skip to Main Content

Made in Greece η Θέμις Ζουγανέλη & η νέα της συλλογή Scorpios: Η ελληνικότητα της λιτής πολυτέλειας στις καλοκαιρινές δημιουργίες της σχεδιάστριας των Dior & Swarovski

Με μία επιτυχημένη συνεργάσια που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με τον εμβληματικό οίκο Dior, η Ελληνίδα σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη μας παρουσιάζει τη μοναδική συλλογή ειδών για το σπίτι Scorpios, που αναδύουν άρωμα Ελλάδας.

Η ιστορία της συνεργασίας αυτής ξεκίνησε όταν η Cordelia de Castellane, καλλιτεχνική διευθύντρια τoυ Baby Dior και μετέπειτα του Dior Maison, προτείνε στη Θέμιδα Ζουγανέλη τη δημιουργία μίας tableware σειράς για τον οίκο.

Στις δημιουργίες επικρατεί το λευκό και το μπλε χρώμα, το οποίο συνδέεται βαθιά με την ιστορία του οίκου, αλλά και με τα χρώματα της Ελλάδας, ενώ στη φαντασία της σχεδιάστριας δεν τίθεται κανένα όριο. Εκείνη, ανέτρεξε στα ιστορικά αρχεία του οίκου για να εμπνευστεί από σύμβολα και μοτίβα που αγαπούσε ο Monsieur Dior, με αποτέλεσμα 2 νέα σχέδια. Η συλλογή “Scorpios” κοσμεί τις boutiques στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στις Κάννες, μέχρι να ταξιδέψει και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Τα επαναλαμβανόμενα μπλε μοτίβα επάνω στη λευκή πορσελάνη χαρακτηρίζονται από τον βρετανικό τύπο ως “η επιτομή της ελληνικής καλαισθησίας” και η σχεδιάστρια Θέμις Ζουγανέλη επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να σχεδιάζει σειρές με έκδηλη την ανεπιτήδευτη κομψότητα.

Η Θέμις Ζουγανέλη είναι το πρόσωπο πίσω από το brand THEMIS • Z, που υποδέχεται το καλοκαίρι και με τις καλύτερες προτάσεις σε τσάντες, αξεσουάρ και ρούχα

Το lifestyle brand είναι βασισμένο στην αισθητική, τα σχέδια και τον τρόπο ζωής της ιδρύτριας Θέμιδας Ζουγανέλη.

Αντλώντας έμπνευση από την ελληνική κληρονομιά της, η μοναδική δημιουργικότητα της Θέμιδος Ζουγανέλη έγκειται στις καθαρές γραμμές που εφαρμόζει στα σχέδιά της. Γεωμετρικά σχέδια με απλές γραμμές και μία λιτή πολυτέλεια στα υλικά, οι δημιουργίες της είναι εκλεπτυσμένες και χαρακτηρίζονται για τη διαχρονικότητά τους.

Αυτές οι καθαρές γραμμές και τα μοτίβα που ενσωματώνονται τόσο στα είδη για το σπίτι όσο και στα αξεσουάρ μόδας, δίνουν στο brand THEMIS • Z το μοναδικό στυλ του.

Η συλλογή των ειδών διακόσμησης για το σπίτι έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει ζεστασιά και κομψότητα στην καθημερινή ζωή και την ψυχαγωγία στο σπίτι. Λάμπες από μάρμαρο, ιδιαίτερα βάζα, κεριά και χειροποίητα μαξιλάρια είναι μερικά μόνο από τα είδη που διαθέτει το brand και είναι όλα χειροποίητα και κατασκευασμένα στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας φυσικά και υψηλής ποιότητας υλικά.

Η συλλογή των αξεσουάρ μόδας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει κομψότητα και στυλ στην καθημερινή σας ζωή, αφού είναι ευκολοφόρετα και χαρίζουν άνεση. Τσάντες, καπέλα, μια σειρά από καλοκαιρινά ρούχα κι όχι μόνο δίνουν μονδαικότητα στις εμφανίσεις σας. Όλα τα είδη είναι χειροποίητα με τα καλύτερα υφάσματα και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα.

«Για μένα το THEMIS • Ζ ενσωματώνει έναν τρόπο ζωής με ανεπιτήδευτη διαβίωση, σε συνδυασμό με σημαντικές ανθρώπινες σχέσεις, χαλαρή και ευχάριστη διασκέδαση στο σπίτι και όλα αυτά με στυλ και γοητεία», λέει η σχεδιάστρια, η οποία πιστεύει ακράδαντα ότι: «Η μεγαλύτερη μορφή πολυτέλειας είναι όταν η κομψότητα συναντά την απλότητα».

