skip to Main Content

Made in Greece η Jukeros by Dimitris Chomatas: Μαρμελάδες, λεμονάδες, ροφήματα… σούπερ θρεπτικά & αποτοξινωτικά!

Χειροποίητα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι. Τέτοια προϊόντα μας αρέσει να βάζουμε στο τραπέζι μας, όχι μόνο σε εμάς, αλλά και σε κάθε ελληνική οικογένεια κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο σεφ Δημήτρης Χωματάς, ο οποίος φροντίζει να μας προσφέρει αυτό ακριβώς που ζητάμε.

Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής με ευφάνταστους συνδυασμούς φρούτων, λαχανικών και μπαχαρικών τα Jukeros by Dimitris Chomatas δεν σκοπεύουν απλά να μπούνε στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά να μας κάνουν να τα ερωτευθούμε. Και τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά.

Μαρμελάδες, τσάτνεϊ, λεμονάδες, ροφήματα, υποβρύχια, σάλτσες, τσίλι και αλλείματα με πρωτότυπα ονόματα προκαλούν τον ουρανίσκο να τα δοκιμάσει και φυσικά του αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Στις μαρμελάδες ξεχωρίζουν η μαρμελάδα ανανά με καρότο, αχλάδι και μπαχαρικά, μαρμελάδα πορτοκάλι με καρότο και μύρτιλα. Επίσης εκείνη με δαμάσκηνο και ροδόνερο, μαρμελάδα με λεμόνι με καραμελωμένο Ginger και ροδοπέταλα, μανταρίνι με ουίσκι, αγαπημένο το σύκο με βινσάντο ή φράουλα με ρούμι και καστανή ζάχαρη. Όλες οι μαρμελάδες έχουν υψηλές περιεκτικότητες σε φρούτα και λαχανικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη μαγειρική ή ζαχαροπλαστική δίνοντας ονειρικά αποτελέσματα.

 

Πολλοί εξαιρετικοί πειραματισμοί έχουν γίνει και στα Chutney, στα οποία μας προτείνουν Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών με Βαλσαμικό Ξύδι, Μήλο με Ντομάτα, Πιπεριάς Φλώρινας με Τσίλι, Σύκου, Φράουλας με μαύρο πιπέρι και Βαλσαμικό.

Στις σάλτσες υπάρχουν εξίσουν εκρηκτικοί και γευστικότατοι συνδυασμοί. Ξεχωρίζει η ελληνικότατη σάλτσα ντομάτας με δυόσμο και γλυκό κρεμμύδι, που είναι ένας από τους πιο ευχάριστους γευστικούς συνδυασμούς.

Κι ερχόμαστε στις  χειροποίητες λεμονάδες, όπου το νέκταρ αγαύης επικρατεί ως βασικό γλυκαντικό. Οι γεύσεις ποικίλουν από Δυόσμο και Σπόρους Chia, Ιβίσκο και χυμό φρέσκου Ginger ή Χυμό Φράουλας, Φρέσκο Βασιλικό και Σπόρους Chia. Χωρίς συντηρητικά, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη τα ροφήματα μας δίνουν περισσότερους από έναν λόγους για να τα δοκιμάσουμε. Greece on Ice, Detox on the Rocks και Frozen Berries στη λίστα των ροφημάτων για αποτοξίνωση και παγωμένη απόλαυση.

Η Jukeros by Dimitris Chomatas έχει εξειδίκευση στην παραγωγή και τυποποίηση χειροποίητων προϊόντων πολύ υψηλής ποιότητας και αισθητικής πάντα σε ιδιαίτερες γεύσεις και συνδυασμούς, χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές. Αντί αυτών χρησιμοποιούν φρέσκο χυμό λεμονιού ή ξύδι από κρασί ή μήλο, όπου η συνταγή το απαιτεί. Οι πρώτες ύλες για την παραγωγή των προϊόντων Jukeros by Dimitris Chomatas προέρχονται από την ελληνική αγορά από πιστοποιημένους προμηθευτές.

Ο Chef Δημήτρης Χωματάς με πολυετή πορεία στον χώρο της εστίασης και έχοντας εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθημερινά επιμελείται την διαδικασία παραγωγής αλλά και πειραματίζεται επάνω σε νέα προϊόντα.

Επειδή όμως ένα προϊόν δεν αρκεί να είναι εξαιρετικό μόνο στη γεύση, αλλά πρέπει να έχει και ανάλογη εμφάνιση, η Jukeros απευθύνθηκε στον ταλαντούχο Packaging Designer Κωνσταντίνο Τζάχα ώστε να «ντύσει» τις δημιουργίες της με την εμφάνιση που τους αξίζει.

Η έδρα της επιχείρησης βρίσκεται στην Καλλιθέα, στην οδό Γρυπάρη 52. Εκεί βρίσκονται οι εγκαταστάσεις παραγωγής αλλά και η κεντρική διάθεση. Μέσα στα τέσσερα περίπου χρόνια παρουσίας τους στην αγορά τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas έχουν καταφέρει να φιγουράρουν στα ράφια επιλεγμένων Delicatessen σε Γερμανία, Αυστρία και Βέλγιο και φυσικά Ελλάδα.

Τα προϊόντα Jukeros by Dimitris Chomatas δημιουργήθηκαν με στόχο όχι να ανταγωνιστούν ήδη υπάρχοντα προϊόντα, αλλά σαν μία νέα πρόταση που ήρθε να γεμίσει ένα κενό στην ελληνική αγορά σε προϊόντα διαφορετικά, αγνά και απολαυστικά.

Εμείς τα δοκιμάσαμε, εσείς;

Website: www.jukeros.gr
Facebook: @JukerosDelicacies
Instagram: @jukeros

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top