skip to Main Content

«Ένα κάρο» made in Greece χειροποίητα σαπούνια από την Γεωργία Ζήλου: Φανταστικά σχέδια & αρώματα από την Τήνο

«Ένα κάρο χειροποίητα σαπούνια» φτιάχνει με αγάπη και μεράκι η Γεωργία Ζήλου από το όμορφο νησί της Τήνου. Εκεί είναι η έδρα της, εκεί είναι ο τόπος που νιώθει ότι εκφράζεται ελέυθερα, δίπλα στη φύση και μπορεί να δημιουργεί ό,τι την ικανοποιεί και την ολοκληρώνει ως άνθρωπο.

Η Γεωργία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Interior Design, εργάστηκε σε εταιρείες επίπλων, σχεδιάζοντας και πουλώντας τα προϊόντα τους. Όμως πάντα ένιωθε μέσα της ότι κάτι της έλειπε. Ειδικά στα χρόνια  της κρίσης κατάλαβε ότι η δουλειά της δεν της πρόσφερε όσα επιθυμούσε οικονομικά και η ζωή στην Αθήνα άρχισε να τη δυσκολεύει πολύ.

Έτσι πήρε την απόφαση να μετακομίσει μόνιμα πια στην Τήνο και να ασχοληθεί με κάτι πιο δημιουργικό. Πάντοτε της άρεσαν τα χειροποίητα σαπούνια, πολύ προτού αρχίσει να φτιάχνει τα δικά της. Στην Τήνο της δόθηκε η ευκαιρία να μάθει περισσότερα για τη διαδικασία, την οποία βρήκε διασκεδαστική, έκανε μαθήματα, διάβασε βιβλία, αναζήτησε πληροφορίες στο διαδίκτυο και το όνειρό της άρχισε σιγά σιγά να γίνεται πραγματικότητα.

Άρχισε πρώτα πειραματικά όμως γρήγορα βρήκε τον ρυθμό της και το αμέσως επόμενο βήμα ήταν το να βαφτίσει την εταιρεία της. Το «Ένα κάρο» ήταν μία φράση που η μητέρα της χρησιμοποιούσε συχνά όταν είχε μεγάλο φόρτο εργασίας κι η Γεωργία ήταν κάπως δεμένη με αυτή τη φράση, την οποία βρήκε ιδανική καθώς δεν περιείχε τίποτα το επιτηδευμένο, όπως συνήθως έχουν τα προϊόντα περιποίησης κι επίσης ακουγόταν διασκεδαστικό κι έτσι κατοχυρώθηκε.

Με ανάλογο τρόπο προκύπτουν και τα ονόματα των σπαουνιών, που εκπλήσσουν ευχάριστα τους πελάτες, όταν για παράδειγμα διαβάζουν στην ετικέτα το όνομα Mpee, που παραπέμπει στο ότι δημιουργήθηκε με κατσικίσιο γάλα ή το Bob το σαπούνι με το σφουγγάρι λούφας.

Η Γεωργία παρασκευάζει μία μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα σαπούνια με βασικά υλικά το ελαιόλαδο, το αμυγδαλέλαιο, το βούτυρο καριτέ & βούτυρο κακάο, το βερυκοκέλαιο και άλλα φυτικά έλαια. Τα αρωματίζει μόνο με αιθέρια έλαια και τους δίνει χρώμα αποκλειστικά με φυσικά υλικά, ενώ οι πρώτες τους ύλες είναι πάντοτε υψηλής ποιότητας. Είναι επίσης φανατικά αντίθετη με τα πειράματα στα ζώα, λατρεύει τις μέλισσες, ενώ προσπαθεί να βρίσκει τρόπους ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο τη χρήση πλαστικού.

Η παρασκευή τους γίνεται με τη λεγόμενη κρύα μέθοδο, η οποία επιτρέπει στις πρώτες ύλες να διατηρούν στο μέγιστο δυνατό τις ευεργετικές ιδιότητες των ελαίων και ευνοεί την παραγωγή γλυκερίνης, συστατικό που συνήθως αφαιρείται από τα σαπούνια του εμπορίου, για λόγους κέρδους.

Εκτός από όλα αυτά η Γεωργία δίνει μεγάλη έμφαση και στην εμφάνιση των σαπουνιών κι έτσι φροντίζει να τους δίνει εντυπωσιακά σχέδια, ενώ και το περιτύλιγμα δημιουργείται με ανακυκλώσιμα υλικά και αποφεύγεται η χρήση του πλαστικού. Όταν πρόκειται δε, για συσκευασία δώρου εκεί η Γεωργία βάζει τα δυνατά της για το πιο περιποιημένο κι εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Εκτός από σαπούνια το Κάρο προσφέρει μια γκάμα από προϊόντα περιποίησης σώματος, κυρίως απολέπισης, όπως λάδια σώματος, βούτυρα για τα χείλη, scrubs,καθώς και μια διαρκώς διευρυνόμενη γκάμα από χειροποίητα αξεσουάρ γύρω από το σαπούνι, όπως κεραμικές και μαρμάρινες σαπουνοθήκες, φυσικά σφουγγάρια λούφας που καλλιεργούνται από αυτό, σφουγγάρια από βαμβακερή πετσέτα, πινέλα ξυρίσματος.

Τα προϊόντα του «Ένα κάρο» εκτός από την Τήνο, βρίσκονται και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Εύβοια, την Κρήτη και σε πολλά νησιά των Κυκλάδων.

 

σαπούνι με φύλλα χρυσού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website / Facebook / Instagram 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top