Το THEMIS • Ζ έχει χαρακτηριστεί από τον διεθνή τύπο ως «η επιτομή της σύγχρονης ελληνικότητας». Έγινε παγκοσμίως γνωστό για την απλότητα των γραμμών και τη λιτή πολυτέλεια των υλικών που χρησιμοποιεί. Ξεχωρίζει για την ανεπιτήδευτη κομψότητα μέσα από μοτίβα και γραμμές που μεταφέρουν την ελληνική αρχιτεκτονική με έναν τρόπο απλό, μα συνάμα γοητευτικά περίπλοκο.

Η σειρά γυναικείων αξεσουάρ THEMIS • Z, της Ελληνίδας σχεδιάστριας Θέμιδος Ζουγανέλη, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και ολοκληρώνεται με μια ready to wear συλλογή ρούχων που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στο resort wear.

Για την φετινή συλλογή του 2018, η Ελληνίδα σχεδιάστρια εμπνέεται από τις ζεστές αποχρώσεις της γης, παίζει με το έντονο μπλε της θάλασσας και το πράσινο της φύσης.

Τα σχέδια είναι κλασικά και συγχρόνως εντυπωσιακά. Ξεχωρίζει η belt bag με τη χρυσή αλυσίδα, η κομψή pochette με το χαρακτηριστικό Infinity μοτίβο σε χρυσό και οι «ρευστές» tote και shopper που συνθέτουν μια συλλογή από τσάντες που κάθε σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί να αποκτήσει. Το χειροποίητο ψάθινο καλάθι με τις ζωγραφισμένες στο χέρι αέναες καμπύλες, που ήταν το best seller του περυσινού καλοκαιριού, επανέρχεται δυναμικά με νέα χρώματα και για να ολοκληρώσει κάθε καλοκαιρινό look.

Σήμερα το brand έχει εξελιχθεί και έχει προσθέσει στα προϊόντα του μία νέα συλλογή ρούχων σοφιστικέ αισθητικής. Κάπες από απαλό σουέντ και διακοσμημένες με μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία ή από μεταξωτό λινό ύφασμα και χρωματιστά μοτίβα, μεταξωτά tops με spaghetti straps σε nude αποχρώσεις και pop χρώματα, χαλαρά σορτς και μάξι φούστες με χρωματιστά μοτίβα και γεωμετρικά σχήματα απαρτίζουν μια συλλογή από κομμάτια που φέρουν τη ξεχωριστή υπογραφή της σχεδιάστριας.

Τη συλλογή απογειώνουν τα λευκά μακριά καφτάνια, που κλέβουν τις εντυπώσεις και ανάγονται σε iconic κομμάτια, απαραίτητα για κάθε κομψή εμφάνιση στα παραθαλάσσια θέρετρα.

WHO IS WHO

Η Θέμις Ζουγανέλη είναι η σχεδιάστρια του lifestyle brand THEMIS • Ζ, αλλά είναι και σχεδιάστρια για το Dior Maison και το Atelier Swarovski.

Ο τρόπος ζωής και η αισθητική της επηρεάστηκαν από την ανατροφή της στην Αθήνα και την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, τα καλοκαίρια της ελευθερίας στη Μυκόνο, και κυρίως από την ιστορία της οικογένειάς της.

Ο Έλληνας πατέρας της ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στην Αθήνα και τη Μύκονο. Η μητέρα της, που γεννήθηκε στην Πολωνία και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, εργάστηκε ως στυλίστρια μόδας και συγγραφέας και έχει ψηφιστεί ως μία από τις πιο καλοντυμένες γυναίκες της Νέας Υόρκης στις αρχές της δεκαετίας του 70. Έχοντας σχεδιάσει τους χώρους των νυχτερινών κλαμπ του συζύγου της, καλλιέργησε στην κόρη της μια βαθιά αγάπη για τις τέχνες – εσωτερική διακόσμηση και μόδα μεταξύ άλλων.

Μετά την ολοκλήρωση του σχολείου, η Θέμις μετακόμισε στη Βοστώνη για να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Tufts και στη συνέχεια στο Λονδίνο για ένα MBA, όπου παρέμεινε για μια δεκαετία δουλεύοντας στο χώρο των media.

Μόνο μετά την επιστροφή της στην Αθήνα ήταν πραγματικά σε θέση να ακολουθήσει την αγάπη της για τον σχεδιασμό. Αρχικά ασχολήθηκε με το σχεδιασμό επίπλων και ειδών διακόσμησης εσωτερικών χώρων και μετέπειτα αποφάσισε να ξεκινήσει το δικό της lifestyle brand THEMIS • Z.

Η Θέμιδα τώρα μοιράζει τον χρόνο μεταξύ Αθήνας, Μυκόνου, Γκστάαντ και Λονδίνο. Είναι η γαλήνια ομορφιά και η κομψή χαλαρή γοητεία μέσα στην οποία μεγάλωσε η Θέμιδα και που συνεχίζει να την εμπνέει μέχρι σήμερα, ώστε να ενσωματώνει αυτά τα στοιχεία σε κάθε κομμάτι που δημιουργεί για το THEMIS • Z.

Website: themisz.com
Facebook: ThemisZHome
Instagram: @themiszc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top