skip to Main Content

Made in Greece η Toi&moi: Η ιστορία της οικογένειας Παπαζαφειρόπουλου – Από το Περιστέρι στη Σαουδική Αρα­βία & το Ντουμπάι

Ήταν το 1972 όταν τα τέσσερα αδέλφια Παπαζαφειρόπουλος άνοιξαν ένα μικρό κα­τάστημα με γυναικεία ενδύματα στο Περιστέρι. Πέρασαν αρκετά μέχρι το εμπορικό της σήμα να λάβει το όνομα Toi&moi, κάτι που έγινε το 1988, που ουσιαστηκά ιδρύθηκε η εταιρεία ως κατασκευαστική και εμπορική εταιρεία στο χώρο της γυναικείας ένδυσης.

Το εμπορικό της σήμα, κατοχυρωμένο σε 55 χώρες του εξωτερικού, αποτυπώνει από την αρχή τη φιλοσοφία της συλλογής της: casual και elegant συνδυασμοί εκφράζουν το δισυπόστατο της μάρκας που «παίζει» με τις διαθέσεις της γυναίκας παραμένοντας πάντα πιστή στην ποιότητα και στον διαφοροποιημένο σχεδιασμό.

Το 1991 αποφασίζει να ανοίξει το πρώτο της αποκλειστικό κατάστημα στην ίδια περιοχή επιλέγοντας το πιο εμπορικό μέχρι σήμερα σημείο της αγοράς. Πέντε χρόνια αργότερα ένα δεύτερο ομώνυμο κατάστημα εγκαινιάζει την παρουσία του στην Ερμού, στην πιο πολυσύχναστη αγορά της Αθήνας. Το κατάστημα φιλοξενείται σε ένα από τα ωραιότερα νεοκλασικά κτήρια της Ερμού.

Το 2000 ήταν η χρονιά που η Toi&moi βλέπει σημαντική αύξηση του τζίρου της τάξεως του 41% σε σχέση με το 1999. Το ίδιο έτος πραγματοποιείται και η αγορά του νέου ακινήτου της εταιρείας, συνολικής εκτάσεως 11000 τ.μ., στην Εθνική Οδό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας. Ήταν πλέον γεγονός η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της εταιρείας (εκτός από Περιστέρι, Ερμού και Νέα Φιλαδέλφεια, άρχισε να δίνει το παρών και σε  Πανεπιστημίου, Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Ν. Ιωνία, Πατησίων) κι εμφανής η επιρροή που είχε πια στον χώρο της γυναικείας ένδυσης.

Το 2007 έγινε το άνοιγμα και στην ελληνική επαρχία, αλλά και το εξωτερικό, με δύο νέα ακόμα καταστήματα να προστίθενται στην αλυσίδα – Άρτα & Αγρίνιο – ενώ το πρώτο ομώνυμο σημείο πώλησης ανοίγει στο Λίβανο, στην πόλη της Βηρυττού.

Το 2009 ήταν χρονιά ορόσημο για την αναπτυξιακή στρατηγική της εταιρείας, αφού από τα τέλη Μαρτίου, η Toi&moi εγκαινιάζει την παρουσία της στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στον κόσμο! Πρόκειται για το “Dubai Mall”, ένα εμπορικό κέντρο «επικών» διαστάσεων στο οποίο φιλοξενείται ένα αποκλειστικό κατάστημα Toi&moi 300 τ.μ.

Το 2010 αρχίζει να κάνει «παιχνίδι» και στην διαδικτυακή αγορά, στήνοντας το ηλεκτρονικό της κατάστημα με την επωνυμία The e-fashion store. Η Toi&moi ήταν το πρώτο ελληνικό brand με τόσο ισχυρή παρουσία στη λιανική που μπήκε στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Την ίδια περίοδο επιλέγει την fashion icon Tamta ως ambassador της χειμερινής συλλογής.

Από το 2013 κι έπειτα η εταιρεία ενδυναμώνει το επικοινωνιακό της πλάνο μέσα από τη συνεργασία της με διάσημες ελληνίδες (celebrities) που ταυτίζονται με το brand. Bασική ambassador της μάρκας για όλο το 2013 ήταν διάσημη ελληνίδα pop star, Demy.

Τα ελληνικά επώνυμα πλέον ρούχα Toi&moi έχουν διεισδύσει ως τα βάθη της Ανατολής. Σήμερα η ελλη­νική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας γυναικείας ένδυσης Toi&moi διαθέτει 30 ομώνυμα καταστήματα (εταιρικά, shops in shop και franchise) και περισσότερα από 300 ση­μεία πώλησης σε όλη την Ελλά­δα και στο εξωτερικό, από την Ολλανδία ως τη Σαουδική Αρα­βία και το Ντουμπάι και συνεχίζει να αναπτύσ­σει το δίκτυο της με τη μέθοδο του franchise.

Η εξαγωγική της δραστηριότητα επεκτείνεται αφού μετά τα καταστήματα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Λίβανο και στην Αλβανία, πολύ σύντομα ένα νέο κατάστημα θα ανοίξει σε γειτονική χώρα των Βαλκανίων. Παράλληλα, η συλλογή της Toi&moi διατίθεται σε καταστήματα στην Ελλάδα καθώς και σε σημεία πώλησης του εξωτερικού, όπως στις χώρες της Αρμενίας, Κύπρου και Ρωσίας.

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινάει από το ορεινό χωριό Κοτύλιο Μεγαλουπόλεως στη Γορτυνία, το οποίο είναι φημισμένο για την ενασχόληση των περισσότερων κατοίκων με το ρούχο. Ο μεγαλύτερος αδελφός της οικοένειας Παπαζαφειρόπουλου, ο Γιώργος, ήρθε στην Αθήνα το 1949, για να δουλέψει σε μία βιοτεχνία ρούχων του θείου του, όμως τίποτε δεν μπορούσε να του αποκαλύψει πως θα εξελισσόταν η πορεία του στον χώρο. Μετά τον ακολούθησαν και τα άλλα τρία αδέλφια, ο Δημήτρης, ο Χαράλαμπος και ο Ιωάννης, οι οποίοι ασχολήθηκαν και αυτοί με παρόμοιες δουλειές.

 

Neutral look, έντονα, φλογερά χρώματα, δαντέλα και τολμηρά prints, διαφάνειες και μακριά φορέματα είναι μερικές από τις τάσεις που επικρατούν στην χειμερινή συλλογή της Toi&moi. Κομμάτια σε casual διάθεσή με πιο boyfriend χαρακτήρα, δερμάτινα jackets και T-shirts με τολμηρά prints. Αν πάλι ψάχνεις κάτι πιο εντυπωσιακό τότε επέλεξε από τα κάτι από τα κομψά κομμάτια, τις φοβερές καμπαρντίνες και τα σικ παντελόνια σε neutral look και συνδύασε τα με pastel χρώματα σε tops ιδιαίτερα με διαφάνειες και δαντέλες. Σε όλα αυτά πρόσθεσε και τα top κομψά κομμάτια σε φορέματα που αναδεικνύουν τη θηλυκή γραμμή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Βρείτε τα ρούχα της Toi&moi σε όλα τα καταστήματα, στο site της εταιρείας www.toi-moi.com, αλλά και στο Facebook και το Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

"Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα στο τέλος θα δεις να σου απομένουν
μια ελιά, ένα αμπέλι, κι ένα καράβι... και με αυτά την ξαναφτιάχνεις"

Οδυσσέας Ελύτης
Back To Top