skip to Main Content

Made in Greece η MELIRA: Ο βασιλικός πολτός της οικογένειας Αλεξίου από την Εύβοια κατακτά τον κόσμο – Η βασίλισσα του Μπαχρέιν υποκλίνεται στο ελληνικό superfood!

Με παράδοση τριών γενεών και ιστορία στη μελισσοκομία από το 1935, η MELIRA έχει κερδίσει μία θέση στο τραπέζι και την καρδιά των ελληνικών κι όχι μόνο οικογενειών.

Με αφετηρία την καταπράσινη βόρεια Εύβοια και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης, η MELIRA της οικογένειας Αλεξίου δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων που βάση τους έχουν το αγνό ελληνικό μέλι.

Το πάθος για τη μελισσοκομία καλλιέργησε στην οικογένεια ο παππούς Στάθης, ο οποίος άρχισε να ασχολείται με την εμπορία μελιού και των παραγώγων της μέλισσας το 1935. Τα ηνία ανέλαβε το 1970 ο γιος Γιάννης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν μπει δυναμικά στη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης τα εγγόνια, ο Πάνος και τα αδέρφια του.

Η οικογένεια Αλεξίου ήταν από τις πρώτες που ασχολήθηκε με τον βασιλικό πολτό στην Ελλάδα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η πολύτιμη γνώση που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά και η πολυετής εμπειρία στην παραγωγή μελιού σε συνδυασμό με τον υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, οδήγησε σε μία στοχευμένη στρατηγική που καλύπτει τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες κάθε καταναλωτή.

Κουβαλώντας όλη αυτή την ιστορία στις πλάτες τους ο Πάνος και τα αδέρφια του αποφασίζουν το 2014 να ιδρύσουν τη Melira και να εξελίξουν ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία τους. Ο Πάνος, που είναι ο μικρότερος από τα αδέρφια, σπούδασε γυμναστική ακαδημία και έκανε μεταπτυχιακό πάνω στο μάρκετινγκ. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε ελληνική φαρμακευτική εταιρεία αποκτώντας σημαντικές γνώσεις που τον βοήθησαν να δημιουργήσει στην συνέχεια τη δική του σειρά καλλυντικών και φυτικών φαρμακευτικών προϊόντων με βάση το μέλι.

Η επιλογή του ονόματος Melira αναδεικνύει στο απόλυτο και την ελληνικότητα των προϊόντων, αφού προέρχεται από τις λέξεις μέλι και λύρα. Το λογότυπο δε, παραπέμπει στο αρχαίο νόμισμα της Εφέσου με απεικόνιση την μέλισσα, όπου από τον 4ο αιώνα π.Χ. λατρευόταν ως θεότητα, υπογραμμίζοντας με αυτό τον τρόπο την παράδοση της μελισσοκομίας που ήταν διαδεδομένη σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελληνικού κόσμου ήδη από την αρχαιότητα.

Η ελληνικότητα των προϊόντων της Melira, αλλά και η μοναδική ποιότητά τους εξέπληξε μάλιστα την βασίλισσα του Μπαχρέιν, η οποία έχοντας δοκιμάσει τις ενεργειακές μπάρες Melira με μέλι και γύρη, προχώρησε σε παραγγελία μεγάλης ποσότητας μελιού το οποίο προορίζεται ως δώρο για τους φίλους της.

 

Η Melira με τα χρόνια έχει εξελιχθεί και σήμερα εξειδικεύεται στην ξεχωριστή πρόσμιξη των μονοποικιλιακών μελιών και των προϊόντων της μέλισσας, όπως η γύρη, η προπόλη και ο βασιλικός πολτός, αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία τους ανάλογα με την φυτική τους προέλευση αλλά και τα μοναδικά ελληνικά, αγνά χαρακτηριστικά τους.

Στην Melira δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική γύρη, την πρωτεϊνική τροφή που συλλέγουν από ορισμένα λουλούδια οι μέλισσες και στις ιδιαιτερότητες της. Λόγω της βιοποικιλότητας και των σπάνιων ανθοφοριών του τόπου της Εύβοιας, η ελληνική γύρη θεωρείται από τις καλύτερες του κόσμου προσφέροντας ανεκτίμητες ευεργετικές ιδιότητες στον άνθρωπο.

Η εταιρεία διαθέτει περί τα 2.000 μελίσσια, ενώ ετησίως παράγονται πάνω από 200 τόνοι μελιού και συσκευάζονται στο τυποποιητήριο που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Έχει εξειδίκευση στις ελληνικές ποικιλίες μελιού τις οποίες συνδυάζει με μοναδικές ποικιλίες γύρης εκλεκτών ανθοφοριών, αλλά και με τις πιο πολύτιμες υπερτροφές (superfoods), που αποτελούν ελιξήρια μακροζωίας με ευεργετικές ιδιότητες και ανεκτίμητα οφέλη στην ενίσχυση του ανθρώπινου οργανισμού.

Αιχμή του δόρατος θα συνεχίσουν να αποτελούν το μέλι με κανέλα και βασιλικό πολτό, καθώς επίσης και το μέλι με γύρη και βασιλικό πολτό, τα δυο super food προϊόντα που είναι αυτή τη στιγμή Νο1 σε πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Επιπλέον η Melira δημιουργεί φυσικά βιολογικά καλλυντικά, ενώ εξειδικεύεται στις παραδοσιακές κεραλοιφές που εσωκλείουν τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού σε συνδιασμό με βιολογικό ελαιόλαδο, αγνό μελισσοκέρι, προπόλη και φρέσκα, ευωδιαστά βότανα της ελληνικής φύσης.

Μετά από όλη αυτή την επιτυχημένη πορεία εντός των τειχών της χώρας μας η Melira καταθέτει όλη της προσπάθεια πλέον στην εδραίωση της παρουσίας της στις αγορές του εξωτερικού. Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται ήδη σε Γαλλία, Νορβηγία, Γερμανία, Αμερική, Ιταλία και Βέλγιο, ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για διεύρυνση του εξαγωγικού δικτύου και στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Σαουδική Αραβία.

 

MELIRA
Παλαιών Πατρών Γερμανού & Ευαγγελιστρίας
19300, Ασπρόπυργος
e-mail: info@melirahoney.com

Τηλ. 210 5577974

Website: www.melirahoney.gr
Facebook: @melirahoney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top