skip to Main Content

Made in Greece η νέα συλλογή του Στέλιου Κουδουνάρη: Υψηλή ραπτική σε αυτοκρατορικά βελούδα, γκρι-λευκά καρό & εκθαμβωτικά μαύρα πλεκτά

Ο Στέλιος Κουδουνάρης αποτελεί σήμερα ένα από τα κορυφαία ονόματα στο χώρο της μόδας, όχι μόνο, σε Κύπρο και Ελλάδα -όπου ζει και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια- αλλά και στο εξωτερικό, με τις δημιουργίες του να διανέμονται στην Αυστρία, τη Δανία, την Πολωνία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Κορέα.

Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες σχεδιαστές της γενιάς του που έχει αφήσει την υπογραφή του στο χώρο μέσα από τις ξεχωριστές δημιουργίες του. Το ευρύ κοινό τον γνώρισε μέσα από την συμμετοχή του ως κριτή στο τηλεοπτικό παιχνίδι «My Style Rocks» και μάλιστα κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα φώτα με την αυστηρή κι αιχμηρή κριτική του.

 

Το όνομά του είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα brands στην Ελλάδα. Το ντεμπούτο του στον χώρο της μόδας το έκανε το 2008 και σήμερα πολλές κυρίες της ελληνικής showbiz τον έχουν εμπιστευτεί, φορώντας κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του.

Toυ αρέσει να πειραματίζεται στις συλλογές του και θέλει κάθε ρούχο που σχεδιάζει να εκπέμπει δυναμισμό, ώστε οι γυναίκες και οι άνδρες που τα φορούν να εκπέμπουν αυτοπεποίθηση, να νιώθουν ελκυστικοί και να ξεδιπλώνουν τον χαρακτήρα τους μέσα από αυτά.

Η πρώτη του γνωριμία με το χώρο της μόδας έγινε ήδη από τα παιδικά του χρόνια μέσα από την οικογενειακή επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων στην Κύπρο. Ο ίδιος μεγάλωσε σε ενα περιβάλλον με ρούχα και υφάσματα, οπότε η ενασχόληση με τον χώρο ήταν κατά κάποιο τρόπο προκαθορισμένη.

Το σήμα στο λογότυπο του έχει ξεχωριστή σημασία. Είναι το Κυπριακό αγρινό, μια ισχυρή παραδοσιακή μορφή με φουτουριστική διάθεση, η οποία συνδέεται με τα παιδικά του χρόνια. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς έτσι δηλώνει τόσο την καταγωγή του και την αγάπη του για την πατρίδα του, που μένει πάντα ζωντανή, όσο και τη δυναμική των σχεδίων του και το αιχμηρό πατρόν στα ρούχα του.

O Στέλιος Κουδουνάρης κλείνει φέτος μία επιτυχημένη δεκαετία στον χώρο της μόδας και αυτή τη φορά αξιοποιεί δημιουργικά τα σύγχρονα κοινωνικά ερεθίσματα. Η διαχρονική γυναίκα που οραματίζεται ο σχεδιαστής δεν καλουπώνεται στους ασφυκτικούς κανόνες της κάθε εποχής. Επιδιώκει την κομψότητα, επιμένει να είναι εκλεκτική και μοναδικός της στόχος είναι η απόδραση σε ένα φαντασιακό κόσμο πολυτέλειας και υπεροχής.

Ο Στέλιος Κουδουνάρης προσπαθεί μέσα από κάθε του συλλογή να επικοινωνήσει τον ανθρώπινο ψυχισμό έτσι όπως στυλιστικά τον αντιλαμβάνεται, πολύπλοκο, εσωτερικό, προσαρμοζόμενο στα εκάστοτε κοινωνικοοικονομικά συμφραζόμενα.

Η συλλογή του για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2018-19 προμηνύει μια εποχή δυναμικών αλλαγών. Η μόδα διαφοροποιείται από τα κοινωνικά και πολιτικά μηνυμάτα που μας κατακλύζουν. Ο σχεδιαστής ατενίζει το μέλλον με έναν αέρα νοσταλγίας που έρχεται από το παρελθόν με μια σύγχρονη ματιά.

