skip to Main Content

Ibo-Maraca καπέλα: Τα πιο ευφάνταστα panama hats σαν πίνακες ζωγραφικής του φετινού καλοκαιριού για εμφανίσεις που θα κάνουν θραύση!

Τα Ibo-Maraca είναι τα καπέλα που αυτό το καλοκαίρι θα συγκεντρώσουν τα βλέμματα. Γιατί είναι πρωτότυπα, γιατί είναι ευφάνταστα, γιατί είναι κομψά, γιατί είναι απλά μοναδικά!

Το brand έχει να μας παρουσιάσει μια εξωτική συλλογή καπέλων panama ζωγραφισμένα με σχέδια που έχουν αέρα ελληνικό και Maracaibo από διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες.

Κάθε καπέλο είναι ένα μοναδικό κομμάτι της τέχνης που προβάλλει την ζωντανή ελληνική σχεδίαση σε ένα περίτεχνο «πάντρεμα» με το τροπικό πνεύμα της Νότιας Αμερικής.

Το όνομα του brand είναι αναγραμματισμός της πόλης της Βενεζουέλας Maracaibo, η οποία είναι η γενέτειρα της Έφη Βακάκη, μίας από τις ιδρύτριες του Ibo-Maracas. Η Έφη γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Πήγη έμπνευσης αποτέλεσαν οι εξωτικές της ρίζες και το ζωντανό πνεύμα της Μεσογείου.

Η Ibo-Maraca ιδρύθηκε το 2014, από την Έφη και την κόρη της Χριστίνα.

Τα καπέλα είναι χειροποίητα στο Εκουαδόρ, το «σπίτι» του άχυρου Toquilla, το οποίο είναι το πρωταρχικό υλικό που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Τα καπέλα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται με προσοχή στην λεπτομέρεια, ενώ η διαδικασία ύφανσης των καπέλων μπορεί να διαρκέσει έως και 8 ώρες. Κάθε κομμάτι ζωγραφίζεται με το χέρι από διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, που δημιουργούν μοναδικά σχέδια.

Αυτό το σπάνιο αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός χειροτεχνίας των καλλιτεχνών, μαζί με την έμπνευση της Έφης και της Χριστίνας, η οποία προέρχεται από τα ταξίδια τους σε όλο τον κόσμο, στα οποία συλλέγουν όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Αυτή η συνεργασία είναι αυτό που κάνει ένα καπέλο Ibo-Maraca ένα μοναδικό κομμάτι της τέχνης. Η κομψότητα και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι η ουσία του brand.

Δείτε περισσότερα σχέδια και πληροφορίες: www.ibo-maraca.com / facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top