skip to Main Content

Made in Greece η Organic Islands & ο Νίκος Χατζηανδρέου – Βιολογικά αρωματικά φυτά από τη Νάξο: Λεβάντα, ύσσωπο, φασκόμηλο, θυμάρι, φλισκούνι, ρίγανη & δενδρολίβανο

Ο καιρός αγρίεψε απότομα και το πρώτο κρύο άρχισε να κάνει την εμφάνισή του. Εμείς αγαπάμε τα αφεψήματα και τα γευόμαστε όλο το χρόνο. Όμως, τώρα με αυτό τον καιρό έχουμε ένα λόγο παραπάνω να τα προτιμήσουμε, γιατί εκτός από την απολαυστική τους γεύση έχουν και σημαντικές υγειοπροστατευτικές ιδιότητες και γίνονται ο καλύτερος σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση κρυολογημάτων και ιώσεων.

Δοκιμάζοντας διάφορα αφεψήματα που συναντήσαμε στην αγορά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ένα από τα πιο αρωματικά και συνάμα γευστικά είναι το «Organic Islands». Με καταγωγή από τη Νάξο και δημιουργό τον Νίκο Χατζηανδρέου, η «Organic Islands» δημιουργήθηκε το 2010 και ασχολείται με την καλλιέργεια, μεταποίηση, συσκευασία και προώθηση βιολογικών αρωματικών φυτών. 

Η ιστορία του Νίκου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί δεν ανήκει στην κατηγορία εκείνων που λόγω κρίσης άφησαν την Αθήνα για να αναζητήσουν την τύχη τους στην επαρχία. Αντίθετα, είχε μία «στρωμένη» καριέρα ως στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες συμβούλων και σπουδές BA in International Policy and Administration και MA in Diprlomatic Studies. Κάποια στιγμή όμως κι έπειτα από τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας συνειδητοποίησε ότι έχανε τις όμορφες στιγμές της ζωής και τις πολύτιμες ώρες που θα μπορούσε να περνάει με την οικογένειά του. Έτσι αποφάσισε να τα αφήσει όλα και να κάνει στροφή 360 μοιρών για να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής των γονιών του, την όμορφη Νάξο. Μαζί με τη γυναίκα του, Ερρίκα Δαρδάγου και τα δύο του παιδιά εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο νησί και άρχισαν να αξιοποιούν τα οικογενειακά κτήματα, που αποδείχθηκαν η καλύτερη επένδυση που θα μπορούσε να κάνει στη ζωή του.

Η Organic Islands είναι η πρώτη εταιρεία στις Κυκλάδες που καλλιεργεί πιστοποιημένα οργανικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και βότανα. Η καλλιέργεια, αρχικά του μελισσόχορτου, συντελείται στα οικογενειακά κτήματα, έκτασης 12 στρεμμάτων στο Σαγκρί και μέχρι τα τέλη του 2012 θα καρποφορήσουν άλλα επτά διαφορετικά είδη: λεβάντα, ύσσωπο, φασκόμηλο, θυμάρι, φλισκούνι, ρίγανη και δενδρολίβανο – σήμερα, τα είδη είναι διπλάσια.

Η εταιρεία γνώρισε γρήγορα ανοδική πορεία και ανταπόκριση από το κοινό γεγονός που έδωσε την ευκαιρία να αυξηθεί η καλλιεργήσιμη έκταση στα 30 στρέμματα αλλά και να κατασκευαστεί μονάδα επεξεργασίας βοτάνων, προκειμένου να καλυφθεί όλη αυτή η ζήτηση.

Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη και φυσικά δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι διακρίσεις και οι μεγάλες συνεργασίες, όπως εκείνη με την εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές, τροφοδοτώντας την με πρώτες ύλες.

Σήμερα τα προϊόντα έχουν ανοίξει τα «φτερά» τους για το εξωτερικό, η εταιρεία δίνει το παρών σε διάφορες εκθέσεις τροφίμων και βιολογικών προϊόντων και συνεργάζεται με Έλληνες αντιπροσώπους σε χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία και η Αυστραλία.

Τα προϊόντα που μας παρουσιάζει σήμερα η Organic Islands είναι τα εξής: μία σειρά από φυσικά τσάγια από φασκόμηλο, δεντρολίβανο, θυμάρι, λεβάντα, φλισκούνι, πέταλο καλέντουλας, μελισσόχορτο, βαλσαμόχορτο και ξύσμα εσπεριδοειδών. Ακόμη μία σειρά από λουκούμια αρωματισμένα από όλα αυτά τα ελληνικά βότανα, όπως δεντρολίβανο και λεβάντα και αιθέρια έλαια από τα βότανα που καλλιεργούν.

Φυσικά θα ήταν σημαντική παράλειψή μας αν δεν σας λέγαμε και για την υπέροχη, καλαίσθητη συσκευασία στην οποία εσωκλείονται όλες αυτές οι γεύσεις και τα αρώματα. Λιτή και απέρριτη, όπως αρμόζει για να αγκάλιάσει χωρίς περιττές αναφορές και δηλώσεις τα υψηλής ποιότητας, πολυβραβευμένα προϊόντα της “Organic Islands”.

Βρείτε τα προϊόντα Organic Islands σε επιλεγμένα καταστήματα ανά την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site της εταιρείας, όπως και στο facebook ή το instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top