skip to Main Content

Made in Greece τα Marmarometry: Τα πιο ελληνικά κοσμήματα φτιάχνονται με μάρμαρο από την Ξένια Νεφέλη Βλάχου

Κοσμήματα κομψά, σε λιτές γραμμές που όμως έχουν κάτι να δηλώσουν κι έχουν να μιλήσουν για την ελληνικότητα, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας.

Τα Marmarometry της Ξένιας Νεφέλη Βλάχου έχουν ως κυρίαρχο στοιχείο το ελληνικό μάρμαρο, σε μίνιμαλ ύφος και με γεωμετρικές γραμμές, που συνδυάζεται αρμονικά με το μέταλλο και το ασήμι.

 

κοσμήματα Marmarometry είναι ξεχωριστά και διαφορετικά. Σίγουρα ξεφεύγουν από το κλασικό που έχει συνηθίσει το μάτι σου και από τα γνώριμα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως, όπως πέτρες και μέταλλα. Στην προκειμένη περίπτωση η μόδα ανεβαίνει ένα ακόμη σκαλοπάτι και μετατρέπεται σε τέχνη και μάλιστα φορέσιμη!

Αλλά αυτή είναι η ουσία της μόδας θα έλεγε κανείς… Να πρωτοπορεί, να τολμά, να έχει φαντασία, να έχει έμπνευση, να είναι δημιουργική και μοναδική. Αυτές είναι οι λέξεις που κουμπώνουν άψογα και στις δημιουργίες της Ξένιας Νεφέλη Βλάχου. Είναι πρωτοπόρες, είναι διαφορετικές, είναι περίτεχνα κομψές, μα πάνω απ’ όλα είναι ελληνικές!

Με τη δυσκολία που έχει να σμιλέψεις το μάρμαρο και να του δώσεις μορφή τα κοσμήματα Marmarometry μετατρέπονται σε έργα-τέχνης, σχεδιασμένα και φτιαγμένα από την ίδια την Ξένια με αγάπη και μεράκι για να υπηρετήσουν την μινιμαλιστική κομψότητα που εμπνέει ελληνικότητα σε κάθε σχέδιο.

Παρουσίαστηκαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2015 και είναι μια φρέσκια πρόταση στην αγορά του κοσμήματος και του design.

Η σειρά Marmarometry υποστηρίζει την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, θυμίζει στο κοινό του αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και το καλεί να υπογράψει στην αίτηση για την επιστροφή των μαρμάρων στην γενέτειρά τους.

Το 2015 η Marmarometry διακρίθηκε σε διαγωνισμό του ΤΑΠ (Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων), και είχε την τιμή να φιλοξενηθεί στα πωλητήρια των μουσείων σε όλη την Ελλάδα.

Who is Who

Η Ξένια Νεφέλη Βλάχου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Οι σπουδές της ξεκίνησαν στην Αθήνα και συνεχίστηκαν στη Ρώμη στην “Accademia di Costume e di Moda”, πάνω στο Fashion Design και Fashion Marketing. Μετά από αυτό, εργάστηκε σε ελληνικές εταιρείες μόδας ως σχεδιάστρια και ως δασκάλα σε μια ακαδημία μόδας.

Το 2009, αφού παρακολούθησε σεμινάρια κοσμημάτων, δημιούργησε και παρουσίασε το πρώτο της brand κοσμημάτων “Props” και το 2015 την συλλογή “Marmarometry”. Από τότε τα κοσμήματά της τοποθετούνται σε περισσότερα από 50 καταστήματα μέσω χονδρικής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα Marmarometry θα τα βρείτε ηλεκτρονικά στο www.marmarometry.co

Βρείτε τα στο Instagram και στο Facebook

Θα τα βρείτε επίσης στο κατάστημά FAD στην Νάουσα της Πάρου και σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επίσης στα πωλητήρια των μουσείων που συνεργάζεται το ΤΑΠ, θα βρείτε την Μarmarometry Museum Collection σχεδιασμένη αποκλειστικά γι’ αυτά. Δείτε εδώ

Credits φωτογραφιών από lookbook

Designer : Nefelly Xenia
Photographer : Peny Giannakou
Styling : Yorgos Pantazonas
Mua : Angeliki Kolovou
Model : Katarzyna Smulska – D model agency
Omniview : One Kleomenous (Architect Dimitris Tsigos)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top