skip to Main Content

Made in Greece οι δημιουργίες της «Elena Makri Mykonos»: Mία resort συλλογή με έμπνευση αρχαιοελληνική

Το πιο καλοκαιρινό, αεράτο, κομψό brand του φετινού καλοκαιριού είναι αυτό της Έλενας Μακρή. Με αρώματα και χρώματα Μυκόνου η Έλενα Μακρή μας παρουσίαζει μία σειρά μοναδικών δημιουργιών που φέρουν την υπογραφή “Elena Makri Mykonos“.

Το brand βασίζεται σε μια εξίσωση ελληνικής απλότητας και υψηλής ποιότητας. Μια σειρά από δημιουργίες τόσο άνετες όσο και αιθέριες, ιδανικές για ένα resort look, η οποία ταυτόχρονα ακολουθεί την κλασσική αισθητική του ελληνικού στυλ και την οργανική της σύνδεση με την παράδοση της χειροτεχνίας της χώρας.

Οι λεπτομέρειες του κάθε ρούχου δημιουργούνται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές, με το χέρι, και υφάσματα και υλικά υψηλής ποιότητας. Όλα τα ρούχα και τα αξεσουάρ σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα.

Η Έλενα Μακρή άρχισε να σχεδιάζει ρούχα από τότε που ήταν έφηβη. Σπούδασε Σχέδιο Μόδας στην Αθήνα και ξεκίνησε να εργάζεται στο χώρο προτού γίνει αρχισυντάκτρια της «Vogue Hellas» από το 2003 έως το 2012. Σήμερα η Έλενα είναι Εκδότρια του «ELLE», «Hello!» και «Hello! Fashion» στην Ελλάδα, είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, «Every month, Same day» and «One Life, Many time over». Η «Έλενα Μακρή Μύκονος» είναι η προσωπική της συλλογή φορεμάτων και η πραγματοποίηση ενός μεγάλου ονείρου.

Όπως σημειώνει και η ίδια η σχεδιάστρια: «Kάθε συλλογή μου είναι μια ”περίοδος εγκυμοσύνης και γέννα”. Είναι μια εποχή με γκρίνιες, χαρές, αγωνίες, νεύρα, άγχος, ξεσπάσματα, κούραση, αλλά αίσιο τέλος! Από μικρή ήμουν γεννημένη καλλιτέχνις. Πρώτα έπιασα μολύβι και σχεδίασα μια μπότα και μια γυναίκα και ύστερα έγραψα το πρώτο μου γράμμα – μάλιστα η μαμά μου κράτησε αυτή την πρώτη σελίδα γιατί της έκανε ιδιαίτερη εντύπωσή ή μάλλον έφριξε…»

Η συλλογή για το καλοκαίρι 2018 αποτελείται από τρεις ενότητες αφιερωμένες σε διαφορετικές της εμπνεύσεις.

Η κλασική συλλογή στα ελληνικά μεταξωτά ELENA MAKRI MYKONOS αντλεί την έμπνευσή της πάντα από την Ελλάδα, τα αρχαία ψηφιδωτά, την αύρα του νησιού της Δήλου, που είναι μόνιμη πηγή έμπνευσης για την σχεδιάστρια. Για τη νέα σεζόν η σειρά δανείζεται τα θαλασσινά καλειδοσκόπια από τα σχέδια στα κεραμικά της Δήλου, μετά από έρευνες και ώρες που πέρασα ψάχνοντας και περνώντας πραγματικά υπέροχα στο Μουσείο της Δήλου.

Η δεύτερη ενότητα στον τομέα των μεταξωτών είναι εμπνευσμένη από τον τεράστιο καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη, τα αφηρημένα μοτίβα και τους πίνακές του. Τα χρώματα, η γεωμετρική οπτική του, οι αυστηρές κυβιστικές γραμμές του την βοήθησαν να απελευθερώσει το δικό της δημιουργικό φως για αυτή τη συλλογή ρούχων, που ταξίδεψε ήδη σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το τρίτο μέρος της συλλογής ELENA MAKRI MYKONOS Spring Summer18 είναι αφιερωμένο στις Ελληνίδες νύμφες και τις Μούσες της Ελληνικής Αρχαιότητας, που αποτελεί μόνιμη πηγή έμπνευσής της. Το μοναδικό, δυσεύρετο ύφασμα των ρούχων αυτών, η πολύπλοκη, εξαιρετικά φίνα ραφή, οι αρχαϊκές πτυχώσεις και οι διαφάνειες δημιουργούν μια ιδιαίτερη κατηγορία για τη συλλογή ARTEMIS SS18, που έχει πάρει το όνομά της από τη θέα του κυνηγιού.

Βρείτε τις δημιουργίες της Έλενας Μακρή στην επίσημη ιστοσελίδα της, στο elena makri boutique, αλλά και στο Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top