Εικόνες από παλαιότερες εποχές, εποχές παρακμής, ανέχειας, μεταπολέμου που όλα φαίνονταν μάταια, που οι οικονομικές συνθήκες ήταν δύσκολες και ο κόσμος έδειχνε κατώτερος των περιστάσεων είναι η πηγή έμπνευσής για την φετινή συλλογή. Ελπίδα και στόχος κάθε τέτοιας εποχής είναι η ανάκαμψη και η σχεδόν “ονειρική” φιλοδοξία, για κάτι που θα φέρει ξανά την διαφορά.

Η γύναικα του Στέλιου Κουδουνάρη ακόμα και στις δύσκολες εποχές θα βρει τον τρόπο να διαφέρει και να προκαλεί τα θετικά σχόλια στα μάτια των θαυμαστών της.

Το πράσινο της αισιοδοξίας επιλέγεται για τα αυτοκρατορικά βελούδα, ενώ το κόκκινο της επιτυχίας και της διέγερσης χρησιμοποιείται προσεκτικά σε δερμάτινα οικολογικά σύνολα. Μεγάλα γκρι-λευκά καρό συνδυασμένα με αυστηρά κλειστά μπούστα και μαύρα πλεκτά ορίζουν τη θεατρικότητα της εποχής, ενώ τα μεταλλικά βραδινά φορέματα δίνουν έναν υπόκοφο glam χαρακτήρα στο dark wave του χειμώνα.

Οι προτάσεις του Στέλιου Κουδουνάρη φιλοδοξούν να επηρεάσουν καθοριστικά τον τρόπο που κάθε γυναίκα αναζητεί την ταυτότητά της μέσα από τις ενδυματολογικές επιλογές. 

WHO IS WHO

 

Ο Στέλιος Κουδουνάρης γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Κύπρο. Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, ήταν πάντα μέσα στο χώρο της μόδας, αφού η οικογένειά του έχει μια επιχείρηση μόδας. Μετά τις σπουδές «Fashion Design and Garment Manufacture» μετακόμισε στην Αθήνα και εργάστηκε για ορισμένες κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις μόδας ως σχεδιαστής και στυλίστας. Τώρα πρόκειται να παρουσιάσει την 16η προσωπική συλλογή του brand του που ονομάζεται «STELIOS KOUDOUNARIS» για το φθινόπωρο/χειμώνα 2015-16. Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο Athens Exclusive Designers Week, καθώς και στην Cyprus Fashion Week, όπου βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σχεδιαστής μόδας για το 2009, στο Fashion Room Service του Ozon, στο MadWalk The Fashion Music Project και στο Greek Designers’ project by Absolut Vodka.

Από την πρώτη κιόλας συλλογή του, ο Στέλιος Κουδουνάρης απέκτησε πρωταγωνιστικό πόλο στο ελληνικό σύστημα μόδας. Διεθνή περιοδικά όπως το Harper’s Bazaar, Madame Figaro, In-Style και πολλά άλλα παρουσίασαν το έργο του, αρκετές φορές, ενώ οι Έλληνες celebrities επιλέγουν συχνά τις δημιουργίες του για τις εμφανίσεις τους.

Οι συλλογές του είναι επηρεασμένες κυρίως από τη ροκ και την άγρια κομψότητα, δουλεμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα. Η μινιμαλιστική προσέγγιση του στη γυναικεία σεξουαλικότητα εξελίσσεται μέσα από ένα μείγμα κοψιμάτων και φουτουριστικής διάθεσης. Στις δημιουργίες του υιοθετεί couture τεχνικές, ενώ διατηρεί τον pret a porter χαρακτήρα του ανέπαφου, διατηρώντας την επιμονή του στην σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι συλλογές «STELIOS KOUDOUNARIS» κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και διανέμονται σε 75 επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αυστρία, Δανία, Πολωνία, Βρετανία, Ιταλία, Κορέα, Λίβανο, Αίγυπτο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.

Δείτε περισσότερες από τις δημιουργίες της νέας του συλλογής:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.stelioskoudounaris.com
Facebook: @SteliosKoudounarisSteliosKoudounares
instagram: @stelioskoudounaris

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top