skip to Main Content

Made in Greece η σχεδιάστρια Nadia Rapti: Η νέα κολεξιόν της Ελληνίδας σχεδιάστριας & η επίδειξη μόδας στην Rolls Royce

Ατίθαση και δυναμική ήδη από μικρή. Δεν της άρεσε τίποτα από τα συνηθισμένα και συνήθως πήγαινε κόντρα σε όσα της επέβαλλαν να κάνει απλά γιατί έπρεπε. Αυτόν τον αυθορμιτισμό και το πάθος για όνειρα και την εκπλήρωσή τους η Νάντια Ράπτη τον έχει διατηρήσει μέχρι σήμερα. Μάλιστα δεν τόλμησε να αψηφίσει την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες της εποχής, ώστε να ακολουθήσει την πραγματική της αγάπη, τη μόδα.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη φιλολογία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και χωρίς να χάσει χρόνο γράφτηκε και στη σχολή μόδας Βελουδάκης.  Τελειώνοντας τη σχολή φεύγει στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει fashion courses στο Westminster. Επιστρέφοντας πίσω στην Ελλάδα ήταν πλέον σίγουρη ότι το σχέδιο και η μόδα ήταν αυτό που ήθελε να ακολουθήσει επαγγελματικά και η πρώτη επιχειρηματική της απόπειρα έγινε μαζί με μία συμφοιτήτριά της. Οι δύο τους δημιούργησαν το brand Arte και έλαβαν μέρος σε δύο επιδείξεις μόδας στο AXDW με πολύ καλές κριτικές. Σύντομα όμως οι δρόμοι τους χώρισαν, αφού η συνεργάτιδά της δεν ήθελε να συνεχίσει να ασχολείται με αυτόν το χώρο. Και κάπως έτσι η Νάντια Ράπτη πήρε την απόφαση να κυνηγήσει μόνη της το όνειρό της και ξεκινώντας από την αρχή δημιουργεί το 2012 το δικό της brand που έφερε πια το όνομά της: NADIA RAPTI.

Η Νάντια έχει οικοδομήσει την επιχείρησή της βασισμένη στο πάθος της για τη μόδα και τη θέληση να δημιουργεί μοναδικά και εναλλακτικά ρούχα σε μια κορεσμένη αγορά.

Και λένε πως αυτός που έχει πάθος και όραμα γι’ αυτό που κάνει σίγουρα θα τα καταφέρει και θα φτάσει ψηλά. Αυτό δείχνει και η διαδρομή που έχει διαγράψει μέχρι τώρα η Νάντια Ράπτη. Ήδη έχει κάνει τα πρώτα της επιτυχημένα βήματα στο εξωτερικό, δίνοντας ρούχα της στο Λίβανο και στην Αυστραλία, ενω συνεχίζει την προσπάθεια για επέκταση και σε άλλες χώρες.

Η σημαντικότερη όμως επιτυχία, που την εκτόξευσε αρκετά βήματα πιο ψηλά, ήταν η συμμετοχή της στο εκθεσιακό event που πραγματοποίησε η Rolls Royce σε ένα αρχοντικό στο Λονδίνο, όπου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την τελευταία της collection, καθώς και μια σειρά sur mesure φορεμάτων, παρουσία σημαντικών διεθνών προσωπικοτήτων στον χώρο της μόδας και της επιχειρηματικότητας.

Οι κολεξιόν της Νάντιας Ράπτη χαρακτηριζόνται από αντιθετικά στοιχεία που δένουν μεταξύ τους αρμονικά.  Θηλυκότητα και ανδροπρέπεια συνάμα, boho στιλ και κομψότητα, πολυτέλεια και απλότητα παντρέυονται και το αποτέλεσμα φέρει κομμάτια μοναδικά για τη σύγχρονη γυναίκα.

Οι κολεξιόν της εκπνέουν ένα σύγχρονο αέρα με κύρια χαρακτηριστικά το άσπρο και το μαύρο χρώμα, αλλά και τους γήινους τόνους. Οι μινιμαλιστικές γραμμές συνδυάζονται με μοναδικές λεπτομέρειες δίνοντας ένα φρέσκο και δυναμικό χαρακτήρα σε κάθε δημιουργία. Δυνατό χαρτί της νεαρής σχεδιάστριας είναι πως δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα υφάσματα, τα μοτίβα, καθώς και στον τρόπο ραφής, προκειμένου να αναδειχθούν οι δυναμικές της γυναικείας προσωπικότητας.

Ο κόσμος της Νάντιας

Η έμπνευση της Νάντιας προέρχεται από το δρόμο, τον τρόπο ζωής, τις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και από τη δική της άποψη για την αυθεντικότητα. Ο σχεδιασμός ρούχων για όλες τις ώρες της ημέρας από μια γυναίκα που τολμά να είναι διαφορετική είναι αυτό που έκανε τη Νάντια Ράπτη μια από τις πιο εμβληματικές Ελληνίδες σχεδιάστριες.

Η Fall/Winter συλλογή ’18

Η νέα συλλογή της Νάντιας για το φθινόπωρο/χειμώνα διακρίνεται για τις ασπρόμαυρες επιλογές που προτείνει, καθώς και για τα εμπριμέ κομμάτια σε ασπρόμαυρο φόντο. Σε αυτή θα βρούμε επίσης κομμάτια σε γήινες αποχρώσεις, μεταξωτά υφάσματα και πολλά πλεκτά. Χρώματα που θα ξεχωρίζουν στην συλλογή της σεζόν είναι το μουσταρδί και το λευκό.

Οι δημιουργίες της Νάντιας Ράπτη είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του brand nadiarapti.com, καθώς και σε συνεργαζόμενα καταστήματα.

Aναζητήστε τις και στα social media Facebook / Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top