skip to Main Content

Made in Greece η Nak Shoes & ο Αργύρης Γεωργούδας: Το success story του Θεσσαλονικιώτικου brand παπουτσιών – Δείτε τη νέα συλλογή

Το φθινόπωρο έχει έρθει και είναι καιρός να ανανεώσουμε την ντουλάπα μας και να αναζητήσουμε κομμάτια που θα δώσουν μία άλλη νότα στο στυλ μας. Επειδή ένα ζευγάρι όμορφα παπούτσια είναι ικανό να αλλάξει ολόκληρη την εμφάνισή μας, εμείς σας έχουμε την καλύτερη πρόταση και δεν είναι άλλη από τα Nak Shoes.

Μποτάκια, γόβες, loafers, αρβυλάκια, sneakers είναι μερικά από τα ξεχωριστά κομμάτια που απαρτίζουν τη νέα συλλογή Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018-2019. Μοντέρνα σχέδια, αλλά και κλασικά καλύπτουν τις ανάγκες μας για κάθε ώρα της ημέρας, από τις πρώτες, πρωινές μας εμφανίσεις στο γραφείο και εξωτερικές δουλειές μέχρι το βράδυ στο πότο ή το πάρτυ.

Το κλασικό και αγαπημένο μαύρο κυριαρχεί ως απόχρωση, όμως τα βλέματα κλέβουν τα έντονα μεταλλικά που αποτελούν μία δυναμική και συνάμα πιο παιχνιδιάρικη επιλογή. Απευθύνονται σε γυναίκες που τους αρέσει να τραβούν την προσοχή και θέλουν η εμφάνισή τους να αποτελέσει ένα ξεχωριστό statement. Σε ψηλό ή πιο χαμηλό τακούνι, σικάτο λεπτό ή πιο χοντρό με χρυσές λεπτομέρειες και πέτρες που αποτελεί και τάση, όποια εκδοχή κι αν επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα ξεχωρίσετε μέσα στο πλήθος.

Σε χρώματα παίζει πολύ και το καφέ, το μπλε, το κόκκινο και το μωβ, ενώ σε υφάσματα κυριαρχεί το δέρμα, ακόμα και στη λουστρινέ εκδοχή του, το suede και το λάστιχο.

Ξεχωριστό κομμάτι η δερμάτινη λεοπάρ γοβά με κόκκινο στιλέτο τακούνι, μία εκλεπτυσμένη επιλογή για τις γυναίκες που έχουν αυτοπεποίθηση και έντονο χαρακτήρα και δεν φοβούνται να το βγάλουν προς τα έξω.

Για τις καθημερινές εμφανίσεις στην πόλη σου προτείνουμε τα μαύρα sneakers με μικρά τρουκς, που προσφέρουν άνεση χωρίς να «κόβουν» από το στυλ σου.

Στη Nak shoes θα συναντήσετε μεγάλη ποικιλία από γνωστά και επιτυχημένα brands, καθώς και τα private label nak. Έτσι ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα προϊόντων για τη γυναίκα, τον άνδρα και το παιδί κάθε ηλικίας, γούστου και στυλ σε συνδυασμό με εξαιρετική ποιότητα αλλά και άνεση στα παπούτσια. Για τα παιδιά, υπάρχει η ειδική συλλογή ΒΑΒΥ ΝΑΚ όπου οι ανάγκες του παιδικού υποδήματος συναντούν τη παιδική μόδα.

Η ΝΑΚ είναι η αποκλειστική αντιπρόσωπος ή ο τοπικός συνεργάτης πολλών διεθνών εμπορικών σημάτων υπόδησης όπως Bally, Steve Madden, Clarks, Versace, Rockport, Naturalizer, Marc Fisher κ.α.

Μία 100% made in Greece εταιρεία που έκανε τα βήματά της στο χώρο αργά και σταθερά. Χωρίς βιαστικές κινήσεις και αφουγκραζόμενη τις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και τις δυσκολίες που συνεπάγεται η οικονομική κρίση επέλεξε συνειδητά να κρατήσει ένα πιο χαμηλό προφίλ και ίσως αυτή να ήταν και η μεγαλύτερη επιτυχία της. Εκεί που θα μπορούσε σήμερα να έχει δημιουργήσει εύκολα ένα δίκτυο 50 καταστημάτων, επέλεξε να μείνει στα 27 μαγαζιά, που όμως είναι οικονομικά υγιή.

Η Nak Shoes ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966 από την οικογένεια Γεωργούδα και παραμένει ενεργή στο εμπόριο παπουτσιών και δερμάτινων αξεσουάρ.

