skip to Main Content

Made in Greece η Βιοαγρός από την Πέλλα: Βιολογικές ελιές, όσπρια, δημητριακά, φρούτα, λαχανικά… για όλη την οικογένεια, αθλητές & παιδιά

Όλοι αναζητούμε για το τραπέζι μας αγνά, ποιοτικά προϊόντα, γεμάτα θρεπτική αξία που θα αποτελούν σύμμαχο για την καλή μας υγεία. Η «Βιοαγρός» είναι μία από αυτές τις εταιρείες που φροντίζει να μας προσφέρει βιολογικά τρόφιμα  υψηλής διατροφικής αξίας.

Πρωτοπόρα στον τομέα της, ιδρύθηκε το 1990 από τον γεωπόνο – βιοκαλλιεργητή Κώστα Παπαδόπουλο. Οι ιδιόκτητες κεντρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην Κρύα Βρύση της Πέλλας σε έκταση 4.000 τμ. Ταυτόχρονα η Βιοαγρός διαθέτει υποκατάστημα 2.000 τμ. στο κέντρο της Αθήνας και γραφείο στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος, προερχόμενος από αγροτική οικογένεια γνώριζε πολύ καλά τις ανάγκες, τις δυσκολίες, καθώς και τα τρομακτικά αδιέξοδα της συμβατικής γεωργίας και ήθελε να φέρει μία νέα πνοή σε αυτό που ήξερε να κάνει καλά, να καλλιεργεί. Η σχέση του με τη βιολογική καλλιέργεια ξεκίνησε το 1990, όταν βρέθηκε στη Γερμανία για να επισκεφθεί έναν Συνεταιρισμό Καταναλωτών βιολογικών προϊόντων και ενθουσιάστηκε με τη φιλοσοφία της υγιεινής διατροφής που ακολουθούσαν. Ψάχνοντας περισσότερο κι ανακαλύπτοντας τα οφέλη της βιολογικής γεωργίας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κλάδο.

Ο δρόμος προς αυτήν την κατεύθυνση βέβαια δεν ήταν καθόλου εύκολος. Ο ίδιος είχε να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία γεωπόνων και παραγωγών, αλλά και την αντίδραση ακόμη και του ίδιου του του πατέρα, που ήταν αρνητικοί σε αυτή την ιδέα.

«Τον καιρό εκείνο στην Ελλάδα υπήρχαν ελάχιστοι παραγωγοί και σχεδόν κανένας καταναλωτής. Έτσι τα πρώτα χρόνια ήταν μαρτυρικά. Όλοι ήταν αρνητικοί. Οι γεωπόνοι, οι παραγωγοί, ο πατέρας μου. Κουράστηκα πολύ για να πείσω τους πρώτους παραγωγούς να κάνουν την υπέρβαση, γιατί για να μπορέσουν να γίνουν οι πρώτες εξαγωγές έπρεπε να υπάρχει μια ελάχιστη δυνατή ποσότητα προϊόντων. Έτσι σιγά-σιγά και με πολύ κόπο στήθηκε μία ομάδα παραγωγών που αρχικά παρήγαγε μόνο για την εξαγωγή ακτινίδια, σπαράγγια, ροδάκινα κλπ», έχει αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Αγροτική έκφραση».

Τα βήματα ήταν δύσκολα τόσο από την πλευρά των παραγωγών όσο κι από την πλευρά των καταναλωτών, που τα πρώτα χρόνια ήταν δύσπιστοι. Η αγορά των βιολογικών προϊόντων άρχισε να ωριμάζει από το 2002 κι έπειτα.

Η Βιοαγρός διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων διατροφής και εξελίσσεται συνεχώς μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Φροντίζει να μελετά τις σύγχρονες τάσεις και να αφουγκράζεται τις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής, ώστε να προσφέρει προϊόντα με φυσικά και ευεργετικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των καταναλωτών.

Ουσιαστικά η Βιοαγρός συντονίζει την δράση 300 περίπου παραγωγών σε όλη την Ελλάδα με συνολική έκταση 600 εκταρίων περίπου, που καλύπτουν όλο το φάσμα των φρούτων και των λαχανικών και όλη την γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας. Ο συντονισμός περιλαμβάνει οργάνωση, προγραμματισμό και παρακολούθηση της παραγωγής, τεχνική υποστήριξη, προμήθεια εφοδίων και εκπαίδευση.

«Κύριος άξονας της φιλοσοφίας μας είναι η προστασία του πολίτη από τη μάστιγα των μεταλλαγμένων προϊόντων διατροφής και των αγροχημικών. Για μας η βιολογική γεωργία είναι καταρχήν στάση ζωής, ιδεολογία και δευτερευόντως αντικείμενο εμπορικής δραστηριότητας», σημειώνει ο ιδρυτής Κώστας Παπαδόπουλος στο site της εταιρείας.

Για το λόγο αυτό η Βιοαγρός εμφανίζεται ιδιαίτερα αυστηρή στην επιλογή των πρώτων υλών και στον ποιοτικό έλεγχο, ώστε όλα τα προϊόντα να ανταποκρίνονται στους στόχους και στις προσδοκίες της.

Η εταιρεία συνεργάζεται με μία ομάδα γεωπόνων απ’ όλη την Ελλάδα, η οποία προσφέρει στην αγορά γνήσια πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα με καλύτερη γεύση, περισσότερα θρεπτικά στοιχεία και απαλλαγμένα από συνθετικά αγροχημικά.

Σήμερα η Βιοαγρός παράγει μεγάλη ποικιλία νωπών φρούτων και λαχανικών, τα οποία συσκευάζει και προωθεί στις αγορές της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Οι εξαγωγές επικεντρώνονται κυρίως στην αγορά της Γερμανίας, ωστόσο γίνεται σημαντική προσπάθεια επέκτασης και σε άλλες χώρες, όπως Σαουδική Αραβία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Αμερική.

Εκτός τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά παρέχει και σειρά επιλεγμένων ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, όπως κατσικίσιο γιαούρτι και γάλα, παιδικά δημητριακά, μπάρες ενέργειας, ελιές, κομπόστες, όσπρια, κονσέρβες λαχανικών, αλλαντικά, αρωματικά βότανα και άλλα.

Οι κατηγορίες των προϊόντων είναι ιδιαίτερα διευρυμένες, ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των καταναλωτών. Ειδική κατηγορία προϊόντων διαθέτει και για άτομα που ακολουθούν ειδική διατροφή και έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν γευστικές εναλλακτικές προτάσεις, όπως τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, χωρίς αλάτι, προϊόντα κατάλληλα για διαβητικούς, για αθλητές, προϊόντα με άπεπτο άμυλο, σούπερ τροφές, βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής. Η Βιοαγρός διαθέτει ακόμη προϊόντα με υψηλή θρεπτική αξία κατάλληλα για παιδιά και βρέφη.

 

 

 

 

 

 

 

Τα προϊόντα του Βιοαγρού διακινούνται από τα βιολογικά καταστήματα, καθώς και από αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Βιοαγρός / Facebook / Instagram Βασ. Παύλου 2 Κρύα Βρύση Πέλλας 583 00
Τηλ.: 23820-81660-1 – bio@bioagros.gr

Αθήνα:
Βιοδιατροφική
Αγ. Αννης 6Α, Ρέντη
Τηλ.: 210-4250301

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top