skip to Main Content

Ioanna Kourbela – AXDW: Η νέα haute couture συλλογή «Opulence» της ταλαντούχας σχεδιάστριας – χρώματα που μαγνητίζουν (φωτό)

Ioanna Kourbela - AXDW: Η νέα haute couture συλλογή «Opulence»
Ioanna Kourbela - AXDW: Η νέα haute couture συλλογή «Opulence»
Ioanna Kourbela - AXDW: Η νέα haute couture συλλογή «Opulence»

Η 31η Athens Xclusive Designers Week σήκωσε αυλαία την Κυριακή με καταξιωμένους Έλληνες σχεδιαστές και fashion brands να παρουσιάζουν τις μοναδικές δημιουργίες τους.

Η τρίτη μέρα της εβδομάδας μόδας της Αθήνας ξεκίνησε με την μοναδική Ioanna Kourbela και την Haute Couture συλλογή της, με τίτλο «Opulence» Winter 2022.

Έντονο πράσινο και ροζ, ελκυστικό μπλε, και σαγηνευτικό μωβ είναι μερικά από τα χρώματα που κρυριάρχησαν στην πασαρέλα. Οι δημιουργίες της -προτάσεις με τις οποίες κάθε γυναίκα θα επιλέξει να «αφηγηθεί» την δική της ιστορία και να παρουσιάσει τον εαυτό της στις πιο ξεχωριστές στιγμές της ζωής της.

Τα μοντέλα της ταλαντούχας σχεδιάστριας μόδας, περπάτησαν στο catwalk φορώντας εντυπωσιακές τουαλέτες και υπέροχα μάξι φορέματα.

Το live performance της Danae Nielsen με την υπέροχη φωνή της, πλαισίωνε αρμονικά το show δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα .

Ιωάννα Κουρμπέλα πόζαρε με τα μανεκέν της, αλλά και με διάσημα πρόσωπα που παρακολούθησαν την επίδειξη μόδας. Ανάμεσά τους η διευθύνουσα σύμβουλος και Πρόεδρος του Athens Fashion Week, Τόνια Φουσέκη η Κατερίνα Γκαγκάκη και η Μιμή Ντενίση, η οποία ήταν ντυμένη πολύ κομψά με ένα όμορφο σύνολο σε βαθύ μωβ χρώμα.

Στο fashion show βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Λάκης Γαβαλάς, η Ελένη Πετρουλάκη,  η Έλενα Γαλύφα, η Δώρα Αναγνώστου, η Αλεξία Μάντζαρη, η Νατάσα Καλογρίδη, ο Nigel Dean, η Νανά Βενέτη και η Έρρικα Μπίγιου.

Λίγα λόγια για την σχεδιάστρια  Ιωάννα Κουρμπέλα 

«Το ρούχο είναι το σπίτι του σώματος»: Από την ουσία αυτής της αλήθειας έως την εικαστική τόλμη που φέρνει το μέλλον στην αισθητική του τώρα, οι σιλουέτες της Ιωάννας Κουρμπέλα ορίζουν ένα δικό τους χώρο αβίαστης, αρχετυπικής κομψότητας. Για την Ιωάννα Κουρμπέλα, η κίνηση του σώματος και η δυναμική αλληλεπίδραση με το ένδυμα αποτελούν το θεμέλιο της σχεδιαστικής της σκέψης.

 

Ενέργεια από την κλασική και σύγχρονη τέχνη, ελληνικό φως, φυσικές, ποιοτικές πρώτες ύλες, φόρμες που ζωντανεύουν πολυμορφικά, γραμμές που προεκτείνουν την κίνηση, δημιουργούν τον αιθέριο και μαζί γήινο κόσμο της Ιωάννας. Ο σεβασμός στον άνθρωπο και τη φύση του, η δημιουργική ανάγνωση της παράδοσης και η ταυτόχρονη αναζήτηση μιας φουτουριστικής αρμονίας, συνθέτουν την ιδιαίτερη σχεδιαστική της έκφραση.

 

 

Με σπουδές στο σχέδιο μόδας και στις εικαστικές τέχνες και με μαθήματα ενδυματολογίας και σκηνογραφίας, οι συλλογές της έχουν άμεσες επιρροές από τις καλές τέχνες, το θέατρο, τη μουσική και τα trends της παγκόσμια σκηνής της μόδας ξεχωρίζοντάς την ανάμεσα στους σύγχρονους εκπροσώπους της ελληνικής δημιουργίας.

Τιμώντας μια παράδοση χρόνων στο ελληνικό ένδυμα, ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της εταιρείας το 2003 παρουσιάζοντας την IOANNA KOURBELA BASICS η οποία βραβεύτηκε με το Emerging Designer Award το 2016 στη διεθνή έκθεση PURE του Λονδίνου.

Σήμερα παρουσιάζει τέσσερις pret-a-porter συλλογές εκ των οποίων η IOANNA KOURBELA, μια συλλογή pret-a-porter deluxe με στοιχεία couture, την sur mesure νυφική συλλογή “White Collection” εντάσσοντας την σχεδιάστρια στο χώρο της υψηλής ραπτικής και τέλος την «ΕΝ ΟΙΚΩ» συλλογή που έρχεται για να υπηρετήσει το ευ ζην, προεκτείνοντας τη διάσταση του σώματος στον προσωπικό μας χώρο μέσα από δημιουργίες ρούχων, αξεσουάρ και χρηστικών αντικειμένων από φυσικά υλικά.

Δείτε επίσης: Το eirinika μπήκε στα άδυτα του ατελιέ της Ioanna Kourbela & «έκλεψε» τα σχέδια της νέας ουάου κολεξιόν της

Παράλληλα σχεδιάζει κοστούμια για σημαντικές παραστάσεις και performance art καθώς και μοιράζεται την εμπειρία και την γνώση όλων αυτών των χρόνων μέσα από το ρόλο της εισηγήτριας σε ανοιχτές προς το κοινό ομιλίες και εξειδικευμένα σεμινάρια.

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε κάθε γωνιά του πλανήτη αγκαλιάζουν το ρούχα και τα αξεσουάρ της Ιωάννας, «συνοδοιπορώντας» σε ένα προσωπικό αισθητικό ταξίδι αυτογνωσίας και απελευθέρωσης.

*Φωτογραφίες: NDPPHOTO / NDP PHOTO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top