D πρόβα σε πουκάμισα & κοστούμια – Ράψτε στα μέτρα σας από τον Γιάννη & τον Νίκο

Θυμάστε τότε που οι ράφτες με τις πολλές μεζούρες περασμένες στο λαιμό έπαιρναν τα μέτρα από τους άντρες και τους έραβαν τα ρούχα; Αν νομίζετε ότι αυτή η εποχή είναι παρελθόν τότε κάνετε μεγάλο λάθος. Γιατί ο Γιάννης Στεφανίδης και ο Νίκος Πουλόπουλος φρόντισαν να αναβιώσουν στοιχεία της και να φέρουν τη διαδικασία της δημιουργίας ανδρικού ενδύματος στο σήμερα.

Το Mezoura.com κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα, φτιάχνει πουκάμισα και κοστούμια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα σου για να νιώθεις μοναδικός και ακαταμάχητος. Είτε από το κατάστημα που διαθέτει το mezoura στο κέντρο της Αθήνας, είτε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας mezoura.com, μπορείς να βρεις το νούμερό σου και να επιλέξεις ύφασμα, σχήμα γιακά, μανσέτα, κουμπιά και μονόγραμμα. Tα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν τα δύο αγόρια, οι δημιουργοί του Μezoura και μέσα σε 7-10 μέρες για το πουκάμισο ή 3-4 εβδομάδες για το κοστούμι θα έχεις το νέο σου ένδυμα στην ντουλάπα σου.

Κοστούμι και πουκάμισο λοιπόν, ράβονται από την αρχή στα μέτρα του πελάτη και μάλιστα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή!

Ας μάθουμε όμως περισσότερα για το Mezoura.com μέσα από όσα μοιράστηκε με το MadeinGreece.news ο Γιάννης Στεφανίδης. Και που ξέρετε…; Μπορεί μέχρι το τέλος αυτής της συνέντευξης να έχετε αποφασίσει το επόμενο καλό σας κουστούμι για το γάμο του καλύτερού σας φίλου να το ράψετε στο Mezoura!

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Οι πελάτες της Mezoura μπορούν να αποκτήσουν πουκάμισο στα μέτρα τους από μόλις 68€ και κοστούμι από 350€!
  • Αφού μπουν στο mezoura.com, μπορούν να διαλέξουν ένα από τα Ευρωπαϊκά υφάσματα μας, σχήμα γιακά, μανσέτα, κουμπιά και μονόγραμμα. Οι επιλογές τους απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο
  • Μας παίρνει 7-10 ημέρες να παραδώσουμε ένα πουκάμισο Mezoura και περίπου 3-4 εβδομάδες ένα κοστούμι
  • Θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο κάθε άντρας να έχει μία ντουλάπα γεμάτη με τα αγαπημένα του ρούχα, ραμμένα και κομμένα στα μέτρα του, χωρίς όμως το μεγάλο κόστος και την πολυπλοκότητα που φαντάζεστε πως θα υπάρχει
  • Ενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να κρατήσουμε όλη τη ζεστασιά και υψηλή ποιότητα που παρείχε ο παππούς του Νίκου στο παλιό Αθηναϊκό ραφείο, χρησιμοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία του σήμερα
  • Tα ενδύματα μας ράβονται ένα-ένα στο χέρι σε μικρές ελληνικές βιοτεχνίες. Οι μετρήσεις (πατρόν) αποθηκεύονται στο λογαριασμό των πελατών μας για εύκολες μελλοντικές αγορές
  • H καλύτερη στιγμή ήταν αυτή που συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει αγορά για το προϊόν μας.
  • Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας μας ήταν πολύ δύσκολος. Δουλεύαμε πολλές ώρες, χωρίς μισθό και με αβεβαιότητα

Τι ακριβώς κάνει η Mezoura και πως λειτουργεί;

Οι πελάτες της Mezoura μπορούν να αποκτήσουν πουκάμισο στα μέτρα τους από μόλις 68€ και κοστούμι από 350€! Αφού μπουν στο mezoura.com, μπορούν να διαλέξουν ένα από τα ευρωπαϊκά υφάσματά μας, σχήμα γιακά, μανσέτα, κουμπιά και μονόγραμμα. Οι επιλογές τους απεικονίζονται live σε 3D μοντέλο.

Το πουκάμισο, αλλά και το κοστούμι Mezoura είναι μοναδικά, προσαρμοσμένα στο μέγεθος κάθε πελάτη. Οι πελάτες μας βρίσκουν το μέγεθος τους, κλείνοντας ένα προσωπικό fitting session στο showroom μας στο κέντρο της Αθήνας, Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον διαδικτυακό οδηγό μέτρησης ενός πουκαμίσου τους που ‘τους κάθεται καλά’. Μας παίρινει 7-10 ημέρες να παραδώσουμε ένα πουκάμισο Mezoura και περίπου 3-4 εβδομάδες ένα κοστούμι.

