skip to Main Content

Ατέρμονη έμπνευση από τον illustrator Γρηγόρη Μασούρα – Παντρεύει μόδα με καρτούν και κάνει τα μεγαλύτερα fashion icons, Gigi Hadid, Naomi Campbell, Kris Jenner…. να παραμιλούν

Φωτογράφος και illustrator, δημιουργικός και πρωτοποριακός, ο Γρηγόρης Μασούρας είναι ο άνθρωπος που παντρεύει τη μόδα με τα καρτούν και δημιουργεί τέχνη σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής και λάμψης.

Στο λογαριασμό του στο Instagram #AnimationInReality έχει 135 χιλιάδες ακόλουθους, μεταξύ αυτών και κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς showbiz και του χώρου της μόδας, όπως  οι Gigi Hadid, Naomi Campbell και Kris Jenner, ενώ διεθνή μέσα, όπως η ιταλική Vogue, το μεξικανικό In Style, το Pop Sugar, το ισπανικό L’ Officiel, η New York Post και πολλά άλλα, έχουν στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, προσκαλώντας τον σε συνεντεύξεις.

H πριγκίπισσα Έλσα του Ψυχρά κι Ανάποδα ως Gigi Hadid στο εξώφυλλο της Vogue
Οι Καρντάσιανς παίρνουν τη μορφή των ηρωΐδων της Disney

Αυτό που κάνει ο Γρηγόρης Μασούρας είναι να επεξεργάζεται μέσω του photoshop εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών μόδας, καμπάνιες και πασαρέλες οίκων μόδας και να δίνει στα μοντέλα την μορφή διάσημων πριγκιπισσών της Disney.

Το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό και δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, αφού έχει καταπλήξει ακόμη και τα ίδια τα τα μοντέλα που πρωταγωνιστούν στις φωτογραφίες που επεξεργάζεται.

Πριγκίπισσα Σίσσυ, Σταχτοπούτα, Μουλάν, Άριελ η γοργόνα, Ποκαχόντας και πολλές ακόμη φανταστικές ηρωίδες της Disney ντύνονται με δημιουργίες υψηλής ραπτικής και παίρνουν μία άλλη διάσταση, ακόμη πιο λαμπερή και μαγευτική. Φυσικά δεν λείπουν και τα animations με χρώμα ελληνικό και φόντο τοπία από αγαπημένα νησιά της Ελλάδας.

Ο Γρηγόρης ξεκίνησε να ασχολείται με το συγκεκριμένο project το 2014, ενώ η έμπνευση ήρθε κοιτάζοντας τον ουρανό. «Αγόρασα ένα νέο smartphone και ενώ έψαχνα τις λειτουργίες της κάμερας, φωτογραφίζοντας όλη την Αθήνα, βρήκα ένα σύννεφο που μοιάζει με το λογότυπο Batman. Τη στιγμή που άρχισα να επεξεργάζομαι αυτή τη φωτογραφία, η ιδέα για το προσωπικό μου project #AnimationInReality γεννήθηκε στο μυαλό μου!», σημειώνει ο ίδιος στην ιστοσελίδα του.

Το #AnimationInReality έχει στόχο να προσαρμόσει τη φαντασία στα όρια της πραγματικότητας. Όσο για τον ευρύτερο στόχο: «Τελικά, ο σκοπός μου θα ήταν η απελευθέρωση της φαντασίας των ενηλίκων χρησιμοποιώντας εργαλεία τα οποία έως τώρα ήταν αποκλειστικά για τους νεότερους ακροατές», αναφέρει ο Γρηγόρης.

Απολαύστε κάποια από τα εκπληκτικά animations του Γρηγόρη Μασούρα:

H Ποκαχόντας ως Ριάνα
Η Χιονάτη στη θέση της Ιρίνα Σάικ
Το εξώφυλλο του περιοδικού V με τη Μουλάν ως Κένταλ Τζένερ
H Κακιά Βασίλισσα ως Gigi Hadid
Η Ραπουνζέλ ως Πάρις Χίλτον

Μπορείτε να δείτε το site του καλλιτέχνη εδώ.

Facebook: Animation in Reality

Instagram: @gregorymasouras

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top