O Αστέριος Γεωργούδας σε ηλικία μόλις 26 ετών αποφάσισε να ρισκάρει. Γνώριζε καλά το παπούτσι, είχε θητεύσει δίπλα στον τσαγκάρη του χωριού του και είχε μάθει καλά όλα του τα μυστικά. Στην συνέχεια πήγε στη Θεσσαλονίκη και δούλεψε ως πωλητής σε κατάστημα και κατόπιν σε εργοστασιακή μονάδα και πάλι με το ίδιο αντικείμενο.

Όταν πλέον ένιωσε έτοιμος έκανε το βήμα κι έχτισε τη δική του εταιρεία, κάνοντας πραγματικότητα τις προσδοκίες και τα όνειρά του.

Ο Αστέριος Γεωργούδας επέλεξε κι εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή παραγωγούς υποδημάτων και βιοτεχνίες του ελληνικού Βορρά για να δημιουργήσουν μοντέρνα σχέδια και υποδήματα που έβλεπε ο επιχειρηματίας στη διεθνή σκηνή του παπουτσιού.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο ρόλος της νέας γενιάς ήταν επιτελικός. Ο Αργύρης Γεωργούδας, με σπουδές στις ΗΠΑ και εμπειρία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων αλλά και τις Πολιτικές Επιστήμες, ακολούθησε τις παγκόσμιες τάσεις, επιδιώκοντας να τις φέρει και στην Ελλάδα. Με κόπο και πολύ δουλειά έφερε διάσημες στις ΗΠΑ, αλλά άγνωστες ακόμη στην Ευρώπη φίρμες παπουτσιών και εγκαινίασε μια νέα τάση.

Το 2003 υπέγραψε ένα μεγάλο deal µε την αµερικανική Brown shoe, µε ετήσιο τζίρο 2,5 δισ. ευρώ, η οποία διαθέτει, µεταξύ άλλων, τα παπούτσια Naturalizer. Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη και στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων υπογράφει στρατηγική συμμαχία με την Bally. Τότε ήταν που ο Αργύρης Γεωργούδας έπρεπε να πάρει μία καθοριστικής σήμασίας απόφαση, να αφήσει την αγαπημένη του Θεσσαλονίκη και να κατέβει στην Αθήνα, στην πόλη των ευκαιριών. Η απόφαση αυτή κρίθηκε τελικώς επιτυχημένη και η ΝΑΚ Shoes κατόρθωσε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δυνατά ελληνικά brands παπουτσιών. 

 

Οι ιδέες βέβαια ήταν αστείρευτες, κι έτσι μαζί με την αδελφή του Μάγδα Μελίνα αποφάσισαν να κάνουν άνοιγμα και στο παιδικό υπόδημα, ισχυροποιώντας το μάρκετινγκ με συμφωνίες με γνωστές κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης όπως η Ελένη Μενεγάκη και η Κατερίνα Καινούργιου και κατέστησαν την εταιρεία τους την πλέον ανερχόμενη δύναμη του κλάδου.

Η πετυχημένη στρατηγική του κ. Αργύρη Γεωργούδα, του εκπροσώπου της δεύτερης γενιάς του ομίλου, έγκειται στο ότι επέλεξε να επενδύσει σε σειρές οικονομικές και προσιτές στο ευρύ κοινό που έχει χτυπηθεί από τα μνημόνια και τους φόρους και έχει δει το εισόδημά του να συρρικνώνεται.

Το 2011, ήρθε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξέλιξη της εταιρείας, η δημιουργία του ηλεκτρονικού καταστήματαος www.nak.gr, που ήταν εκ των πραγμάτων απαραίτητο στην εποχή της τεχνολόγιας για την εύκολη και γρήγορη αγορά online.

Επόμενος στόχος πλέον δεν είναι άλλος από επέκταση εκτός ελληνικών συνόρων και την κατάκτηση της πρώτης θέσης του κλάδου λιανικής στα υποδήματα.

Σήμερα η ΝΑΚ Shoes διαθέτει 16 καταστήματα στην Αθήνα, 11 στη Θεσσαλονίκη, ένα online κατάστημα και παρουσία σε σημαντικούς εμπορικούς πολυχώρους όπως τα «Attica the Department Stores», «The Mall Athens, «Factory Outlet» και αλλού.

 

 

 

Website: www.nak.gr
Facebook: @NAKshoes
Instagram: @nakshoes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top