skip to Main Content

Made in Greece τα καφτάνια, τα κιμονό, τα φορέματα και τα μαντήλια της Αθηνάς Προκοπίου: Η Ελληνίδα σχεδιάστρια έχει τρελάνει τους σταρ ανά τον κόσμο

Ξεκίνησε από μία συλλογή με φουλάρια και πλέον έχει επεκταθεί σε μια πλήρη resort συλλογή από κιμονό, καφτάνια, cover-ups, φορέματα και μαγιό. Kαι κάπως έτσι οι συλλογές της Αθηνάς Προκοπίου συνεχίζουν να εξελίσσονται και να επεκτείνονται με συναρπαστικά νέα κομμάτια που προστίθενται κάθε εποχή.

Κάθε σεζόν ξεκινά ένα περιπετειώδες καινούργιο ταξίδι με έμπνευση που προέρχεται από μία boho-chic ουτοπία, ένα ξεχασμένο βασίλειο ή ένα αρχαίο παραμύθι. Οι groovy ήχοι από τη δεκαετία του ’70 και τα πολύχρωμα οπτικά ερεθίσματα, που συνοδεύουν αυτήν την εποχή είναι επίσης επαναλαμβανόμενα θέματα στα σχέδια της Αθηνάς.

Κάθε print είναι μοναδικό και σχολαστικά σχεδιασμένο από την ίδια την Αθηνά στο στούντιο σχεδιασμού του Λονδίνου. Ξεχωρίζει για τα φωτεινά boho χρώματα και για τα floral μοτίβα που χρησιμοποιεί σε όλες τις συλλογές της. Νέα σχέδια εισάγονται στις συλλογές κάθε εποχή. Τα πάντα παράγονται στην Ιταλία χρησιμοποιώντας υφάσματα υψηλής ποιότητας.

Η επιτυχηµένη Κύπρια σχεδιάστρια µόδας μεγάλωσε στην Ελβετία, αλλά ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

Αθηνά Προκοπίου

Το brand της έχει ως βάση του το Λονδίνο, αλλά οι δηµιουργίες της διατίθενται σε διάφορα concept stores σε Ρωσία, Χονγκ Κονγκ, Ιταλία, Γαλλία και Καναδά, στα πολυκαταστήµατα Liberty, Harvey Nichols και Barney’s New York, αλλά και στο online store Net-A-Porter.

Οι δημιουργίες της με τα γραμμικά και κάποιες φορές φουτουριστικά prints της έχουν μαγέψει τους σταρ σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Με έμπνευση από τα παιδικά παραμύθια κι όχι μόνο, μαγνητίζουν με τα ζωηρά σχέδιά τους σε έντονα χρώματα κερδίζοντας τον θαυμασμό bloggers, μοντέλων και άλλων celebrities.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες, αλλά και κομμάτια από τις συλλογές της στο athenaprocopiou.com, αλλά και στις σελίδες της στο facebook και το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top