Πως προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία της πλατφόρμας Mezoura; Ποια η αφορμή, η έμπνευση, τα στάδια;

Tο tailored πουκάμισο / κοστούμι Mezoura έχει τις ρίζες του σε μια άλλη εποχή, που κάθε ένδυμα κοβόταν και ραβόταν για να ταιριάζει τέλεια στον κάθε άνδρα, και να φορεθεί για χρόνια. Δεν υπήρχαν 2 όμοια ρούχα.
Θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο κάθε άντρας να έχει μία ντουλάπα γεμάτη με τα αγαπημένα του ρούχα, ραμμένα και κομμένα στα μέτρα του, χωρίς όμως το μεγάλο κόστος και την πολυπλοκότητα που φαντάζεστε πως θα υπάρχει.

Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο ελληνικό brand, που αντιπροσωπεύει το πώς ζούμε, που στηρίζει την τοπική κοινωνία, και παράλληλα βασίζεται στην τεχνολογία και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Προμηθευόμαστε τα υφάσματά μας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παραγωγούς υφασμάτων. Η παραγωγή των ενδυμάτων γίνεται εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Κάθε ρούχο Mezoura παράγεται εξ’ ολοκλήρου από εμάς. Οι μεσάζοντες είναι λίγοι και αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρουμε στους πελάτες μας ένα κομμάτι του κέρδους, παρέχοντας ένα exclusive προϊόν σε προσιτό κόστοςΘέλουμε τα ενδύματα που κατασκευάζουμε να είναι διαχρονικά, κατασκευασμένα στα μέτρα του κάθε άντρα, αλλά με τρόπο που κάνει την επαναγορά τους πανεύκολη. Έτσι ώστε να αφαιρέσουμε το παίδεμα που συνήθως συνοδεύει το να είναι κανείς καλοντυμένος και να έχει χρόνο να κάνει τα πράγματα που τον ευχαριστούν.

Πότε και πως ξεκίνησαν όλα;

Η Μezoura δημιουργήθηκε από εμένα και τον Νίκο Πουλόπουλο. Εγώ προέρχομαι από το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και marketing, έχω δουλέψει σε διάφορες εταιρείες τεχνολογίας και επικοινωνίας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ο Νίκος είναι ιδιοκτήτης ενός από τα πρώτα μαγαζιά-ραφεία μόδας στην Αθήνα. Γνωριστήκαμε το 2004 στην Αγγλία όπου και σπουδάζαμε, εγώ communications, ο Νίκος finance. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να κρατήσουμε όλη τη ζεστασιά και υψηλή ποιότητα που παρείχε ο παππούς του Νίκου στο παλιό Αθηναϊκό ραφείο, χρησιμοποιώντας παράλληλα την τεχνολογία του σήμερα.

Πως ράβονται τα πουκάμισα και που;

Δημιουργούμε ηλεκτρονικό πατρόν σε σύστημα cad για κάθε μας πελάτη έτσι ώστε να πετυχαίνουμε κάθε φορά τέλειο fit. Tα ενδύματα μας ράβονται ένα-ένα στο χέρι σε μικρές ελληνικές βιοτεχνίες. Οι μετρήσεις (πατρόν) αποθηκεύονται στο λογαριασμό των πελατών μας για εύκολες μελλοντικές αγορές.

Πότε ξεκινήσατε και τι ανταπόκριση υπάρχει;

Ξεκινήσαμε τον Απρίλιο του 2015 και πάμε καλύτερα από ότι προγραμματίζαμε στο business plan μας.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον νέο που θέλει να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση;

Αυτό που θα συμβουλεύαμε είναι να υπάρχει ένα πολύ δομημένο επιχειρηματικό πλάνο με ξεκάθαρη στρατηγική, στόχους κλπ.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποιες ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές της επιχειρηματικής σας δράσης;

H καλύτερη στιγμή ήταν αυτή που συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει αγορά για το προϊόν μας. Από εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους. Ο πρώτος χρόνος λειτουργίας μας ήταν πολύ δύσκολος. Δουλεύαμε πολλές ώρες, χωρίς μισθό και με αβεβαιότητα.

Το mezoura έχει πελάτες αποκλειστικά από την Ελλάδα ή έχετε παραγγελίες και από το εξωτερικό;

Προς στιγμήν εξυπηρετήσουμε μόνο πελάτες στην Ελλάδα.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ”Made in Greece.news”. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Σχεδόν τα πάντα στο εγχείρημα μας είναι ελληνικά! Από την ομάδα που έφτιαξε το website μας, την παραγωγή των ενδυμάτων μας και όλα τα ενδιάμεσα.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το Mezoura.com; Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Στόχος μας είναι να γίνουμε συνολικά οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε. Δεν παίρνουμε μεγάλα ρίσκα και οι κινήσεις μας είναι μελετημένες, ώστε να έχουμε πάντα τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

Website: mezoura.com
Facebook: @mezoura
Instagram: @mezoura_com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top